keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Kerrankin ajoissa

Tutustuin netin neulemaailmaan oikeastaan vasta siinä kohtaa, kun Vyyhti ehdotti blogin pitämistä. Niinpä olen kaikkiin mahdollisiin hittineuleisiin päässyt käsiksi vasta jälkijunassa, koska niitä on netti pullollaan ja jono vain kasvaa. Tähän tulevaan hittiin satuin kerrankin tarttumaan ensimmäisessä aallossa.Mitä: Imagine when / Joji Locatelli
Miten: Pyöröpuikot 4.0 mm
Mistä: Handu Handdyed merino, 103 g
Olin lähdössä kaksipäiväiseen seminaariin ja mukaan piti napata jotain helposti neuloutuvaa. Bongasin ohjeen ravelrysta ja vihdoin tuntui, että löysin täydellisen ohjeen laatikossa marinoituneelle Handulle. Sitä oli vielä kaksi vyyhtiä, niin ei tarvinut jännittää langan riittävyyttä. Seminaarin päättyessä huivi olikin melkein valmis.Huivi neulotaan poikittain ja se koostuu ainaoikeasta ja reikäkerroksista. Neuleen muoto tulee lyhennetyistä kerroksista ja toiseen reunaan neulottiin nyppyjä. Sopivan simppeli malli, mutta lyhennetyt kerrokset pitivät mielenkiinnon yllä. Tällaiset mallit ovat täydellisiä pareja semisolideille langoille, joissa väri vaihtelee hieman, muttei ole liian riemunkirjava. Ensimmäinen vyyhti lopahti ehkä 8 kerrosta ennen loppua. Onneksi oli toinen varastossa.


Kertakaikkisen ihana huivi. Suurkiitos kuvista Knit-thän-thän!

Neulisti

32 kommenttia:

 1. Upean värinen huivi! Tykästyin samaan malliin ja olen sitä jo vähän aloitellut. Mutta mitenkäs mun nirkot on ihan olemattoman kokoisia verrattuna tuohon? Vai tuleeko niiden muoto vasta pingotuksen jälkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne mulla ainakin venyi mukavasti pingottaessa.

   Poista
 2. Miten kaunis väri!
  Ja huivimalli on nätti. Varmasti mieluinen huivi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todella mieluinen. Väri oli kaikinpuolin täydellinen. Tähän malliin kävi mielestäni parhaiten juuri tällainen semisolidi.

   Poista
 3. Olen kehittänyt itselleni epäilyksen poikittain kudottuja huiveja kohtaan mutta tämä on kyllä niin kaunis, että pitäisi ehkä kokeilla taas... Kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä niissä poikittain neulottavissa huiveissa on tökkinyt?

   Poista
  2. Ne venyvät väärään suuntaan, eli käytössä pituus ja kapeus vain lisääntyvät ja leveys vähenee. Imagine Wheniä voisin kuitenkin kokeilla muotoilujen takia :) .

   Poista
 4. Mulla on vähän sama vika tuon jälkijunassa olemisen kanssa. Todella kaunis huivi ja uskon kyllä sanasi siitä, että tästä tulee kesän hitti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi en ole ainoa jälkijunailija. Mahdotontahan se olisikin kaikkea ehtiä ekojen joukossa neulomaan.

   Poista
 5. Huivin muoto on kyllä mainio, jonoon menee! Oishan niitä täälläkin jokunen semisolidi vyyhti tuohon tarkoitukseen... Hyvät on kuvat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vaan äkkiä huivin kimppuun ennenkun kaikilla on samanlainen.:)

   Poista
 6. Mä näin sut tänään! Tai jomman kummanteistä... :D Oon seurannu tätä blogia niin ahkeraan, että melkein ärjäisin "HELLUREI!"

  Tuli sellanen "mä tunnen ton, mutta mistä mä tunnen ton? Pitääkö mun moikata sille...?" :D

  VastaaPoista
 7. Hih! Missä?:) Ja ihan ehdottomasti saa tulla moikkaamaan, jos siltä tuntuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolmukulmalla :) Tunnistun kasvot heti ja varmistuin piposta :D

   Poista
  2. Jepjep, siellä mä kyllä eilen hengailin.

   Poista
 8. Knit-THÄN-THÄN repeili kirjoitusasulle! :D
  Huivi on kyllä kaunis, tekee munkin nyt mieleni tuommoista. Hmmm..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitihän se nyt kirjoittaa näin, kun opastettiin, kuinka kuuluu lausua. :D pistä puikoille vaan, valmistuu ihan hetkessä!

   Poista
 9. Ihana huivi, minäkin haluan tuollaisen! Löytyisiköhän varastoistani huiviin sopivaa lankaa... taidan lähteä penkomaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kätevä, kun yksi fingering-vahvuinen vyyhti voi justiinsa riittää. :)

   Poista
 10. Täähän vois olla semmoinen malli, joka sopis meikäläisellekin. On vähän tuota värivammaa ja tämmöiset simppelit systeemit, joissa on kuitenkin jujua, sopii niihin mulle vähän vaikeampiinkin lankoihin. Sulla on kyllä tyylikäs värivalinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tykkään kanssa itse justiinsa tämän yksinkertaisuudesta. Olin ehtinyt jo pari vuotta hillota tuota Ilua, nyt löytyi täydellinen malli.

   Poista
 11. Ihana huivi! Ainaoikein kolahtaa minuun aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainaoikein on täydellinen kaveri semisolidille langalle. :)

   Poista
 12. Upea! Taas yksi malli jonotettavaksi... :)

  VastaaPoista
 13. Ihana malli! Tää menee ehdottomasti miun queueen <3

  VastaaPoista
 14. oi, tämäpä onkin ihana huivimalli ja näyttäisi olevan tarpeeksi pituuttakin, kun pyörättää kaulan ympäri. menee ehdottomasti kokeiluun! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...