tiistai 21. maaliskuuta 2017

Ystävälle

Kuten moni luki blogista, Vyyhti karkasi maailmalle. Eipä hätiä, nääs kun tiedän osoitteen ja voin mennä silloin tällöin perässä. I know where you live, ja kaikkea muuta rakkaan ystävän stalkkaukseen sopivaa tekstiä. Kävin siis Vyyhdillä kylässä ja neuloin matkalla sukat. Ja jätin ne Vyyhdin jalkaan.


Mitä: Perussukat / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 2.25 mm
Mistä: La Bien Aimée MCN Light + The Uncommon Thread Twist Sock, 42+16  g
Ravelryssa

Kuten kuvasta näkyy, tein raitasukat. Ai ei näy vai? En nimittäin tarkoita raidoilla näitä värikkäitä pätkiä. Tässä on raidoitettu kahta harmaata lankaa, joista toisessa on värikkäitä pätkiä seassa. Joo, en erota itsekään, missä kohtaa yksi harmaa vaihtuu toiseen. Uskokaa silti, kun kerron, että tässä on tehty kahdella harmaalla kolmen kerroksen raitoja.Ennen joulua kalistelin toverin kanssa onnelliset sukat meidän ja maailman välejä pehmentämään. Meiltä molemmilta jäi niistä lankaa yli ja etenkin toveri on sitä mieltä, että kerran korkattu lanka on so last season. Ostin toverilta sekä kalistelusukista jääneen jämän että yhden toisen harmaan langan, jonka jälkeen minulla oli hyppysissäni yhteensä 90 g lankaa. Siitähän saa kevyesti sukat.Iloisen kirjava La Bien Aiméen lanka ei olisi yksinään riittänyt toisiin sukkiin, mutta raidoittamalla sen sai venymään toiseenkin pariin. Resorin, kantapäät ja varpaat tein yksin sillä ja muut osat raidoitin toisella harmaalla. Raitoja tästä ei erota, mutta lopputulos oli paljon hauskempi kuin osasin odottaakaan. Oikeastaan kävi paremmin kuin hyvin, kun raitoja ei erota. Nyt sain toisella harmaalla venytettyä herkkulankani riittävyyttä ja raidoitus näyttää ainoastaan hieman harventaneen väriläiskien tahtia.Vyyhdille sukat kelpasivat paremmin kuin hyvin. Erityisesti sen takia, että raidoitus toisella langalla rauhoitti väriläiskälangan ilmettä sopivasti. Olipa ihana pitkän tauon jälkeen pitää neulekuvaussessiot vanhan bloggaajakamun kanssa. Pysyköön jalkasi taas hetken lämpöisempänä!

Neulisti

15 kommenttia:

 1. Noista tuli kyllä ihan tosi hienot. Jotenkin toi harventunut värikkyys toimii kuin häkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Iskee kuin metrinen halko. Mun tarvii saada lisää tämmöisiä yhteensopivia jämiä, joilla leikkiä!

   Poista
 2. Jämälangoilla leikkiminen on ihanaa ja miten hieno on se tunne, kun saa ne pienetkin pätkät sommiteltua onnistuneesti työhön:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä kyllä jäi himo parittaa muitakin kotoa löytyviä jämiä samalla idealla.

   Poista
 3. Ihanat sukat! Ei kyllä arvaisi, että noissa sukissa on käyetty useampaa eri lankaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tosiaankaan. Nerokkaasti vielä neuloin ennen lentoa näitä pimeässä elokuvateatterissa. Tooosi helppo oli tutkailla, että jokos mä neuloin kolme kerrosta tällä värillä. 😅

   Poista
 4. Olipa toimiva kombo! Kauniit sukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Nyt täytyy tutkailla, löytyiskö jämäkorista lisää samanmoisia komboja.

   Poista
 5. Hienot! Tosi kiva idea, ja nuo kantapäät ovat upeat! :)

  VastaaPoista
 6. Ei uskota, jotain pätkärääkkiä koko sukat kuitenki! Mut silti ihanat ;)

  VastaaPoista
 7. Miten kivat! Hyvin kyllä sulautuu nuo kaksi harmaata yhteen :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...