torstai 14. toukokuuta 2015

Liljankukkia

Nyt kun alla on hiukan ompelutreeniä, voidaan siirtyä haastavampien mekkojen kimppuun.


Mitä: Lilja / Mekkotehdas aikuisille
Miten: Ompelukoneella
Mistä: Tippy-viskoosi + Venezia-vuorikangas, Eurokangas

En tiedä, mistä aloittaa. On niin paljon kaikkea. Jospa aloitetaan sitten siitä, että tästä tuli ihan täydellinen! En ehkä koskaan ole ommellut näin nättiä mekkoa. En ainakaan niin, että olisin saanut aikaan näin siistiä jälkeä.


Lilja on Mekkotehdas aikuisille -kirjan mekoista ehkä eniten istuvaa mallia. Tämäkin on mukavan ja keveän tuntuinen päällä, mutta tästä erottaa vyötärön ihan ilman vyötäkin. Malli on huisin kaunis. Mekosta löytyy loputtomasti kauniita yksityiskohtia. On rypytyksiä hihoissa ja vekkejä sekä yläosassa kahteen eri suuntaan että helmassa. Ja toisin kuin suurimmassa osassa muita kirjan malleja, Liljassa on myös vuori.


Ihastelin tätä kangasta kaupassa jo aiempia mekkokankaita ostaessani. Jänistin silloin vielä, koska epäilin ompelutaitojani viskoosin kanssa. Kuosi ja värit olivat kuitenkin niin hurmaavat, että päätin ylittää pelkoni. Noh.. viskoosin ompeleminen oli ehkä yllättävänkin helpohkoa. Sen leikkaaminen sen sijaan oli jotain aivan hirvittävää. Kiinnitin kankaan kaavoihin vaikka kuinka monin nuppineuloin ja pistelin neuloja muuallekin pitämään kangasta aloillaan, mutta se venkoili ihan miten sattuu joka suuntaan. Saumavarojen piirtäminen kankaaseen oli holtitonta hommaa, kun kangas lähti koko ajan kulkemaan kynän mukana. Loppujen lopuksi oli suoranainen ihme, että leikkaamani mekon palat olivat niinkin oikean mallisia. Ompeleminen ei tosiaan onneksi sitten ollutkaan niin haastavaa kuin pelkäsin. Ja materiaalina viskoosi paitsi laskeutuu kauniisti, on niin ihanan tuntuinen yllä, että oli kaiken vaivan arvoista.


Niin, ja se kuosi! Siinä karhuja. Paitsi, että koska nallukat ovat oransseja, ne näyttävät kauempaa ihan ketuilta. Ja olen kertakaikkisen rakastunut kankaan haaleaan mintunvihreään väriin. Sisältäni on pelottavasti kuoriutunut pastelli-ihminen. Missä välissä sellaista pääsi käymään?


Ohje oli selkeä ja ehdottomasti tarpeen. En olisi ikinä keksinyt itse, miten ja mistä välistä kankaita piti käännellä ja ujutella, jotta vuorin saa siististi paikoilleen. Ikävä kyllä tähänkin ohjeeseen oli lipsahtanut paha virhe. Siinä unohdettiin kokonaan kertoa, että yläkappaleen sivusaumat olisi hyvä ommella yhteen jossain välissä. Onneksi fiksuna tyttönä tajusin sen ihan itsekin. Hiha-aukkojen reunan viimeistelystä ei myöskään mainittu mitään, mutta kuvia katselemalla tulin siihen tulokseen, että niiden reunaan olisi hyvä ommella tikki. Mainio ratkaisu, sillä lopputulos on tosiaankin viimeistellyn näköinen - hyvä minä. Mieskin kommentoi, että mekko näyttää kalliista kaupasta ostetulta.


Katsotaan, saanko aikaiseksi, mutta suunnitelmissa on ostaa tähän vielä vyöksi vihreää nauhaa, jossa on valkoisia pilkkuja. Koettakaa kestää meitin ompeluvimmaa. Ensi kerralla on luvassa taas neuleita.

Neulisti

38 kommenttia:

  1. Helppo on kestää ompeluvimmaa, kun postauksia on näin kiva lukea!
    Itse vain huokailen haikeana ja ihastellen. Innoittamanasi tilasin kumminnii mekkokirjan. Muuten hyvä, mutten osaa ommella - enkä käyttää mekkoja. Postaukset ovat saaneet tänne aikaiseksi jonkun ihmeellisen mielenhäiriön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku hämärä häiriötila se täälläkin suunnassa on. Yleensä mikään ei ylitä neulomista.

      Poista
  2. Tosi kaunis mekko ja ihanan tunnelmalliset kuvat! Oot muutenkin tehnyt hienoja mekkoja. :)

    VastaaPoista
  3. Kyllä olet ommellut kauniita mekkoja :)

    VastaaPoista
  4. Onpa herkkä mekko ja tosi kauniit kuvat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä näkee, miten paljon kangasvalinnoilla voi vaikuttaa. Olis ihan eri mekko, jos olisin tämänkin tehnyt puuvillasta.

      Poista
  5. Voi ei. Näiden kuvien myötä mä joudun ehkä ostaa koko kirjan, mä haluun kans tollasia mekkoja!

    VastaaPoista
  6. Mekko on kyllä erikaunis! Ai, että! Ja mitkä kuvat - olet upea!

    VastaaPoista
  7. TÄÄ VIMMA TARTTUU. Paha vaan kun en osaa ommella juur nimeksikään, eikä oo kyllä kankaitakaan, ja ompelukonekin sijaitsee äitin hoteissa. Plus se kone vihaa mua. Notta ompele sä vaan... Ihania mekkoja!

    VastaaPoista
  8. mekkohullaannus täälläkin! kolme mallia testissä. inger on huippu:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Inger on ihan paras. Justiinsa sain ommeltua tokan Ingerini.

      Poista
  9. Oijoijoi miten kaunis! Tää on hyvä ku sie testaat kaikki mallit ensin, ni mie osaan sit välttää pahimmat sudenkuopat ;D Tää Lilja on kirjan kauneimpia malleja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös vaan oo kätevä tämmöinen koeompelija? :D

      Poista
  10. Upea! Olet puolisoltakin saanut ehken miessukupuolen parhaimman kehun ;) Niin ja pastellinsävyisten mekkojen kanssa on hyvä käyttää räiskyvänvärisiä neuleita :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No todellakin! :D Paritin tän jo männäviikolla Oliivi-värisen Väiskistä neulotun Opettajattareni kanssa. Hyvin toimi.

      Poista
  11. Mieki tahon! Olet kuin kevään keijukainen ihanassa mekossasi. :)

    VastaaPoista
  12. Nämä sinun mekkosi ovat toinen toistaan ihanampia! Ja hih, ketuiksi minäkin ensin katsoin tuota kuosia :)

    VastaaPoista
  13. Muistathan pestä kankaat ennen ompelua, ettei sitten kutistu!

    VastaaPoista
  14. Tän aattelin itsekin ommella! Sun versio on ainakin i h a n a ! <3

    VastaaPoista
  15. Ihana mekko!
    Mun ompelukone on remonttievakossa saunan lauteilla, mutta pitää varmaan mennä sinne ompelemaan... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kuullut myös kaverista, joka kävi aina saunassa soittamassa kitaraa, ettei herätä lapsia, että mikä jottei! :D

      Poista
  16. Yleensä joudun lähinnä tappelemaan ompelukoneeni kanssa, mutta nämä (sekä aiemmat) kuvat herättivät minussa orastavan toivon siitä, että joskus minäkin vielä uskaltaudun ja osaan. Ehkä tutustun tuohon opukseen nyt alkuun? Kiitos siis kirjavinkeistä sekä ihastuttavan suloisista inspiraatiokuvista. Mekko on täydellinen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä vaan vinkeistä ja inspiraatiosta. Eikä nää mekot tähän lopu.. eilen tosiaan ompelin itelleni toisen Ingerin, äiti tilasi kaksi semmoista ja vielä yhden Ruutin ja Vyyhdillekin lupauduin mekon ompelemaan. :D

      Poista
  17. Huh. Nuo on niin kauniita etten olis kestänyt jos ne olis kutistuneet. Nyt minulla on oma kirja kädessäni!

    VastaaPoista
  18. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  19. Kaunis kuin mikä! Sopii Sinulle tosi hyvin. Pitäisiköhän sitä kirjaa sittenkin katsella. Olen pitänyt Mekkotehtaan malleja (omaan makuuni) turhan väljinä, mutta tämä näyttää tosiaan istuvammalta. Ja suunnittelemasi vyö voisi entisestään tuoda ryhtiä.

    VastaaPoista
  20. Todella kaunis mekko!
    Ohjeessa lukee rullapäärmäys hihoihin, siinä ei siis virhettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihoihin kyllä, mutta tarkoitinkin tuossa kädenteitä, joihin hihat kiinnitetään.

      Poista
  21. Kaikki saumat jää ohjeessa kädenteillä vuorin ja päällikankaan väliin näkymättömiin, joten ei tarvitse huolittelua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mutta siis SAAhan ne viimeistellä tikillä! :) Olen nyt kaksi päivää tankannut ohjeita ja etsinyt vinkkejä, josko itsekin uskaltautuisi. Kiitos kun kirjoitit tarkasti omista huomioistasi.
      T:sama

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...