sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Come on, kevät!

En varmaan ole ainoa, jonka mielestä lumi saisi jo sulaa ja krookukset pilkistää kukkapenkistä esiin. Koska kaikkea ei näköjään voi saada, täytyy tehdä se, mitä voi. Niinpä mies kaivoi muutama päivä sitten grillin lumikinosten alta esiin ja minä ompelin uudet, keväiset verhot.


Mitä: Verhot
Miten: Ompelus
Mistä: Eurokankaan puuvillainen verhokangas, 5,5 m

Näissähän nyt ei liiemmin mitään erikoistaitoja vaadittu. Siksakkia reunoihin ja yläreunaan sen verran leveä käänne, että siitä mahtuu pujottamaan verhotangon. Itselle jatkossa kuitenkin vinkiksi, että jos mittaa vanhoista verhoista sopivan pituuden, sitä kannattaa myös noudattaa sitten uusia verhoja ommellessa, eikä keksiä sopivaa pituutta omasta päästä. Ja, jotta enemmiltä vahingoilta vältyttäisi, niin toivon mukaan ensi kerralla huomaan vaikka täältä tarkastaa sen, että se meidän huonekorkeudelle sopiva verhonpituus on sitten 2.35 - 2.40 m.

Ihan mahdottoman hankalaa on muuten yrittää kuvata uusia verhoja, kun valo tulee suoraan edestä päin. 

Neulisti

5 kommenttia:

 1. Kauniit verhot! Näin keväisin tekee mieli uudistaa sisustusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä aina varma kevään merkki, kun on pakottava tarve pistää sisustus uusiksi. :)

   Poista
 2. Hyvä idea tarkastaa mitat, kuinkahan se joskus unohtuukin ;)

  Terveisin eräs, joka taannoin ompeli verhot mittaan 1,6m koska edellisetkin olivat ja hyvät olivatkin, ja vasta ripustaessaan huomasi verhot liian lyhyiksi, mittasi vanhat verhot ja totesi että ne ovatkin 1,8m pitkät...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jepjep. Me mitattiin vanhat verhot kahdesti, että ovat 2.35 m... Ja sitten menin ja ompelin uudet verhot mittaan 2.65.

   Poista
  2. Liian pitkä on kuitenkin parempi kuin liian lyhyt :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...