lauantai 23. toukokuuta 2015

Tupla-Inger

Heti ensimmäiseksi ommeltu Inger-mekko oli niin mainio, että piti tehdä itselle myös toinen. Ja mahdollisesti jatkossa aina vaan lisää, jos tulee törmättyä hyviin kankaisiin.


Mitä: Inger / Mekkotehdas aikuisille
Miten: Ompelukoneella
Mistä: Ruutu-puuvilla, Eurokangas

Tällä kertaa halusin mekon vähän arkisemmasta kuosista. Oli muuten tosi vaikeaa löytää hyviä ruutukuoseja. Sellaista kantrihenkistä mökin pöytäliina -ruutua löytyi pilvin pimein, mutta itse olin enemmän flanellipaitaosaston perässä. Lopulta löytyi yksi sopiva, ja sehän riittää. Tämmöisenä mustavalkoisena tämä on minusta jopa vähän rock. (Ja tän rokimpaa meitistä ei sitten saakaan.)


Ilmaisena vinkkinä muille innokkaille ompelunoviiseille: ruutukuosista näkee, jos kuviot eivät mene paloissa kohdakkain. Tämä jotenkin tuli mulle yllätyksenä. Ei sitä näin kauempaa huomaa, mutta lähempää katsottuna, takakappaleet eivät ole ihan pari keskenään ja vetoketjun vierestä sen huomaa.

Viimeksi lisäsin vähän tilaa hihoihin piirtämällä kainalon seuduille saumavaroihin ylimääräisen sentin mittaa. Nyt kokeilin tehdä hihat ihan kaavojen mukaan. Niistä tuli ihan hyvät, toki vähän ryhdikkäämmin tämän kanssa joutuu olemaan, mutteivät ne hihat näinkään kirraa.


Edellisestä kokeilusta opin myös sen, että tämä malli on ihan tosi väljä. Niinpä testasin tällä kertaa tehdä ylimääräiset muotolaskokset pystysuoraan rintojen alle. Ohjeessa on muotolaskokset rintojen korkeudella kyljissä, vaakasuoraan. Käytin niitä mallina, kun piirsin vastaavat pystysuoraan. Hyvät tuli. Tämä istuu huomattavasti paremmin ilman vyötä kuin edellinen Ingerini. On se edelleen väljä, mutta nyt se väljyys ei näytä pöhköltä. Toki tätäkin on kaikista kaunein käyttää näyttävän vyön kanssa.


Nyt loppuivat itselle hankitut kankaat. Seuraavaksi lupasin ommella kasan mekkoja äidille ja yhden Vyyhdillekin. Mutta nou hätä, on neuleitakin valmistumassa. Ja kesäkuussa alkaa taas Tour de Sock, jotta sukkaa pukkaa.

Neulisti

24 kommenttia:

  1. Tosi kaunis ja nätisti istuva mekko! Oot selvästi edennyt jo noviisivaiheesta eteenpäin, kun uskallat tehdä kaavaan muutoksia! :)

    VastaaPoista
  2. Kaunis mekko, kiva kangas ja malli. Sinun mekkopäivityksistä sekä kahden päiväpeiton ompelusta innostuneena ostin eilen itselleni mekkokankaan. Saas nähdä mitä tulee. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kumma, miten sitä aina innostuu, kun näkee toisten tekevän. :)

      Poista
  3. Tää on mun lemppari näistä kaikista sun uusista ihanista mekoista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lilja on mun silmissä kaunein tähän mennessä ommelluista, mutta tämä tulee hyvänä kakkosena ja tulee olemaan varmasti kaikista eniten käytössä.

      Poista
  4. Näyttää tosi hyvälle! Hyvät muokkaukset olet tehnyt. Itsekin pohdin noita ylimääräisiä pystylaskoksia, rinnan alla kun tuntuu olevan aika paljon väljyyttä, ainakin tässä Inger-mallissa. Hihat ovat kyllä malleissa aika naftit. Mutta niihinhän on helppo laittaa vähän leveyttä lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mähän tein ekaan Ingeriin hihoihin kumpaankin reunaan sentin ylimääräistä ja niistä tuli aika sopivat. Suosittelen kyllä myös näitä pystylaskoksia. :)

      Poista
  5. Tosi tosi kiva mekko:) Tosiaan - kangasta vaihtamalla aina tyyli muuttuu ihan kokonaan toiseksi. Tähän tuo ruutu sopii vallan hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti tarvisi vielä löytää jostain sitä ihan kunnon flanelliruutukuosia. :)

      Poista
  6. Mekkotehdas on siis perustunut ihan vain innosta ;-)
    Kiva seurata ompeluitasi!

    VastaaPoista
  7. Voi miten suloinen mekko ja niin kauniit kuvatkin! Kirjakin on kerrassaan mainio ja näköjään kaavat toimii.

    VastaaPoista
  8. Tosi ihana, meinasin ensiviikolla kokeilla ekan mekon ompelua :) Saa sitten kevätjuhlaan (toivottavasti) kivan mekon, tai sitten ei :D

    VastaaPoista
  9. Tulin tänne kattoo vinkkejä noista edellisistä mekoista ja kas taas on tupsahtanut yksi uusi maailmaan :D Hieno rokkimekko! Mie tossa yks ilta piirsin kauheen kasan kaavoja, nyt leikkelen kauheasti kankaita, ja seuraavaksi sit ompelen hiki päässä, josko lopputuloksena ois edes jotakin päälle sopivaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa, sä rupesit heti noin järjestelmälliseksi sarjatyöläiseksi. :D

      Poista
  10. Näitä postauksia on tosiaankin mielenkiintoista seurata. Itsellä on kirja ja jopa muutama kangas, mutta se rohkeus puuttuu vielä :-D Pari postausta sulta vielä, niin uskalllan leikata kankaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tarvi kauan odottaa; mun pitäisi tällä viikolla ommella äitille kasa mekkoja. :D

      Poista
  11. Todella kaunis mekko, kuten muutkin ompelemasi mekot. Täällä myös kirja hankittu, mutta ensimmäinen ompelus vielä odottaa tekijäänsä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Munkin pitäisi taas leikata jo kankaat seuraavaan. :)

      Poista
  12. Tosi nätti! Ja kiitos muotolaskosvinkistä! Täytyypä katsoa miten malli istuu itsellä, ovatko tarpeen mullakin. Näiden postausten innoittamana tilasin kirjan itsellenikin ja odotan innolla, että pääsen kangaskauppaan mekkokangasostoksille!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...