maanantai 25. helmikuuta 2019

Maanantai

Kirjoittelen ompeluksista täällä aika harvakseltaan, mutta nyt paininjalan alta paljastui jotain sen verran ihanaa, että on ihan pakko esitellä se.


Mitä: Monday-mekko / Kässäkerho Pom Pom
Miten: Saumurilla ja ompelukoneella
Mistä: Kässäkerho Pom Pomin pellavakankaat

Hurmaava Kuopiolainen lankakauppa, Kässäkerho Pom Pom on kivasti laajentanut valikoimaansa lankojen lisäksi ompelupuolelle. Putiikista löytyy kaunnita pellavakankaita ja Merchant & Millsin kaavoja. Syksyn kässämessuilla julkaistiin myös kaupan ihka ensimmäinen oma kaava, maanantaimekko. Niinpä kipitin messuperjantaina heti ensi töikseni Pom Pomin kojulle kaavaa ostamaan, etten vaan jäisi ilman.Kaavan lisäksi ostin vaaleansinistä pellavakangasta Annun suunnittelemalla Iltapäivä-kuosilla. Pohdin pitkään tämän ja vaaleanpunaisen kankaan välillä. Olin nähnyt instagramista Annun oman version, jossa helma oli toista kangasta ja minulla oli sopivasti jäänyt viime kesäisestä hameprojektista vaaleanharmaata pellavaa yli.


Mekko on hillittömän helppo ompelus. Kaava-arkilla on tasan kaksi kaavanpalasta jäljennettäväksi - etu- ja takakappale. Ja ommeltavia saumojakaan ei näin ollen ole montaa. Pääntie ja hihansuut huolitellaan saumurilla tai siksakilla, käännetään nurjalle ja tikataan paikoilleen.


Halusin apinoida Annun ihanan version, jossa helma oli eri kangasta, joten siitä tuli malliin yksi sauma lisää ommeltavaksi. Innostuin muokkaamaan ohjetta vielä sen verran, että askartelin mekkoon myös taskut. Olisin voinut tehdä ihan tavalliset taskupussit sivusaumoihin, mutta helmapalkki suorastaan huusi suloisia piilotaskuja.


Hetken pähkäilin, että voikohan taskuja oikeasti toteuttaa näin huithapelin helpolla. Pelkäsin, että tällä tyylillä taskunsuut saattaisivat vetää hieman kurttuun, mutta kylläpä tulikin siistiä mahdottoman vähällä vaivalla. Pätkäisin kaavan helmasta katki ja leikkasin helmapalkin toisesta kankaasta. Etukappaleen puolelle leikkasin sekä ylä- että alaosaan taskupussijatkeet (15 x 19 cm). Seuraavaan mekkoon teen vähän leveämmät ja lähemmäs reunoja.Kylmästi huitaisin ylä- ja alaosan saumurilla kiinni taskujen mukaan mutkitellen. Silitysrauta hoiti loput ja näistä tuli hirmuisen siistit ja ne jäävät tosiaankin ihanasti piiloon, jollei satu minun tapaani pitämään kokoa ajan käsiä taskuissa. Helmaa lyhensin jonkin verran ja tein siihen vielä ohjetta suuremman käänteen, jotta sain sopivan mittaisen mekon.Tämä on ihanan mallinen mekko. Se on tosi väljä ja mukava yllä, mutta asettuu kuitenkin vartalon päälle kauniisti. Ja kaiken huipuksi se on super nopea ommeltava.

Neulisti

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...