tiistai 18. heinäkuuta 2017

Bobelo

Tätä uusien neuleohjeiden tuloa ei nyt pysty hillitsemään eikä hidastamaan. Toivottavasti joku pysyy perässä ja ehtii neulomaankin näitä.


Mitä: Bobelo / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikot 3.5 ja 4.0 mm
Mistä: Brooklyn Tweed Loft, 277 g
Ravelryssa

Puskista iski vimmattu inspiraatio ja sehän oli saatava puikoille saman tien. Tuli visio rennosta, mutta tyylikkäästä, boleromaisesta neuletakista kiinnostavalla pintaneuleella. Kävin noukkimassa kasan Loftia ja ryhdyin heti mallitilkkuilemaan ja tekemään tarvittavia laskelmia. Eikä neulomisessakaan vierähtänyt montaa viikkoa. Vähän tuli takapakkia, koska en osannut laskea omaa kerrostiheyttäni mallitilkusta, mutta purkaminen kannatti ja nyt mulla on uusi ihana rentoilutakki.Bobelo neulotaan yhtenä palana tasona. Se on tässä kohtaa melkoisen hassun mallinen kappale, ja takin lopullinen muoto selviääkin vasta vähän myöhemmin. Seuraavaksi neulottu lärpäke pingotetaan ja siitä ommellaan kaksi pientä saumaa, joiden avulla saadaan aikaan hihat. Lopuksi poimitaan silmukoita helmasta, hihansuista ja etukappaleiden reunoista ainaoikeinreunuksia varten. Shaalikaulus muotoillaan vielä lyhennetyin kerroksin. Koko komeuden viimeistelee i-cord -päättely. Nuo mainitut pienemmät puikot ovat hihansuiden ainaoikeinreunusta varten. Muu takki neulotaan nelosen puikoilla.Takki on malliltaan hyvin väljä. Hihat ovat lyhyehköt ja tulevat hiukan kyynärpäiden yli. Malli on takaa lyhyempi ja edessä on pituutta lisäävät liehukkeet. Bobeloa on tarkoitus pitää auki, tai voihan sen halutessaan kiinnittää vaikka huivineulalla.Reunuksia lukuunottamatta takki neulotaan kuplaneuleena. Soilen lapasistakin tuttu pintaneule saadaan aikaan pudotetuin ja poimituin silmukoin. Ohjeessa on kaavion lisäksi kuvatutoriaali asiaa selventämässä.


Ohjeesta löytyy koot XXS-XS-S (M1-M2-L1) L2-XL-XXL ja ohje on tarjolla niin suomeksi kuin englanniksikin. Sen voi ostaa tämän linkin takaa:


Langaksi valitsin Brooklyn Tweedin Loftin. Sen kuohkean villainen koostumus on tähän takkiin kerrassaan täydellinen. Ihanan kepeä ja muhkea yhtä aikaa. Suosittelen valitsemaan takkiin villaisen, kuohkean ja ilmavan langan. Oma takkini on neulottu Loftin värissä Postcard. Huikaisevan kaunis ja herkkä, harmaa vaaleanpunainen.Bobelo on ollut enemmän kuin ahkerassa käytössä valmistumisestaan asti. Suosittelen, vaikka hintsusti puolueellinen olenkin.

Neulisti

10 kommenttia:

 1. Jos musta joskus tulee niin kärsivällinen neuloja, että jaksaisin tehdä paidan tai takin, tekisin kyllä ekana jonkun sun suunnittelemista neuleista. Nää on ihan järkyttävän nättejä aina kaikki! Ihanaa että joku osaa (ja että jollain riittää se kärsivällisyys muuhunkin kuin sukkiin...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3

   Nää on hassuja juttuja. Toisinaan tuntuu, että multa saattaa paljon helpommin ja nopeammin syntyä takki/paita ohjeineen kuin valmistua huivi valmiista ohjeesta.

   Poista
 2. Jos on neule kiva niin on kyllä tuo nimikin Bobelo. Bobelobobelobobelo. Tulee ihan Minionit mieleen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Mulla alkaa vaan soida päässä se joku männä vuosien kesähitti "Sambaleo" tai jotain sinne päin. Paitsi, että se soi mun päässä tietty Bobeeelooo...

   Poista
 3. Kätevän näköinen liehuke! Nyt kuplii ja pirskahtelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pistähän kuplaa sitten puikoille vaan. ;)

   Poista
 4. Mie aattelin nimen nähdessäni et se on niinku taaperon yritys sanoa "bolero" :D Ja neulepintaa tutkaillessa tuli mieleen et mitenköhän levottomalta tää näyttäs kaksvärisenä? Tai vois olla kyllä sikahienokin! Ja on se näinkin hieno ;)

  P.s. Täällä joku testineulojaksi tunkenut odottaa pitsitakin ohjetta puikot tanassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vois olla aikas villi kaksivärisenä. Vaan sitähän ei tiiä ennen kuin testaa! 😉

   Ja koitahan pysyä pöksyissäsi, ensi viikon aikana pitäisi valmistua pitsiohjeen.

   Poista
 5. Mun Bobelo on ihana <3 Kiitos kun sain testata ohjeen!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...