sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Lippahippa

Tiedättekö sen tunteen, kun on tehnyt lapselle neuleen, josta on ihan tosi innoissaan, ja sitten se mokoma ei suostu pukemaan vaatetta hetkeksikään päälleen, että saisi edes yhden kuvan otettua? Näitä on meillä ollut tässä kesän ja syksyn aikana jo useampiakin ja mm. eräs alunperin hellepäiville suunniteltu bolero odottaa ilmeisesti seuraavaa kesää.

Kolmen viikon "poissa silmistä, poissa mielestä" -tauon jälkeen saatiin lopulta tämä myssy kaupiteltua lapselle. Lisäksi oltiin jopa sen verran terveenä, että päästiin kerrankin puistoon. Nöttönen aloitti päivähoidossa syyskuussa ja pöpöaltistuksen seurauksena ollaan oltu kipeänä ihan koko kuukausi kaikki yhdessä ja erikseen, vuorotellen, peräjälkeen, limittäin ja lomittain. Samaan syssyyn sattui kaksi ulkomaan työmatkaa, meidän hääpäivä, Nöttösen synttärit ja kodin patteriremontti (oli kylmää, hrrrr). Kun on jotenkin pitänyt saada hoidettua itsensä, lapsensa, työnsä ja reissunsa, niin tässä vaiheessa alkaa jo olla veto aika lailla pois. Jospa kuitenkin kohta päästäisiin takaisin normaaliin arkeen. Joohan? Jos vaikka ehtisi ja jaksaisi tätä blogiakin taas päivittää vähän ahkerammin.

Mutta takaisin itse aiheeseen. Mies on monta kertaa ihmetellyt, miksi minulla on hirveä stressi siitä, että kaikki vaatteet, mutta aivan erityisesti lapsen vaatteet, pitää saada kuvattua heti kun ne pistää ensimmäistä kertaa päälle. En mene yksityiskohtiin, mutta erään ei-niin-miellyttävän ajomatkan jälkeen tuli tämäkin väite ikävästi todistettua...

Ja mitä niihin kuviin tulee, niin omat haasteensa on kyllä siinäkin, kun vaatteet vihdoin on saatu puettua päälle. Erityisesti, kun äkkiä-nyt-niitä-kuvia yrittää räpsiä syysvalossa kännykän kameralla mallista, joka viipottaa keinuun-mäkeen-keinuun-linnaan-kiipeilemään-penkille-mäkeen-portaisiin-keinuun-KOVAA!
Meni jo!

Melkein.

Osuin sentään myssyyn...
Kuva on sekä terävä että sisältää myssyn! Tuolla jossain kaukana...
Mitä: MiniMiki/Adelheid
Miten: 3 mm pyöröpuikoilla
Mistä: Fyberspates Vivacious 4 ply n. 30 g ja Berroco Ultra Alpaca Finea n. 10 g + softshell-kangasta korvaläppiin ja jämäkkää huopaa lippaan

http://www.ravelry.com/projects/VyyhtiMNK/minimiki

Pääsin testineulomaan Adelheidin korvaläpällisen lippamyssyn Nöttöselle. Mittailuistani huolimatta en ihan onnistunut koon valinnassa ja valitettavasti meni pieleen juuri siihen väärään suuntaan eli tuli liian pieni. Reilulla pingotuksella sain venytettyä myssyä sen verran että se meni muksulle päähän, mutta sen verran nafti se on, etteivät korvat jää kunnolla suojaan. Sen verran kiva työ oli, että jospa tässä ehtisi vielä tehdä toisen ja voisi sitten vaikka laittaa tämän pienemmän kiertoon.

No nyt! Sain kuvan päältä...
Olipa muuten ihan loistava ohje! Myssy aloitetaan neulomalla nauhat ja kaikki loppu neulotaankin sitten yhtenä kappaleena ilman saumoja. Hikinauha tehdään kaksinkertaisena ja korvaläppien väliin tulee tuulensuojakangasta pitämään pienet korvat lämpöisinä. Lipan kovikkeeksi ehdotettiin pöytätablettia, mutta eihän niitä sellaisia sopivan pehmeitä enää mistään kaupasta saanut. Lopulta keksin tehdä lipan askartelukäyttöön ostamastani jämäkästä huovasta ja ainakin tällä hetkellä tuntuu, että se oli tosi hyvä valinta. Toivottavasti kestää käyttöä.

... ja takaa...
Myssyn eteen neulottiin hauska kuvio kierretyillä nostetuilla silmukoilla. Viiden kuvion tasavälinen sijoittaminen ja kaventaminen oli minulle näemmä ihan mahdottoman vaikeaa, mutta onneksi räpellykset eivät näy kovin silmiinpistävästi. Mainitsinko muuten jo, että tykkäsin tästä ihan tosi paljon?

...ja lopulta jopa edestä. "Onko pakko istua paikallaan? Anna jo vauhtia, äiti!"
Mukavaa syksyn jatkoa kaikille lukijoille!

Terkuin Vyyhti

20 kommenttia:

  1. Ihana myssy!!! Mahtavia kuvia sait aikaseks, voin vaan kuvitella, et pitää olla valmis ottaa ripeitä kuvia liikkuvasta mallista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihan on kyllä tuurista kiinni onnistuuko kuva. Kännykän kamera on niin hidas, että ei se meinaa ehtiä tarkentaa tuollaiseen viipottajaan.

      Poista
  2. Ihana hattu ja kaiken lisäksi tosi käytännöllisen näköinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On kyllä ihan loistomalli, suosittelen! Varmaan erityisen kiva kevättalven aurinkoisina päivinä.

      Poista
  3. Hauskoja kuvia, kokeile seuraavalla kerralla leluhuijausta, toimii ainaskin meillä. Varsinkin jos saa viedä jonkin ei ulkolelun esim. muovijoutsenen uimaan lätäkköön :D Ps. Meilläkin on menty flunssasta toiseen.. se on tätä syksyisin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt tuli niin kiireinen lähtö, kun myssy kelpasikin päähän, että en uskaltanut enää alkaa keksiä muita temppuja. Pistin kuitenkin vinkin korvan taakse. :)

      Poista
  4. Tosi hieno ja mmielenkiintoisen oloinen myssy, ja kauniit värit olit valinnut.
    Vaan anteeksi, en pystynyt ihailemaan myssyä, kun niin hymyilytti kuvaus myssyn kuvaamisesta... Voi vaan niin kuvitella :-D

    VastaaPoista
  5. Ihana Nöttönen. Reipas menijä ; ) Pipo on kiva ja varmasti lämmin ja käytännöllinen malli. Ihanat langat olet valinnut pipoon. Upea. Toivotaan että pysytte nyt jo terveinä kaikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuota terveyttä toivon minäkin. Nyt aletaan jo olla paremmalla mallilla, toivottavasti. Nöttönen on ollut jo viikon terveenä ja päiväkodissa eikä ole edelleenkään flunssassa. Saavutus!

      Poista
  6. Hei aivan mahtava juttu uusimmassa Taito-lehdessä!

    VastaaPoista
  7. Johan oli pyörremyrskyisä projekti :-) Hyvältä näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itse myssy oli kyllä oikein mukava ja leppoisa tehdä, mutta tuo kuvaaminen oli sitten tosiaan vähän haastavampi homma... :D

      Poista
  8. Kiva pipo! Kummitytölle joskus neulomani mekko kelpasi käyttöön vasta kahden vuoden päästä. Onneksi malli kävi myös tunikana niin ei jäänyt kokonaan käyttämättä =) Pitää varmaan kirjastoon mennä lukemaan se juttu =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Mekin käytettiin yhtä vauvamekkoa tosi paljon enemmän paitana taaperon kanssa, kun vauva puklasi sen aina heti ihan likaiseksi ja pesu oli vähän työlästä. Kivasti meni niinkin ja pääasia oli, että pääsi käyttöön. Mekot on kyllä siitä näppäriä, että niillä on yleensä pitkä käyttöikä – ainakin sellaisilla vähän joustavammilla malleilla.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...