maanantai 19. lokakuuta 2020

Väreilyä

Meikäneulojaa on sukatuttanut kesästä asti ihan vietävästi! Ei siis mikään ihme, että sukankutomishimo ei laantunut vielä yhdellä parilla, vaan suunnitteilla on peräti kolmen sukkamallin minikokoelma. Ensimmäisen parin, Kvartsin, esittelinkin jo syyskuussa ja nyt on aika julkaista kokoelman toinen ohje.


Mitä: Ripple / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 2.25 mm
Mistä: Aara Tunto, 55 g
Innostuin tehtailemaan pientä sukkaohjekokoelmaa ja kokoelmalla on toki oltava yhteinen kantava idea, punainen lanka, niin sanoakseni. Niinpä kaikki kokoelman ohjeet tulevat olemaan nirkkoreunaisia nilkkasukkia - ja kaikki mallit on neulottu taitavien kotimaisten värjäreiden langoista!


Taisin vuosi sitten kesällä rakastua neulefestareilla Aaran Tunto-sukkapohjaan. Lanka on ihanaa BFL-villaa, joka on sukkakäyttöä ajatellen vahvistettu nylonilla. BFL, eli Blue Face Leicester, on pehmoista, mutta merinoa rouheampaa villaa ja kestää sukkakäyttöä sen tähden paremmin. Itse tykkään sen neuletuntumasta hirmuisesti. Se on pehmeää olematta liian liukasta. Eikä asiaa yhtään haitannut sekään, että Tunto-langassa on suosikkini, 'high twist' -kierre. Tämän sukkakokoelman mallit saavat kaikki myös nimensä näistä kauniista käsinvärjätyistä langoista ja Ripple-sukat on nimetty langan Väre-värin innoittamana.Toki ei ole tarkoitus, että mallit olisivat liian samanlaisia keskenään ja niinpä villiinnyin leikittelemään erilaisilla kantapäärakenteilla. Näillä malleilla pääseekin kätevästi harjoittelemaan kolmea erilaista kantapäätä. Kvartsi-sukissa oli perinteinen ranskalainen kantapää ja Ripple-sukissa on hauska 'strong heel', jolle ei taida suomennosta löytyäkään. Siinä tehdään ikään kuin kantapään kiilan lisäyksiä , mutta neulotaan sekä jalkapohjan että jalkapöydän silmukoita aina niin pitkään, kunnes sukka ulottaa sovittaessa jalkapohjaan asti. Sen jälkeen tehdään kantapään käännös lyhennetyin kerroksin samaan tapaan kuin ranskalaisessa kantapäässä, mutta tosiaan perinteisen kantalapun sijaan sukat neulotaan pyörönä ihan sinne jalkapohjaan asti.


Ripple-sukat alkavat nirkkoreunuksella ja jalkapöytää koristaa huikaisevan kaunis pitsin, palmikoiden ja kiedottujen silmukoiden kuvio. Jalkapöytää reunustavat palmikot toistuvat myös jalan takana, kun sivuilla tehtävät kantapään kiilan lisäykset hiljakseen työntävät palmikoita kauemmas toisistaan. Jalkapöydän päällä neulottava kuvio lopetetaan, kun ennen varpaita ei mahdu enää uutta toistoa ja lopun aikaa niillä silmukoilla neulotaan sileää oikeaa. 


Olen kertakaikkisen hulluna näihin sukkiin, niistä tuli villasukkalaatikkoni aarre saman tien. Toivottavasti ne ovat myös teidän mieleenne. Ohje on tuttuun tapaan sekä suomeksi että englanniksi ja se sisältää kolme kokoa, 64, 68 ja 72 s.


Mutta ei siinä vielä kaikki! Koskapa tykästyin lankaan niin kovin ja moni teistä on ihastellut mallisukkien kaunista sinistä sävyä, on ohjeen lisäksi verkkokaupan puolella tarjolla myös lankasettejä! Valikoin Aaralta kolme suosikkiväriäni ja langan ja ohjeen saa nyt pakettina vuoden loppuun asti tai niin kauan kuin paketteja riittää.


Tarjolla on mallisukkien harmahtavan turkoosin Väre-sävyn lisäksi myös tummahko violetti, ihanainen Kriikuna, sekä heleän persikkainen vaaleanpunainen väri nimeltä Ilta. Minun ainakin tekisi hirmuisesti mieli neuloa nämä sukat kaikissa kolmessa värissä!


Koska näitä sukkaohjeita nyt satelee, Instagramin ja Ravelryn puolella voi myös osallistua yhteisneulontaan. Mukaan voi hypätä niin Kvartsi-sukilla, näillä Ripple-sukilla kuin marraskuussa julkaistavalla kolmannella mallillakin. Aikaa sukkailuun on vuoden loppuun asti ja toki mukaan kelpaavat jo neulotut Kvartsi-sukat. Ravelryn puolella osallistua voi täällä keskusteluketjussa ja Instagramissa postaukset kannattaa merkitä tunnisteella #KRSsockKAL.


Jos muuten olet jo ostanut Kvartsi-sukat, saat Ravelryssa Ripple-sukat automaattisesti 25% alennuksella.

3 kommenttia:

  1. Hienot sukat! Näihin silmäni tarttui, vaikka yleensä hyppään sukat yli blogeja selatessani.

    VastaaPoista
  2. Ihanat sukat <3 Tykkään kokoelman ajatuksesta opetella uusia kantapäätekniikoita :3
    BFL-sukkalankoja on viime aikoina kehuttu, ehkäpä uskaltaudun niitä kokeilemaan jossain kohtaa.

    Lisäksi sivuhuomautuksena jostain syystä tuo lankasetti-linkki ei vie oikeaan osoitteeseen?

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...