sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Kestävyysurheilua

Tarjolla on tuore raportti lähes kilpailun keskeltä. Tämän lähemmäs livepäivitystä ei tässä blogissa liene päästä.


Mitä: I remembered it again / Heidi Nick
Miten: Pyöröpuikko 2.25 mm
Mistä: Handu Ilun Erikoinen, 71 g
Ravelryssa

Jos teksti muistuttaa enemmän ajatuksen virtaa kuin laatunovellia, se johtunee tästä: yritin eilen käydä nukkumaan klo 18, heräsin kellonsoittoon 00:30, haukkasin hiukan yöpalaa ja vietin sitten seuraavat 14 h neuloen Tour de Sock -kilpailu kakkosetapin sukkia. Sukkien valmistuttua otin pienet päiväunet ja sitten räpsittiin sukista kunnollisia kuvia. Niin, ja heti sen jälkee istahdin tähän raportoimaan.


Tour de Sock on uskomatonta kestävyysurheilua niille, jotka haluavat kärkisijoista kilpailla. Pää, selkä ja ranteet tuntuvat kaikki siltä, että poksahtavat. Silmät seisovat päässä ja koko kroppa on aivan sekaisin yön valvomisesta sekä neuleurakoinnista. Näillä näytöillä saatiin kolmosija, joka saattaa vielä muuttua nelossijaksi, kun joukkuekaverin sähköposti viipyi bittiavaruudessa luokattoman kauan, vaikka sukat valmistuivat minun omiani aiemmin.


Toisen etapin sukat sisälsivät loputtoman määrän palmikoita ja palmikkokaavioita, joista ei voinut katsettaan irrottaa, mikäli halusi välttää virheitä. Sukkien suunnittelija, Heidi Nick, on minulle uusi tuttavuus, mutta Ravelrysta näyttää löytyvän hurja määrä hänen sukkamallejaan. Periaatteessa kaikki ihan kauniita, mutta tämä tyyli ei iske minuun. Se kyllä toi Tourille kilpailun vaatimaa haastetta, mutta tuntui sukkamallina minun silmiini vähän tekemällä tehdyltä. Esimerkiksi sukan takaosaan oli väkisin vängätty nurjilla silmukoilla tehtäviä vinoruutuja, joita sukat eivät mielestäni yhtään kaivanneet.


Kantapää oli hiukan erikoinen. Siinä tehtiin kantapään kiilan lisäykset ennen kuin kantapää käännettiin. Tällä tyylillä tuli minun jalkaani turhan tilava kantapää. Siitä täytyy antaa plussaa, että kun ohje sisälsi muutaman tuhat palmikkokaaviota, niiden kerrosnumerot jatkuivat aina siitä, mihin edellisessä kaaviossa jäätiin. Kaavioiden määrästä huolimatta oli siis helppo pysyä kärryillä siitä, missä kaaviossa oli menossa.


Kuvista ei koskaan saa välittymään blingiä sisältävien sukkalankojen kimallusta. Ilun Erikoinen on aiempien kokemusten perusteella ollut ihanan pehmoista. Tämä nimenomainen yksilö oli epätavallisen karhea - joskin näppiksen tällä puolella on sellainen kermaperse lankojen suhteen, että oli tämäkin pehmoista kuin vauvan peppu. Tämä etappi vaan kävi koko kropan päälle.


Joko nyt saa nukkua?

Neulisti

8 kommenttia:

 1. Kauhistelin näitä eilen kun ohje tuli :D jos tekee virheen palmikkoa on todella vaikea purkaa :D neuloin Ekan etapin sukat kamalalla kiireellä ja vauhdilla ja tosiaan se on rankkaa kun polttelee sormia ja niveliä etc :D nyt en ole edes vielä aloittanut... Kun ei ole lankaa, ehkä jos keskiviikkona tai torstaina pääsisi lankakaupoille :) kauniit sukat ja värit ! Onnea sijasta urhea suoritus :)

  VastaaPoista
 2. Mahtava suoritus! Ja tää ohje on kyllä upea.

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa! Onnea! Ja nyt lepoa, ettet tuu ylikuntoon

  VastaaPoista
 4. Ihanan langan olit näihin valinnut, tosi kaunista. Kyllä on ollut huisia seurata teidän supernopeiden neulomista. Mä täällä just suunnittelen aloittavani lisäyksiä...

  VastaaPoista
 5. Hauska kuulla, että joku muukin piti ohjetta vähän tekemällä tehtynä. Itse olisin korvannut ne etupuolen vinoruudutkin palmikoilla, mutta pitihän sitä kisan vuoksi tehdä ohjeen mukaan. Vaikka en kyllä tätä kiekkaa kovin tosissaan neulonutkaan... Harmi kun kaiken maailman ulkomaanmatkat sotkee hyvät kisat :D Onnea hienosta suorituksesta!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...