tiistai 6. maaliskuuta 2012

Pystyraitasukat

Hei taas pitkästä aikaa! Minulla on tässä meneillään yksi aikaa vievä projekti (siitä lisää joskus myöhemmin), joka on alkuvuodesta hidastanut ja hankaloittanut käsitöiden tekemistäni, mutta nyt pitkästä aikaa sain sentään jotain valmiiksi. Ikuisuusprojektini tunika on vieläkin aivan vaiheessa, mutta lähestyvät 50-vuotispäivät antoivat hyvän syyn pitää siitä vähän taukoa. Sain ennen joulua selville, että villasukat olisivat tulevalle päivänsankarille tarpeen, mutta silloin oli jo puikoilla tulossa ihan muuta. Syntymäpäiväksi oli siis kuitenkin lahjaidea valmiina odottamassa. Tarkemman mallin valitsin uudesta kevät-Novitasta, jossa oli ohje hurmaaville raitasukille.


Mitä: Sukat / Novita Kevät 2012
Miten: Neulonta
Mistä: Novita 7veljestä, 220 g

Langaksi valitsin ohjeen mukaista Seitsemää veljestä. Lankakorista löytyi aiemmin heräteostosteltu kaunis ruskean ja harmaan sävyinen raitalanka sekä sen kaveriksi sopivaa valkoista. Taisin kuitenkin valita liian pienet puikot, sillä koossa 38 aloitetusta varresta tuli aivan liian tiukka polvisukaksi. Varsi istui kuitenkin ainakin omaan jalkaani hyvin pohkeen kohdalta, joten päätin jättää sen sellaisekseen ja hyppäsin toteuttamaan loppusukkaa miesten koon ohjeella, mikä onnistuikin ihan hyvin. Varsi on sen verran jäykkä että pysyy pystyssä omin avuin, mutta eipähän ainakaan lähde valumaan. Itse kuvio oli todella yksinkertainen toteuttaa, mutta riittävän mielenkiintoinen neuloa.


Olin varannut sukkien tekoon pari viikkoa, minkä kuvittelin riittävän ihan hyvin mutta mikä tässä tilanteessa osoittautui kuitenkin aivan liian vähäiseksi. Vielä juhlapäivän aamuna toisesta sukasta puuttui kaikki kantapäästä eteenpäin ja valmistuminen meni lopulta niin viime tippaan, että jos ei kyyti olisi ollut myöhässä, olisin saanut viimeistellä sukat juhlissa. Onneksi siis kuitenkin valmista tuli ja päivänsankari vaikutti tyytyväiseltä sukkiinsa.

Vyyhti

18 kommenttia:

 1. Hienot sukat. Nämä sukat olivat mielestäni yksi parhaista malleista viime Novitassa ja saattavat päätyä joskus minunkin puikoille.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Voin kyllä suositella ohjetta. Malli oli tosiaan oikein mukava neuloa ja sai helposti mielenkiintoista pintaa aikaiseksi, kun toinen lanka oli valmiiksi raidallinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on nätit sukat ja niin minun värisetkin :)

   Poista
 3. Nätit sukat olet tehnyt! :) Tuo sukkamalli oli kyllä viimeisimmän Novita-lehden parhaimmistoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Samaa mieltä olen kyllä tuon mallin suhteen ja monet muutkin tuntuvat tykänneen. Itsellekin olisi kiva saada, mutta en ehkä ihan heti jaksa uudestaan samanlaisia.

   Poista
 4. Mahtavan näköiset sukat! Aika tiukalla aikataululla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, oli kyllä hieman tuskainen aamupäivä ennen juhlia, kun puikot sauhuten yritin saada valmista. Onnistuipas sentään!

   Poista
 5. Kauniit sukat. Varmasti tulee neulottua täälläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Jos ei oteta huomioon lopun paniikkineulontoja, niin oikein kivat oli tehdä.

   Poista
 6. Novitan malleissa ei ikinä oletarpeeksi tilaa pohkeelle... Hyvännäköiset sukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tässä taisi kyllä olla ainakin vähän vikaa minussakin, kun varsi oli paitsi liian kapea myös liian lyhyt. Mutta hyvät sukat tuli kuitenkin ja muistanpahan toivottavasti seuraavan kerran varautua Novitan malleihin isommilla puikoilla.

   Poista
 7. Oikein nätit ja hyvin tehty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lahjan saaja ihasteli erityisesti sukkien "3D-pintaa". :)

   Poista
 8. Tosi kivat sukat ja värit nam nam.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minustakin värit olivat aika kivat, vaikka itse sanonkin. :) Valkoinen ei ehkä ole se käytännöllisin väri sukkiin, mutta lanka on kuitenkin onneksi konepestävää. Eikä pieni nuhjaantuminen ehkä raidallisessa erotu kuitenkaan niin selvästi kuin kokovalkoisessa.

   Poista
 9. Kerrassaan hienot! Heitinpä teille tunnustuksen takaisin :)

  VastaaPoista
 10. Näpsäkän näköiset sukat! Näköjään muillakin on sitä vikaa, että tekee joskus lahjoja aivan viime tingassa... :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...