keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Mitä tästä opimme?

Jos on nopeampi tuottamaan neuleita kuin käyttämään niitä itse, on hyvä lahjoa välillä ystäviä. Tämä tuubihuivi matkasi kauas pohjoiseen.


Mitä: Suke-Suke Cowl / Olga Buraya-Kefelian
Miten: Pyöröpuikot 4.5 mm
Mistä: BC Garn Semilla Flamé, 189 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/suke-suke-cowl

Kovin on soma ja hauskan näköinen tuubihuivi. Mutta tarjoaisin ilmaisena vinkkinä muutamia tekemiäni huomioita.

A. Jännittävä pintaneule saattaa olla yhtä kuin haastava neulottava. Sitä ravelrya selaillessa saattaa hyvinkin ihastua erikoisen näköisiin neuleisiin, joista ei kuvan perusteella edes ymmärrä, kuinka pinta on saatu aikaan. Se saattaa hyvinkin johtua siitä, että tuo kyseinen pinta on erikoinen neulottava. Ja erikoinen neulottava saattaa tuottaa neulojalle muutaman harmaan hiuksen.


B. Lanka kannattaa valita käyttötarkoituksen eikä värin ja tarjoushinnan mukaan. Siis ainakin, jos sitä lankaa aikoo käyttää jossain tietyssä projektissa. Yksisäikeinen, pörheä lanka ei ole järkevä valinta, jos neuleen pinta muodostuu pudotuista silmukoista. Tuollainen lanka nimittäin huopuu itseensä kiinni jo neuloessa eikä todellakaan putoa siinä kohtaa, kun silmukka päästetään putoamaan. Ihan omin pikku kätösin saa joka ikisen kerroksen purkaa...

C. Päänsärky ja oksettava olo voi johtua jumissa olevista hartioista. Kohdan A. mukaiset jännittävät (lue: haastavat) pintaneuleet voivat hyvinkin aiheuttaa ylimääräistä jännittämistä niska-hartiaseudulla ja edesauttaa pääkipua. Lopeta ajoissa ja palaa asiaan useamman kuukauden tauon jälkeen.

Lähdin tosiaankin kiehtovan näköisen pintaneuleen perässä tekemään tätä tuubihuivia. Pinta saatiin aikaan pudotetuilla silmukoilla ja vekeillä. Noissa vekeissä on poimittu työn nurjalla puolella silmukat useamman kerroksen takaa ja neulottu yhteen nykyisen kerroksen silmukoiden kanssa. Hauskan näköistä jälkeä, mutta hartiajumituksen kautta päänsärkyä ja oksetusta aiheuttavaa. Neule pääsikin useamman kuukauden mittaiselle jäähylle ennen kuin palasin asiaan ja päätin vääntää tämän valmiiksi.


Lankavalintani meni myös ihan pieleen. En tullut aloittaessa miettineeksi sitä, että pudotettujen silmukoiden olisi hyvä oikeasti myös pudota. Nyt sain irrotella ja purkaa ne kerros kerrallaan. Vähän turhan työlästä. Huivista tuli kyllä oikein kaunis ja ohjekin oli moitteettomasti kirjoitettu.

Neulisti

12 kommenttia:

 1. Upealta tuo näyttää. Paranna pian hartiajumisi. Saunomista ja hierontaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pahimmat hartiajumit selvisivät, kun jätin tämän parin kuukauden jäähylle.

   Poista
 2. Kyllä siitä tulikin kaunis! Pinta näyttää todella jännittävältä :) .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään itsekin valmiista tuubista tosi kovasti.

   Poista
 3. Pinta ON viehättävä, mutta harva niin ihana, että kannattaa oksetusta ottaa kaupantekijäisiksi... Hienoa, että ihminen osaa ottaa kokemuksen oppimisen kannalta, ja vielä vinkkaa töyssyistä muillekin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin vaan silloin kesällä neuloessa jännitin hartioita kamalasti tätä tehdessä. Nyt kun tempaisin sen valmiiksi, ei neulominen tässä loppupuoliskolla ollut enää ollenkaan niin inhaa.

   Poista
 4. On siinäkin suositukset, tämä malli aiheuttaa päänsärkyä ja oksettaa :D Komia pinta siinä kyllä on...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh noh. Lähinnähän siis lanka ja malli eivät sopineet yksiin, mikä aiheutti hartiajännitystä ja se taas päänsärkyä. Ja onhan se nyt nätti valmiina. :D

   Poista
 5. Auts! Mä katsoinkin heti kuvasta, että onko tuossa pudotettuja silmukoita ja tuollainen lanka... miten se on onnistunut. Voi sinua! Mutta mitä sitä ei hienon neuleen eteen tekisi. Kaunishan tuo pinta kyllä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silmukka ja kerros kerrallaan nykimällä se onnistui. :D

   Poista
 6. Ilmankos ilme oli kuvassa vähän vakava! :D Mutta hieno siitä tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mähän koetin vaan näyttää seesteiseltä ja eteeriseltä. :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...