keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Lauteilla

Kankaankudonnassa ehdin syksyllä tehdä maton lisäksi myös muutaman laudeliinan. Tästä en osaa kertoa, mikä sidonta kangaspuissa oli. Joltain oli jäänyt mystisesti yli muutama metri loimilankaa ja kun kukaan ei tiennyt, kenelle se kuului, hihkaisin sen itselleni.


Mitä: Laudeliina I
Miten: Kangaspuilla
Mistä: Kauhavan kangasaitan Aivina, 190 g

Ensimmäisen laudeliinakokeilun mitoitin meidän saunaan. Oli muuten melkoisen paljon mattoa haastavampaa saada näin ohuesta langasta tehtyyn kudontatyöhön siistit reunat. Onnistuivat silti onneksi kohtuullisen hyvin.


Mitä: Laudeliina II
Miten: Kangaspuilla
Mistä: Kauhavan kangasaitan Aivina, 186 g

Toisen laudeliinan tein isälle joululahjaksi. Tähän sovelsin itse kuvion, kun ensimmäisellä liinalla opettelin, mitä kyseisellä sidonnalla sai tehtyä. Tykkään tästä kuvioinnista kovasti ja se keräsikin kehuja muilta kutojilta. :) Kudotut liinat on prässätty kevyesti. Päät siksakkasin ja ompelin taitteen.

Neulisti

5 kommenttia:

 1. Vautsi! Todella hienoja! Ootko ollu siis jollain kurssilla opettelemassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloitin syksyllä kansalaisopiston kankaankudonnassa. Vielä jatkuu kevääseen. Nyt on vuorossa pyyhkeitä ja huiveja. :)

   Poista
 2. hei, varmasti en osaa vinkata mutta kuvioinnin perusteella voisin veikata sidonnaksi ripsiä :) jostain kannattaa se varmistaa muuten alkaa harmittaan nimim. Kokemusta on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ripsi kuullostaisi tutulta. Kyllähän meidän opettaja varmaan osaa tuon kertoa.

   Poista
 3. Hyvännäkösiä! Ripsiä miekin veikkaan sidokseksi, mut pitäis nähdä lähempää että vois olla varma :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...