maanantai 24. elokuuta 2020

Minun, vihdoinkin

Viime syksynä sain käsiini vyyhdin ihanaa Tukuwoolin Harmasta. Kainuunharmaslanka oli yhtä aikaa rustiikkia ja pehmoista. Siitä piti tuleman jotain spesiaalia. Ja tulihan siitä: yhdistin langan mohairsilkkiin ja neuloin ihanan briossipipon, joka sai nimekseen Yours, always. Sepä vaan istui siskon päähän niin somasti, ettei oikein ollut muita vaihtoehtoja kuin antaa myssy rakkaalle siskolle.

Mitä: Yours, always / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 2.75 mm
Mistä: Tukuwool Harmas + ITO Sensai, 25 + 21 g

Vuosi siinä vierähti, mutta nyt sain itselleni tehtyä samanmoisen pipon. Loppukesä sai omassa elämässä surkean käänteen ja tuli pitkästä aikaa sellainen tarve ostaa itsensä lohtulangalla onnelliseksi. Etsin pitkään kaupan hyllyltä jotain lohdullisen oloista, mutta mieli maassa mikään lanka ei oikein puhutellut. Lopulta astelin ITOn karkkisten mohairsilkkien hyllylle ja tiesin heti, mitä halusin neuloa - sen käsistäni karanneen myssyn!

Yours, always -pipo tosiaan neulotaan yhdistämällä kaksi ihan erilaista lankaa: villaisa kainuunharmas toimii briossissa (eli patenttineuleessa) päällimmäisenä lankana, jolla neulotaan pinnalle jäävät oikeat silmukat ja hentoinen pitsivahvuinen mohairsilkki jää patenttineuleen pohjalle nurjin silmukoin ja tekee pipon sisuksesta ihanan pehmoista höttöä.

Koska kainuunharmaslanka on sport-vahvuista ja mohairsilkki ohutta pitsilankaa, otetaan jälkimmäistä kolmen säikeen verran. Toki voisi halutessaan ottaa vain kolme samaa mohairsilkkilankaa, mutta tässä on hauska maalata ihan omia väriyhdistelmiä valitsemalla kolme eri väristä lankaa.

Minusta on aina yhtä kiehtovaa, miten mohairsilkki pörröisyytensä ansiosta värjää koko neuleen. Vuosi sitten neulotussa siskon pipossa on sama kainuunharmaslanka "päävärinä", mutta tumman ruskeat ja harmaat mohairsilkit maalasivat pipon rusehtavan violetiksi silmissäni. Omaan myssyyni valikoin ihanan värittömiä mohairsilkkejä: valkoista, beigeä ja hentoa mintunvihreää. Epävärit eivät ole kaikkia varten, mutta itse rakastan sitä, miten tuo väriyhdistelmä ikään kuin imi värit koko piposta. Näen tässä monia sävyjä, mutten yhtään väriä ja olen siihen ihan pähkinöinä.

Pipo on enimmäkseen yksinkertaista patenttineuletta, mutta sitä koristaa kaunis kavennuksista ja lisäyksistä muodostuva lehtikuvio. Myssy valmitui muutamassa päivässä ja sen tekeminen tarjosi kaivatun hengähtämishetken. Olipa hauska vaihteeksi neuloa jostain omasta vanhasta ohjeesta.

Ohje löytyy vaikka mistä: Ravelrysta, verkkokaupasta, Lovecraftsista tai PayHipistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...