tiistai 19. helmikuuta 2013

Alpakkaa Vyyhdille

Vyyhti kaipaili syksyllä hieman lämmikettä ja teki tämän hätäavuksi. Minä päätin neuloa jouluksi lisää vaihtoehtoja lämmitykseen.


Mitä: Hew / Teresa Gregorio
Miten: Pyöröpuikot 4.0 mm
Mistä: Schachenmayr SMC Alpaka, 188 g

Boleron ohje oli enemmänkin "resepti". Se oli melko ylimalkaisesti kirjoitettu. En siis suosittele vältämättä aloittelijoille, mutta kokenut neuloja selviää tällä ohjeistuksella helposti. Muokkasin ohjetta sen verran, että tein kauluksen reunasta leveämmän, jotta se ylettää paremmin lämmittämään. Tein myös kietaisunauhat jousteen sijaan i-cordina kuudella silmukalla.

Schachenmayrin alpakkalanka oli uusi tuttavuus. Tuntui lämmittävän mukavasti, mutta jätti sormet neuloessa jännittävästi rasvaisiksi ja silti samaan aikaan kuivatti sormenpäät. Ja tapansa mukaan alpakka tietysti varisti kauheasti karvoja neuloessa, mutta lopputulokseen olen tyytyväinen. Toivottavasti se osoittautuu myös käytössä hyväksi.


Olin kyläilemässä Vyyhdillä ennen joulua ja bolerosta oli enää langanpäät päättelemättä, kun Vyyhti pohti jokohan kohta uskaltaisi aloittaa isomman neuletyön Nöttösen nukkuessa. Vyyhti sanoi nimittäin kaipaavansa lisää lämpimiä yläosia, mieluiten kietaisumallisia, jotka sopivat hyvin imettämiseen. Oli helppo siinä hymyillä, kun arvasi joululahjan olevan mieluinen.

Neulisti

7 kommenttia:

 1. Kiva ja tyylikäs pikkubolero.

  VastaaPoista
 2. Kylläpä on kivan näköinen bolero! :)

  VastaaPoista
 3. Nätti bolero, ja alpakasta varmasti unelmaisen lämmin :) Se on ihan parasta jos lahja osuu nappiin!

  VastaaPoista
 4. Onpa ihana! Toi on tommonen upea balettibolero <3

  VastaaPoista
 5. Kiitosh kiitosh. Useampikin näin nappiin osunut joululahja saa minut jo nyt kihertelemään ensi joulun suunnitelmille. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...