perjantai 30. elokuuta 2013

Ruohojuuritasolla

Viime vuonna kesäloma vierähti neuloen tätä pyöreää pitsihuivia. Silloin en miettinyt hommaa kovin pitkälle, sillä huivin väri ei sovi oikein minkään vaatteideni kanssa. Tänä kesänä piti siis ottaa uusintaottelu.
 


Mitä: Leaves of Grass / Jared Flood
Miten: Sukkapuikot 3.25 mm ja pyöröpuikko 3.5 mm
Mistä: Black Sheep Dyeworks Lace, 110 g

Tämän kertainen huivi oli huomattavasti edellistä helpompi, sillä jotkut pitsikaaviot olivat jopa opittavissa ulkoa. Silti tässä kesti koko kesä. Joskin nyt kesäloma alkoi vasta äsken ja tämän huivin lisäksi töiden lomassa on neulonut vaikka mitä muutakin. Ohje oli kiva, ei huomautettavaa. Jared on nimennyt huivin Yhdysvaltalaisen runoilija Walt Whitmanin Ruohoa-runokokoelman mukaan, joten annetaanpa sen puhua puolestaan.
 
  Juhlin laulaen itseäni,
ja minkä minä hyväksyn,
olet sinäkin hyväksyvä,
sillä jokainen atomi,
joka kuuluu minuun,
kuuluu myöskin sinuun.
Kuljeksin etsien sieluani,
lojun maassa tarkastellen
kesäruohon versoa.

Walt Whitman
(suom. Viljo Laitinen 1954)
Lanka on niin pehmoista, että pää pehmenee sitä silitellessä. Huivista tuli ihan huippu. Tämä tulee pääsemään lämmikkeeksi moniin juhliin.Tämä on ruohoa joka kasvaa siellä missä on maata
ja vettä,
tämä on yhteistä ilmaa jossa maa kylpee.

Walt Whitman


Neulisti

28 kommenttia:

 1. Oooh, hätkähdyttävän upea! Vaikka en kyllä vieläkään ole päässyt eroon ajatuksesta pyöreä huivi = pöytäliina :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöytäliinat on pöksyissäs! Tää on huivi. Nih. :D

   Poista
 2. Mulla pää pehmenee pelkästä ajatuksesta että joku voi itse neuloa tuollaisen superohuen pitsilirun kaikilla noilla kuvioilla. Verrattavissa mielestäni ajatuksen voimalla räjäyttelyyn tai johonkin muuhun supervoimaan. Arvostan suuresti! Ja väri on aivan upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh, kiitos. Tietäisit vaan, mikä projekti tuolla puikoilla odottelee valmistumista.. Tämä ei nimittäin ole vielä ohuinta mahdollista lankaa! :D

   Poista
 3. Mielettömän upea! Huivin väri ja malli on just sellaiset, ettei auta kuin laittaa tämäkin jonoon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli itsellekin melkoinen pakko-saada-oma -huivi.

   Poista
 4. Upea huivi! Ihana että joku osaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se mahdottoman vaikea ollut, kärsivällisyyttä vaatii toki sitäkin enemmän.

   Poista
 5. Vitsit miten hieno! On siinä ollut värkkäämistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukokuussa aloitettu ja nyt vasta valmistui.. kyllähän siinä kesti. Eniten tosin sen takia, että aina vähän väliä kyllästyi ja piti saada neuloa jotain ihan muuta.

   Poista
 6. Kaunis huivi! Minusta pyöreät huivit ovat kivan näköisiä, mutta en ole saanut tehtyä sellaista, kun en välttämättä osaisi sellaista käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin epäilin, osaisinko käyttää, mutta se toimii tosi hyvin noin puoliksi taitettuna. On paljon lämpöisempi kuin pelkkä puoliympyrän mallinen huivi, kun tämä on kaksinkertainen. :)

   Poista
 7. Kuten laitoinki jo viestiä, ni vautsi miten upean huivin olet tehny! Mun mielestä ton muotoset huivit näyttää kyl niin upeelta tollee kertaalleen taitettuna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. Niin nätisti mätsäsi tuohon itsetehtyyn huivineulaankin. :)

   Poista
 8. Sinä oot kyllä kuningatar näiden pitsihuivien kanssa. Paitsi että valkkaat aina kauniita malleja neulottavaksi, osaat vielä asetella valmiin huivin kauniisti päällekin. Ihana tuo huivineulakin, tahtoo myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos huivineulaa halajat, niin eikun Toivolan vanhan pihan sepän puheille! Samaan syssyyn järjestyy viereiseen kahvilaan neuletapaaminen, että joko starttaat auton? :)

   Poista
 9. Ihan huivi ja tosi kaunis huivineula! Mun tarvii kanssa tulla Toivolan pihaan! (vaik on meillä kyllä oma seppäkin taitokorttelissa mhh!) Ja tuo väri on kyllä aikas täydellinen!

  VastaaPoista
 10. Jäi siinä kuvaussession tuoksinnassa ehkä sanomati, että tuo huivi on ihan valtavan kaunis! Väri on ihan lääh, huivin malli on ihan superlääh ja se sopii sulle tosi kauniisti - ootte niinku yhdessä ihan superhyperLÄÄH!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt pitää heti ruveta ahkerasti harjottelemaan pyöreän huivin käyttöä, kerta se ja minä yhdessä näytetään niin nätiltä. :D

   Poista
 11. Tästä tuli kyllä hieno! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...