perjantai 14. helmikuuta 2020

Kuurankukkasia

Tämän vuoden ensimmäinen Taito-lehti on aika erikoistapaus: paitsi että siinä on mukana uusi sukkaohjeeni, sain toimia mallina lehden koko ohjemallistolle. Taito-lehden väki lähti Jyväskylään talven perässä, mutta näillä seuduilla oli tarjottavanaan muutama metri sulavaa jäätä, tuulinen päivä ja jäätävä tihkusade koko kuvaussession ajaksi. Ah, tätä glamoröösiä mallin elämää. 


Mitä: Kuura / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 2.25 mm
Mistä: La Bien Aimée Super Sock, 70 g

Ohjemalliston inspiraationa olivat jään muodostamat kuurankukkaset ja mielini teki heti neuloa sukat pitsikukilla. La Bien Aiméelta löytyi suunnitelman kaveriksi upean jäisen sävyinen sukkalanka, joten siitähän se ajatus sitten lähti vauhdilla muotoutumaan sukiksi.Simppelit sukat ja hiukan pitsiä jalkapöydän päälle. Juuri sellaista moni tykkää neuloa, mutta suunnittelemisen kannalta se olisi käynyt turhan tylsäksi minulle. Niinpä päätin pitää mielenkiintoa yllä kirjoittamalla ohjeen kummastakin suunnasta - varresta varpaisiin ja varpaista varteen.


Makuasioista on turha kiistellä, kun toiset tykkäävät neuloa sukkansa perinteiseen tapaan varresta varpaisiin ja toiset nauttivat modernista tyylistä varpaista varteen. Tuoreessa Taito-lehdessä on nyt ohje kumpaankin suuntaan, joten kukin voi nyt neuloa lempisuuntaansa. Tai jos on hiukan ilkikurinen, kuten minä, voi tehdä itselleen eriparisukat ja neuloa yhden sukan kumpaankin suuntaan.


Itse sain lopulta neuloa yhteensä kuusi sukkaa! Tein ensiksi omat mallisukkani, jotka siirtyivät häpeänurkkaan heti valmistuttuaan. Kaksi sukkaa... Kävi nimittäin niin, että heti pääteltyäni jälkimmäisen sukan silmukat, huomasin ensimmäisessä sukassa virheen, jonka olin tehnyt heti resorin jälkeen ja toisessa sukassa virheen, jota olin toistanut koko pitsikuvion alusta loppuun. Päätin palata sukkien pariin hieman myöhemmin, mutta sainkin siinä välissä rakkaalta ystävältä tilauksen neuloa hänelle omat Kuura-sukat. Neljä sukkaa.. Lopulta oli pakko ottaa mallisukat häpeänurkasta ja purkaa ne, jotta lankaa riitti onnistuneeseen pariin. Ja näin päästii kuuteen sukkaan.


Kuurasukissa on tosiaan kaunis pitsikuvio jalkapöydän päällä. Neulomissuunnasta riippuen, lopuksi neulotaan joko varteen tai varpaisiin pieni kukkanen. Lisäksi ilmettä tuovat kantapään kiilat, jotka neulotaan nurin.


Lehdessä oli monta muutakin sievää ja kiinnostavaa ohjetta, kuten Emma Karvosen lapaset intialaisella peukalokiilalla. Yksittäisenä ohjeena Kuura-sukat tulevat saataville kesäkuussa. Hirsitaustaiset kuvat ovat omia, järven rannassa napsitut Taito-lehden Sonjan.

2 kommenttia:

  1. Ihanan värinen lanka ja mallikin tulee hyvin esiin

    VastaaPoista
  2. Ihanat sukat! Todella kaunis juuri tuosta langasta toteutettuna.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...