sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Kori ja kuinka se tehdään

Hieman vajaa kaksi vuotta sitten, kun Vyyhdin kanssa perustettiin tämä blogi, ensimmäisiä blogikirjoituksiani oli juttu siitä, miten olin innostunut virkkaamaan matonkuteesta koreja. Yhden pyöreän ja yhden neliskanttisen. Ja vielä nytkin tuo kirjoitus on blogimme toiseksi luetuin. Blogiin on monen monituiset kerrat päädytty googlettamalla matonkudekorin ohjetta. Niin, jotta jospa sitä nyt lopulta jakaisin ohjeenkin semmoiseen neliönmalliseen virkattuun koriin.


Mitä: Sisustuskori / Oma ohje
Miten: Virkkuukoukku 6.0 mm
Mistä: Kauhavan kangasaitan miniontelokude, 900 g

NELIÖN MALLINEN VIRKATTU KORI:

Kori aloitetaan virkkaamalla neliskanttinen pohja alla olevan kuvan mukaisesti. Kuvaan on merkitty mustalla ensimmäinen ja punaisella toinen kerros. Pohja aloitetaan virkkaamalla 5 ketjusilmukkaa. Seuraavaksi virkataan pylväs ensimmäiseen ketjusilmukkaan, (1 kjs, 1 p) x 4 samaan silmukkaan. Tässä kohtaa ollaan menossa kuvan mukaisesti pohjan alareunassa. Tehdään pylväs seuraavaan ketjusilmukkaan, (1 kjs, 1 p) x 3, vielä 1 kjs ja lopuksi suljetaan kerros piilosilmukalla. Seuraavilla kerroksilla jokaiseen nurkkaan tulee 1 p, (1 kjs, 1p) x 2. Muuten kerrokset koostuvat pylväistä. Kerros aloitetaan aina kolmella ketjusilmukalla ja päätetään piilosilmukkaan.


Kun pohja on halutun kokoinen, siirrytään virkkaamaan korin reunoja alla olevan kuvan mukaisesti. Kuvassa mustat ketjusilmukat on korin pohjaa. Reunus tehdään virkkaamalla kiinteitä silmukoita. Jokainen kerros aloitetaan yhdellä ketjusilmukalla ja päätetään piilosilmukkaan.


Tässä vielä merkkien selitykset:


Korin reunasta saa mukavan kulmikkaan, kun reunusta ei jatka suoraan samaan suuntaan kuin teki pohjan, vaan aloittaa virkkaamisen pohjan ulkosyrjästä tämän kuvan mukaisesti.


Itse virkkasin korista vähän pidemmän kuin tarvitsin, niin sain koriin kivasti käännetyn reunan. Se saa korin pitämään muotonsa hieman paremmin. Sopii muuten täydellisesti tähän kirjahyllyyn.


Neulisti

10 kommenttia:

 1. Kiva kori =)Mukavaa että se on neliskanttinen kun useimmiten törmää vaan pyöreisiin. Ihania Puffia ja miten paljon. Mun pitää taas kunnostautua ja alkaa neuloa puffia jämistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun puff-projekti on ollut ihan jäissä, kun vanhat korit oli täynnä, eikä uusia mahtunut säilömään mihinkään. Tää kori syö onneksi arviolta semmoiset 350 puffia, niin mahtuu taas neulomaan niitä. :D

   Poista
 2. Mutta mitä ihania vedenhiomia villakiviä tuolla korissa on !? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on mun puff-kokoelmani. Niistä on siis tulossa joskus isona tämä tilkkupeitto:

   http://www.ravelry.com/patterns/library/the-beekeepers-quilt

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos. Vihdoin sain tehtyä tämmöisen nätin säilytysratkaisun noille puffeille.

   Poista
 4. Hei! Olen suht aloitteleva virkkaaja. Teen isoa neliskulmaista laatikkoa ohjeillasi. Olen nyt reunoja tekemässä, neljättä kierrosta. Tuntuu kuin reunoista tulisi liian leveät / lörpöttävät. Paraneeko tuo kun reunoille tulee korkeutta? Eli oliko myös sinulla samankaltaista kun olit tekemässä reunojasi? Mietin tässä että pitäisikö minun kiristää reunoja jotenkin vai onko tämä vain alun tuskaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minullakin reunat lörpöttävät hieman, mutta eivät paljoa. Jos ne tuntuvat liian isoilta, voit joko virkata reunan pienemmällä koukulla kuin pohjan tai sitten kaventaa reunoja jättämällä esim. ensimmäisellä reunakerroksella joka nurkassa yhden pohjan silmukan välistä.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...