maanantai 16. joulukuuta 2013

Kaikki pässit kyytiin

Himoneulojien tukiryhmään saatiin maisteri syksyllä. Maisteria lahjottiin langalla, neuleohjeilla ja teepannulla. Löydettiinpä jopa erityisen soma pannumyssyn ohjekin, mutta maisterin tiukalla käsialalla kirjoneule olisi ollut tuhoon tuomittu ajatus. Nyt jouluksi en kyennyt vastustamaan kiusausta myssyttää teepannu.Mitä: Sheep carousel / Kate Davies
Miten: Pyöröpuikot 3.0 mm
Mistä: Rowan Fine Tweed, 34 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/mystery-gift-for-miss-x

Minähän tunnetusti inhoan kirjoneuletta, mutta tämä projekti oli niin pikkuruinen ja sisälsi niin paljon vaihtelua, että tällä kertaa nautin kirjoneulomisesta. Ohjeessa ihan parasta oli kaikki. Parasta oli se, että koko ajan sai tehdä jotain uutta. Parasta oli älyttömän söpö lampaskarusellikaavio ja parasta oli myös hirmun kaunis karusellin katto. Ei kun parasta oli se, että kaikki neulottiin nätisti suljettuna neuleena. Pannumyssy valmistui parissa illassa ja söi kumpaakin väriä vajaan kerän. Ihan mahtavaa! Joisinpa itsekin teetä, että voisin tehdä samanmoisen meille kotiin.


Kirjoneuleesta nauttimisen lisäksi rupesin niin hurjaksi, että suostuin ensimmäistä kertaa eläessäni steekkaamaan. Steekaamisessa siis neulotaan kirjoneuletta suljettuna neuleena, kun se on helppoa ja lopuksi kaikki tarvittavia aukkoja varten pitää ottaa sakset käteen ja leikata juuri valmistunut neule. Hui! Kuka semmoista uskaltaa? Katen sivuilla oli piiiitkät tutoriaalit aiheesta. Hieman rasitti lukea niin pitkiä sepustuksia, mutta toisaalta ilman niitä en olisi tähän uskaltanut lähteä. Tutoriaaleissa kovasti puheltiin rauhoittavaan sävyyn ja ymmärrettiin saksiintarttumisenpelkoa. Siellä myös opastettiin, ettei tässä käy kuinkaan, koska neule tahtoo purkautua pituus- ei sivusuunnassa. Erityisesti tykkäsin siitä, että yleensä steekkausohjeissa pitää käytellä ompelukonetta, mutta tässä riitti virkkuukoukku.


Meiltähän ei tietenkään löytynyt kotoa teepannua neuleen pingottamiseen eikä kuvaamiseen. Vyyhdille kiitokset lainasta, mutta lupaattehan kuvitella tähän sisään semmoisen perinteisemmän mallisen pannun, jossa on pitkä nokka. O-ou... minkähän mallinen se maisterin pannukaan oli?

Neulisti

13 kommenttia:

 1. Suloinen! Alotin just ekaa steekkaus-työtä ja kyllä hirvittää jo valmiiks, miten uskaltaa lähtee saksilla huitoo, ettei vaan menis piloille koko homma :D Kiitti, vinkistä tuohon tutoriaaliin, tulee varmasti käyttöä sille kun tämä työ etenee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä eri kiva tutoriaali, kun kovasti pideltiin kädestä kiinni ja lohduteltiin pelokasta saksien käyttäjää. :) Hyvin se menee!

   Poista
 2. I-H-A-N-A!!! Suurena teeaddiktina ihastuin valtavasti tuohon!!!

  VastaaPoista
 3. Söpöin teepannun lämmike ikuna!

  VastaaPoista
 4. Hah - aivan mielettömän upea pannumyssy! Tämähän on näin joulun alla mitä mainioin lahjaidea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, aika vauhdilla valmistui ja söi tosi vähän lankaa. Että vielä voi nopea neuloja ehtiä tämän tempaisemaan. :)

   Poista
 5. Henkeä salpaa, on niin kaunis! Pieni punainen teepannu meidän keittiössä huutaa: "Tahtoo!" Sen on vain pakko tyytyä Rikkeen ;-)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...