tiistai 22. maaliskuuta 2016

Tutkimusmatkalla

Maailmalla matkaillessa tarvitsee ehdottomasti olla jokin herkullinen neule puikoilla. En ole koskaan ymmärtänyt, miten ihmiset, jotka eivät harrasta neulomista, selviävät yli kymmenen tunnin lennoista järjissään. Onnea on oma viihdyttävä neule. Ja mikäpä olisikaan sopinut paremmin matkailuun kuin Exploration station -niminen huivi?


Mitä: Exploration station / Stephen West
Miten: Pyöröpuikko 4.0 mm
Mistä: Eden Cottage Yarns Tempo + Handmaiden Fine Yarn Casbah + Madelinetosh Merino Light kahdessa värissä, 41 + 56 + 60 + 60 g
Ravelryssa

Vähänhän tässä ollaan jälkijunassa, sillä kyseinen huivimalli oli Stephen-sedän edellinen mysteerihuivi ennen tätä yksilöä. Itse ihastuin malliin vasta syksyisellä kurssilla ja nyt se passasi nimeään myöten kuin nenä päähän.


En malttanut olla aloittelematta huivia jo pari päivää ennen matkalle lähtöä ja matkusteltuaan kanssani maailmalla muutaman viikon se olikin jo melkein valmis. Kotona tehtäväksi jäi lähinnä tuo ruskea reunus.


Huivi aloitetaan reikäkerrosten rytmittämillä, ristiin rastiin sukkuloivilla kiiloilla. Niiden jälkeen leikitellään erilaisilla pintaneuleilla: briossilla, nostetuin silmukoin aikaan saatavalla vohvelineuleella ja ainaoikeilla raidoilla. Ihan alas tehdään vielä perinteinen kavennuksilla ja lisäyksillä muotoiltava reunus. Koko homma kruunataan i-cordilla.


Päätin jatkaa hyväksi havaitulla herkkulankojen tuhlaamislinjalla. Näyttäisi tosissaan pitävän paikkansa, että lankojen hilloamisesta saatu ilo on mahdollista tuplata sillä, että ihan oikeasti pistää langat puikoille. Tiedän, aika radikaalia, mutta menköön. Tällä kertaa halusin valita lankoja epävärien hengessä, mutta kuitenkin niin, että ne erottuvat toisistaan. Olen aika tyytyväinen väriskaalaan, mutta olisin ehkä kaivannut tuolle vaaleimmalle langalle suurempaa roolia. Järjestys vaan oli valittava sen mukaan, että metrit varmasti riittävät, koska osa langoista oli jämiä vanhoista projekteista.


Tekisi mieli neuloa vielä toinen, mutta niin, että jatkaisi koko huivin mitalta noita yläreunan risteileviä kiiloja. Niistä pidin projektissa eniten.

Neulisti

17 kommenttia:

 1. Oi miten kaunis! Ihanat värit. Tykkään kovasti.

  VastaaPoista
 2. Voi kyllä mun nyt varmaan täytyy vihdoin hankkia tuo ohje, oon niin miljoona mahtavaa versiota siitä nähnyt.

  Itselläni ei kamalasti ole kokemusta lyhennetyistä kerroksista (lähinnä jossain varpaista-varteen-sukista joissa kantapäässä haetaan vähän pyöreyttä niillä), briossista ei sitäkään vähää. I-cordiakaan ei ole vielä koskaan tullut kokeiltua. Kuinkahan tuota osais tankata ohjetta... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne lyhennetyt kerrokset huivissa ole sen kummempia kuin siellä kantapäässäkään. Ja tekemällähän sitä oppii. :)

   Poista
 3. Ompa kaunis ja tyylikäs huivi, kertakaikkiaan ihana ♥

  VastaaPoista
 4. Todella kaunis huivi! Ihanat värit :)

  VastaaPoista
 5. Sävymaailma on mukavan lempeä. Ja totta, hillottujen herkkulankojen käyttö on kyllä niiiin parasta. Kun vielä oppisin siihen itsekin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on tosiaankin tullut hempeän lempeiden sävyjen ystävä. Luksuslankojen käyttöönotto voi olla ison kynnyksen takana. Suosittelen, että ihan väkipakolla pistät yhden herkun puikoille, niin siitä se lähtee.

   Poista
 6. Oikein nätti =)Mua ei oo tää kauheensti ihastuttanut aiemmin mut epävärien hempeän pehmeä maailma on kyl vetoava! Ruskea reunus kyl sitoo kaiken nätisti yhteen.

  VastaaPoista
 7. Tämä malli alkaa koko ajan houkuttaa enemmän ja enemmän. Sinun versiosi on tosi kaunis ja harmoninen, moneen sopiva. Tykkään.

  VastaaPoista
 8. Kaunis huivi!! ja minä kaipan taas apua ohjen kanssa. Voisit selittää? yksi lyhenne en saa selvä mitä hän tarkoittaa. Ei ole selitys ylempänä sille. Autaisitko??? Plea!!se

  Section 5
  Row1 (RS) .... (yo twice, k6, SK2P, k6).... mitä on tuo SK2P ?? mitä minun pitää tehdä?? en pääse eteenpäin ISO kiitos!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no hätä, netistä löytyy :-)) olisin pitänyt tiedä

   Poista
  2. Hyvä, että löysit apua. Itsekin ihmettelin, miten Stepheniltä on jäänyt tämä lyhenne selittämättä.

   Poista
 9. Kaunis huivi. Minullakin tuollaisena hillittynä. Useimmiten, kun kuitenkin tästä huivista näkee vain räiskyviä versioita

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...