perjantai 29. toukokuuta 2020

Onnenhetkiä

Blogissa on ollut hieman hiljaista tänä omituisena keväänä. Se ei suinkaan johdu siitä, ettenkö neuloisi puikot sauhuten. Olen koko kevään tehnyt ohjeita kirjoneulekirjaa varten, joka julkaistaan myöhemmin tänä vuonna ja niitä neuleita ei pääse esittelemään ennen kirjan julkaisua. Kaiken kirjatyöskentelyn lomassa ehdin kuitenkin suunnitella uuden huivin.


Mitä: Onni / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 3.75 mm
Mistä: Tukuwool Hakamaa Fingering, 155 g

Tukuwool teettää nykyään herkullisia erikoiseriä lähitilojen lampaista. Kun tarjolle tuli ihanan ilmavaa ja kevyttä yksisäikeistä lankaa Hakamaan tilan lampaista, joita olen itsekin päässyt silittelemään paikan päälle, oli toki pistettävä neuletta puikoille.


Loin silmukat huiviin jo ennen joulua, mutta kummasti parisen kymmentä kirjaan tulevaa ohjetta on viivästyttänyt huivin valmistumista. Lopulta löysin neuleaikataulusta pienen kolosen tähän ja jopa oli mukavaa vaihtelua kaikkien kirjoneuleiden välissä neuloa hetki ihan vaan ainaoikeaa ja pitsiä. Vaihtelu virkistää aina.


Huivi sai nimekseen Onni. Minulle ainakin onnea on rauhallinen hetki, kun silmukat soljuvat puikoilla, eikä tarvitse kauheasti miettiä mitään.


Onni on nuolenmallinen huivi. Se aloitetaan yhdestä terävästä kulmasta tehden lisäyksiä reunoissa ja kavennuksia keskellä. Erityisen hauskan huivista tekee se, että puolet siitä on ilmavaa ainaoikeaa neulosta ja toisella puolella vaihtelee sileä neule ja simppeli pitsi.


Huivi saa viimeistellyn ilmeensä sitä kiertävästä i-cord -reunuksesta. Vaan ei huolta, reunus neulotaan samaan aikaan muun huivin kanssa, joten lopuksi ei tarvitse poimia miljoonaa silmukkaa vain päätelläkseen ne heti. Lopusta langasta voi halutessaan tehdä tasselit huivin nurkkiin. Minä ainakin halusin, koska tasselit!


Onnin ohje löytyy nyt Ravelrysta (suomeksi ja englanniksi) ja verkkokaupastani (suomeksi). Kummastakin sen saa ensi viikon sunnuntaihin asti 20% alennuksella käyttämällä koodia HAPPY.


Eikä siinä vielä kaikki! TitiTyy kässämessuilee virtuaalisesti facebookissa ja tarjoaa tästä hetkestä aina kässämessujen päättymiseen (7.6.) asti huivilankojen ostajalle Onnin printtiohjeen kaupan päälle. Meikäneulojan ja Onni-huivin voikin bongata tänään illalla Kässäsmessut netissä -livelähetyksessä.

Huivista järjestetään myös yhteistyössä Tukuwoolin kanssa KAListelu Instagramin puolella. Mukaan voi lähteä merkitsemällä huivipostauksensa tunnisteella #onnikal. Aikaa yhteisneulonnalle on elokuun loppuun asti ja tokihan osallistujien kesken jaetaan myös palkintoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...