torstai 1. heinäkuuta 2021

Heinä

 Heinäkuu sopii polkaista käyntiin sen mukaan nimetyllä uudella ohjeella.


Mitä: Heinä / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 3.0 mm
Mistä: nurja linen mix, 100 g

Neulesuunnittelijan työssä ehdottomasti parhaita juttuja ovat yhteistyöt muiden kanssa. Heinä-kauluri sai alkunsa siitä, kun Villapesuohjelman naiset kysyivät minua ja nurjaa mukaan villapesuvuoden heinäkuun haasteeseen. Niinpä sovimme nurjan kanssa, että olisi sopiva hetki heille värjätä ihan uutta lankapohjaa ja minulle taas kehitellä sille ohje. Että siitä se sitten lähti.


Minä tunnetusti rakastan neuloa villaa ihan ympäri vuoden, mutta toisinaan myös kesäisen kepeät langat vievät sydämeni - kuten tämä nurjan uusi linen mix, joka on sekoitus alpakkaa, pellavaa ja silkkiä. Lanka on tosiaankin ihanan kevyttä ja laskeutuu todella kauniisti. Sain kokeiltavakseni kaksi eri värivaihtoehtoa ja yllätin niin itseni kuin värjäritkin sillä, että minulle tyypillisen oljen sijaan tein kaulurini tästä sähäkästä persikasta.


Heinä on hauskan mallinen kauluri, joka kapenee hieman ylöspäin mentäessä. Se on yhdistelmä yksinkertaisia raitoja ja kolmea erilaista pitsiä, jotka nekin tehdään aina eri värillä kuin edellinen. Ja se on juuri sopivan kevyt näin kesäsäillekin.


Minun kauluriini meni tasan puolet kummastakin väristä, joten jämistä saisi helposti toisen kaulurin. Olisikin hauska kääntää toiseen kauluriin värit toisin päin.


Ohje löytyy niin Ravelrysta kuin verkkokaupastakin. Lisäksi nurjalla on tarjolla kittejä, joissa saa sekä langat että ohjeen. Villapesuohjelman tuoreesta jaksosta löytyy meidän kaikkien haastattelut ja lisää infoa heinäkuun haasteesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...