perjantai 30. marraskuuta 2012

Villahousut on pop

Tai ainakin villahousut ovat pop, hip ja kovin muodissa, jos seuraa neuleblogeja ja -lehtiä. Niitä on viime aikoina putkahdellut esiin vaikka missä. Uusimassa Novita-lehdessäkin oli villahousujen ohje. Itse asiassa villaisten haaremihousujen ohje. Ja jotenkin omituisesti, vaikka pidän haaremihousuja jo itsessäänkin vallan omituisena ilmiönä, niin villaiset haaremihousut sen sijaan näyttivät hurjan hienoilta.

Löysin mahtavan muikeiden villapöksyjen ohjeen. Mallissa oli todella kauniit muotoilut ja ne näyttivät mallikuvissa istuvan täydellisesti ja korostavan vain parhaita puolia. Lopulta raaskin ostaa näihin lankaakin ja pääsin neulomaan. Housut valmistuivat hissukseen joululahjojen välissä, ja kunhan sain koon soviteltua kohdilleen, lopputuloksena ovat oivallisesti istuvat pöksyt. Villahousujen valmistuttua ja niitä hetken peilailtuani tajuntaan iski aavistuksen hirvittävä ajatus: Jos esittelen blogissa valmistuneita neuleita ja niiden kiinnostavia yksityiskohtia... ja neulon villahousut, joissa on minusta erityisen kauniit muotoilut... niin lopputulemanahan tässä joutuu ottamaan blogiin kuvia omasta takamuksestaan! Ja näin ihan siitä huolimatta, että vaikka pöksyt noin neuleena onnistuivat täydellisesti, ne eivät silti muovanneet alavartaloani ohjeen kuvien mallitytön mittoihin. Jaa, ehkä te lukijat ja minä yhdessä selviämme tästäkin shokista. Minusta nämä villahousut nimittäin näyttävät nätille ihan kaikenkokoisten takamusten peittona. Sovitaan, että tämä on minun osanottoni blogistaniassa villiintyneeseen alaston totuus -ilmiöön.


Mitä: Kalaloch / Andrea Rangel
Miten: Pyöröpuikot ja sukkapuikot 4.0 mm
Mistä: Vuorelman veto, 360 g

Ohje oli muutoin toimiva ja hyvin kirjoitettu, mutta koko meni pieleen. Päätin kerrankin totella ohjetta oikein tosissani. Alussa oli hyvin tarkat ohjeet siitä, mistä kohtaa kehoa otetaan mitat ja kuinka niistä lasketaan itselle tarvittava koko. Näillä laskuilla päädyin XXL-kokoon. (Ja kyllä, minulla oli samanpaksuista lankaa kuin ohjeessa.) Pidin tätä hiukan outona kokona itselleni, mutta ajattelin tosiaan kerrankin kuunnella ohjeen mitoitusta koon suhteen. Ja pieleenhän se meni. Parin päivän neulomisen ja purkamisen jälkeen päädyin L-kokoon, koska se kuullosti oikeammalta, ja sillä sain sitten juuri passelit villapöksyt. Se on usein jännä, miten oma tuntemus siitä, minkä kokoinen mahdan olla, on oikeammassa kuin ohjeessa tarkkaan määritellyt sentit.


Hieman jännitti sekin, osaanko tehdä toisen lahkeen samanlaisella käsialalla kuin ensimmäisen, kun niiden välissä oli valmistunut vaikka kuinka monta joululahjaa. Lopputulos näytti kuitenkin tosi hyvältä jo ennen pingotusta. Ihan ei kolme vyyhtiä Vuorelman Vetoa riittänyt. Yhtä kokoa pienempään olisi varmasti piisannut.

Hauskinta projektissa oli mieheni mutristunut naama, kun kerroin tekeväni villahousut. Kultani luuli, että aion käyttää niitä päällihousuina. Käytän talvisin farkkujen alla välikerroksena sukkahousuja ja nämä on ihanaa päästä töiden jälkeen vaihtamaan farkkujen tilalle. Lisäksi ovat melkoisen lämpimät, en pääse palelemaan. Tämän selvittyä mieskin on pitänyt pöksyjä loistoneuleena.

Neulisti

30 kommenttia:

  1. Oikeassa olet, tosi kaunis malli:) Ja tänään olis kyllä tarvinnut tuolla ulkona villapöksyjä!

    VastaaPoista
  2. Ihanat ! Miehen mielessä kävi varmasti jotkin raappahousut kun kauhisteli. Nuo housut on tosi kivat ja kauniit koristelut ja muotoilut mallissa.Kivan näköiset ylläsi. Turhaan ujostelit peppusi kanssa. Ihan ihmisen peppuhan se on eikä siinä ole mitään vikaa :)

    VastaaPoista
  3. Hih, hauskat pöksyt! Tuumin eilen kun palasin palellen töistä kotiin et menenkö ostamaan torilta pässinpökkimät vai teenkö itse, housujesi malli on kyllä niin kaunis että pitänee varmaan tehdä samanlaiset :)

    VastaaPoista
  4. Oi miten nätit! Kyllä tuollaisia kurveja kelpaa esitellä, turha kainostella. :D Nyt sitten miettimään että missä välissä nämä ehtisi neuloa, täällä on nimittäin nytkin n. -12C pakkasta.

    VastaaPoista
  5. Kiitos teille. En minä takamustani haukkua tarkoittanut, ei sitä vaan joka päivä neulekuvien keskiössä esitellä. Olin erityisen iloinen siitä, että nämä housut näyttävät nätiltä muidenkin kuin langanlaihojen mallityttöjen päällä. Ravelrysta löytyy lisää kuvia projektigalleriasta erikokoisten ihmisten päällä ja istuvat minusta kaikille tosi hyvin. :)

    VastaaPoista
  6. Todella kauniit pökät! :) Pitäisköhän itsekin, huolimatta takamuskuva-uhasta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anna mennä! Näytetään reippaasti blogistanialle takamusta. Jos siitä tulee vaikka uusi villitys. :D

      Poista
  7. Nämähän on ihan älyttömän hienot!

    VastaaPoista
  8. Tosi nätit ja istuvat tosiaan hyvin! Mun kohdalla kyllä menis nättiys osittain hukkaan, sillä piilottaisin nuo kuorihousujen alle koiranulkoilutuksen ajaksi (ja korkeat villasukat säärien lämmikkeeksi).
    Täytyy tutustua tarkemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta tietäisithän sinä itse, että on hienot pöksyt siellä kaiken alla jalassa. :)

      Poista
  9. On kyllä kauniit. Minäkin olen viime aikoina suunnitellut villahousujen neulomista ja tässä olisi kyllä varteenotettava malli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta oli ihan hassua, ettei näitä ollut kovin moni tehnyt, kun on niin hieno malli. Ja halutessa tosi helposti muokattavissa ihan nilkkapituisiksikin.

      Poista
  10. Ihanat villahousut ja tosi nätiltä näyttävät ylläsi!

    VastaaPoista
  11. Tosi hyvännäköset ja tosi kivan langan löysit lopulta tähän projektiin. Höh, miten ni ei päällishousuiks ;D Eiks me puhuttu siitä, että vielä kirkkaanpunaset päälliskalsarit olis kivat :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä ravelryssahan kyllä on kuvaa punaisistakin pöksyistä.. Mä olin vähän turhan nössö siihen väriin. :D

      Poista
  12. Ihanat villahousut! Itsekin olen jo hetken himoinnut jotain samankaltaisia, mutta luultavasti en noin suurta projektia saisi koskaan tehtyä loppuun... Ehkä vielä joskus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän mittaiset villahousut ei varmaan neulepaitaa isompi projekti ole. :)

      Poista
  13. Onpa hienot villapöksyt! Ja niin tarpeelliset näillä talvikeleillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on! Onneksi ehtivät justiinsa, kun pakkaset alkaa paukkua.

      Poista
  14. Ihanat! Kaunis väri, malli, takamus ja varmasti oikein lämpöiset myös :)

    VastaaPoista
  15. Voi jukra, juuri tänään kaihoisasti ajattelin, että voi kunpa minulla olisi villahousut! Ulkotyöläisenä tällaisessa myräkässä tuntuu, että mikään vaate ei ole tarpeeksi. Se ajatus villahousuista lämmitti mieltä. Vielä jonakin päivänä teen sellaiset. ;)

    VastaaPoista
  16. Tosi hyvän näköiset ja varmasti mukavan rennot myös kotona olohousuina....pitäisiköhän sitä alkaa suunnitella itsekin...

    VastaaPoista
  17. Wau, ihan mahtavan hienot!! Tahtoo samanlaiset.

    VastaaPoista
  18. Vau, tosi hienot ja varmasti lämpimät housut!

    VastaaPoista
  19. Hitsi, täällähän sataa kehuja. :D Kiitos teille kaikille. Täällä parhaillaan surffailen uuden karheat villapökät jalassa. :)

    VastaaPoista
  20. Näin miehenä sanoisin että ovat aivan mahtavat. Ei kannata sinun miehesi mutristella ollenkaan.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...