perjantai 27. toukokuuta 2016

Uusintaottelu

Matkailin viime syksynä Århusissa ja rakastuin kaupungin loputtomiin pikkukujiin. Juuri, kun olin aikeissa kääntyä takaisin hotellia kohti, löysin kulman takaa ihastuttavan kangaskaupan. Ja sitten olin niin hömelö, että kaikista hienoista kuoseista ihastuin eniten tähän tuikitavalliseen pallokuosiin. Jotenkin tässä vaan oli täydellinen valkoisen sävy taustalla, enkä kykene vastustamaan söpöjä polka dot -kuoseja. Niin, jotta nappasin pari metriä tuliaisiksi itselleni.


Mitä: Lady Skater Dress / Kitschy Coo
Miten: Ompelukoneella ja saumurilla
Mistä: Trikoosta

Bongasin viime kesänä helpon ja kauniin trikoomekon kaavan netistä ja ompelin siitä saman tien itselleni kaksi mekkoa. Tein kummastakin maksimittaisen: leikkasin helmakappaleen koko kankaan leveydeltä, ompelin ympyräksi ja rypytin yläreunan ennen kiinnittämistä yläosaan. Mekoista tuli tosi kivat, mutta pitkä, koko mitalta rypytetty helma painaa niin paljon, että kiskoo yläosaa mukanaan. Niinpä halusin kokeilla samaa mallia lyhyemmällä helmalla.


Tällä kertaa otin kellomaisen helmankin kaavan tuosta ohjeesta ja nyt ei paina liikaa. Itse asiassa koko mekko on uskomattoman kevyt yllä. Ja istuu täydellisesti. Ja imartelee käyttäjäänsä. Jajaja kaikkea mahdollista ihan mahtavaa. Tykkään ihan hirvittävän paljon.


Oma, anopilta lainattu saumuri teki tenän joskus viime kesän lopulla, enkä ole vieläkään saanut aikaiseksi viedä sitä huoltoon. Onneksi Jyväskylässä on tarjolla pääkirjastolla kansalaisopiston käsityöneuvonta, jonne voi pientä tuntimaksua vastaan mennä ompelemaan ja siellä on ohjaustakin tarjolla. Hyvä, että onkin.


Nyt, kun en tehnyt mekkoon painavaa helmaa, sain huomata yläosan olevan minulle hiukan liian pitkä. Ohjaajan avustuksella pähkäiltiin tovi, miten vyötärön kohdalta ryppyyn menevän mekon saisi korjattua. Lopulta leikkasin helmaa ja yläosaa yhdistävän saumurisauman kokonaan pois ja lyhensin yläosaa hieman vielä sen jälkeenkin. Ei ollut onneksi iso työ muokata mekkoa ja lopputulos houkuttelee ompelemaan muutaman sata samanlaista mekkoa lisää.

Neulisti

6 kommenttia:

  1. Ihan mahtava, ei kyllä edes kuvista näe että on trikoota :D

    VastaaPoista
  2. Hirmuisen kiva mekko! Tähän lyhyeen versioon suorastaan rakastuin. 200 tällaista on mielestäni oikein sopiva määrä :D

    VastaaPoista
  3. Täysin samaa mieltä; ihana kangas, täydellinen malli, vähintään parisataa lisää!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...