perjantai 6. huhtikuuta 2012

Kevään korvalla

Voitteko kuvitella, että mummon ehkä 8 vuotta sitten neulomat lapaset kehtasi mennä rikki?!?! En minäkään. Eihän mummojen tekemät lapaset tee sellaista! Jouduin siis tekemään itse uudet. Sopivasti juuri, kun sää on kääntymässä kevään puolelle, eikä lapasia tarvi enää kauaa. Neuloin siis Jared Floodin ihanaiset Grovet. Ohje oli mukava, joskin olen aika varma, että siinä oli peukaloiden kohdalla virhe. Sen verran pieni kuitenkin, etten jaksanut korjata. Ei sitä kukaan huomaa. Paitsi ihan kaikki nyt, kun kerroin sen täällä! :) Puikot oli 4mm ja lankana Madelinetosh dk Glazed Pecan -sävyssä.





Mitä: Grove / Jared Flood
Miten: Sukkapuikot 4.0 mm
Mistä: MadelineTosh dk, 75 g

Mitä: Escargot / Veronica Parsons
Miten: Pyöröpuikko 4.5 mm
Mistä: MadelineTosh dk + Menita Silk Dream, 65 g

Koska lapaset on hieman erikoisemman sävyiset, piti niille tehdä kaveriksi samasta langasta myssy. Tähän tarkoitukseen löysi hurmaavan 20-luvun jazz-myssyn etanalla. Kyseessä on siis Veronica Parsonsin Escargot.  Valmistui 4.5 mm puikoilla ihan hujauksessa. Reunuksen valkoinen on Menitan Silk Dreamia. Ihanaa oli se, että myssy tehtiin yhtenä palana, ei tarvinut kuin päätellä langat ja tikkailla etana pysymään aloillaan. Lapaset söi lankaa 75g ja myssy 65g. Mitähän siitä lopusta, melkein kokonaisesta kerästä keksisi?


Voi onnea! Äiti ja äitin järkkäri tuli meille kylään! Ja luksuslanka on seurausta siitä, että mies hävisi vedonlyönnin ja joutui kustantamaan mulle vapaavalintaisen vyyhdin Titityystä. Khih. Ja kun tarpeeksi pitkään arvoin, sain kaksi - ihan vaan, jotta päästään jo lähtemään. :D Ja aurinko paistoi, ja sain hiuksetkin kiharrettua. Kyllä tänään meni kaikki putkeen.

Neulisti

18 kommenttia:

  1. Vau, onpas nättiä ja ihan erilaista :)

    VastaaPoista
  2. Aivan ihania neuleita olet tehnyt. Etenkin myssy on kyllä kertakaikkisen hurmaava, eli kiitos vinkistä, pistin ohjelinkin itelle talteen ja to do -listalle. Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

    VastaaPoista
  3. Ihana setti! itellä on kans noi Grovet listalla odottamassa ens talvea :) Niin kaunista lankaa, kyllä vedonlyönti ja jahkailu kannattaa :D

    VastaaPoista
  4. Kiitos teille. :) Itsekin olen ihan hulluna näihin. Ja kyllä äidin järjestelmäkamera ja auringonvalo saa aikaan ihmeitä. ;)

    VastaaPoista
  5. Tosi kauniit lapaset ja tietysti myssy myös !
    Hei.... käsintehdyissä pitääkin olla virheitä :)

    Oikein mukavaa pääsiäistä !

    VastaaPoista
  6. Aivan supermahtava myssy ja lapasetkin on kauniit!

    VastaaPoista
  7. Ihanat myssy ja lapaset. Neiti( Rouva ) on niin sievänä uusissa asusteissaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos. Ja lapsenkasvoisuudesta huolimatta naimisissa olen ehtinyt viihtyä jo kolme vuotta, eli kyllä se rouvittelu on paikallaan. :)

      Poista
  8. Kiitoksia kaikille, kehut lämmittää aina mieltä. :) Ja siitä vaan omaa etanamyssyä puikoille, oli hyvin helppo ohje!

    VastaaPoista
  9. Putkeen meni, totisesti! Pipo on ihana (menee jonoon, kiitos!), lapaset ovat ihanat ja jotenkin tuo malli on erityisen ihana.:) Iloisia, pirteitä kuvia!

    VastaaPoista
  10. Onpa hauska pipo, ja lapaset on tosi kauniit. Lanka on just nappiin tuohon settiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Se lanka on aivan ihanaa. Lapaset tuntuu siltä kuin kädet kylpisi pumpulissa. :)

      Poista
  11. Tunnen pienen kateuden piston sydämessäni,kun katson noita lapasia.Ovat vaan mahtavat!Ostin ohjeen raverlystä,ja johtuen joko olemattomista käsi- tahi enkun kääntötaidoistani,en saa tehtyä oikein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä niissä menee pieleen? Itse opettelin neulomaan englanniksi tämän sanaston avulla:

      http://www.katajala.net/marjut/neuleet/sanasto.shtml

      Poista
    2. Ehkä mun tekniikka on väärä..Rannekkeessa menee jo sujuvasti metsään,silmukat sekoilee vaikka kuinka laskis ja katsos kaavasta.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...