perjantai 25. syyskuuta 2020

Kvartsi

Tammikuussa aloitettu kirjaprojekti sekä kesäinen mysteerihuivi pitivät meikäneulojan kovin kiireisenä aina elokuuhun asti. Muistan miettineeni pitkin kesää, että antaisin puoli valtakuntaa, jos vain saisin hetken aikaa neuloakseni sukat. Onneksi sekin päivä lopulta koitti - ja kuinka siitä nautinkaan!


Mitä: Kvartsi / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 2.25 mm
Mistä: nurja merino sock, 46 g

Jokunen vuosi takaperin neuloin itselleni maailman ihanimmat sukat. Ne olivat huikaisevan kauniin vihreät ja niissä oli sievä kuvio, mutta maailman ihanimmat niistä teki se, että ne olivat nilkkamittaiset ja sellaisena täydelliset kesäsukat kurkistamaan tennareiden reunan yli. Ja sitten minä urpo menin ja hukkasin ne. En voi syyttää pyykkikonetonttua, sillä kadotin molemmat sukat.


Lopulta vihdoin lakkasin itkemästä menetettyjen sukkien perään ja hoksasin, että näppäränä neulojana voisin kenties tehdä toiset. Tällä kertaa omalla ohjeella. Ja niin syntyivät Kvartsi-sukat.


Kvartsi-sukat neulotaan varresta varpaisiin ja ne aloitetaan suloisella nirkkoreunuksella. Sukissa on jalkapöydän päällä kaunis pitsi, joka on helppo oppia ulkoa ja siten hyvin leppoisaa neulottavaa. Sukissa on ranskalainen kantapää ja kantalapun kaunis ja kestävä pinta syntyy nostetuin silmukoin.


Ohje on tosiaan kirjoitettu nilkkamittaisille sukille, mutta näihin voi helposti tehdä pidemmänkin varren.


Ohje löytyy nyt Ravelrysta, PayHipistä ja verkkokaupasta. Ja koskapa tänä viikonloppuna osallistun virtuaalisille kässämessuilla, saa tänään perjantaina näistä sukista ja kaikista muistakin asusteohjeistani 15% alennusta koodilla PIPOPERJANTAI. Lisäksi tänään on luvassa instalive klo 19, jossa esittelen näitä ja muita suosikkiasusteitani.

4 kommenttia:

 1. Nämä ovat kyllä suloiset, laitetaan ehdottomasti tekolistalle ensi kevättä varten :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimillä säillä on ihana olla nilkkamittaisia villiksiä.

   Poista
 2. Kauniit! Nämä pitää tehdä ensi kesäksi. <3

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...