sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Retrohaalari

Ihan onnessani olin, kun mut kutsuttiin mukaan yllättämään Villaviidakon Emma vauvapaketilla. Heti keksin, että ehdottomasti tahdon tämän kivan bongaamani haalarin neuloa.


Miten: Pyöröpuikot 2.5 mm
Mistä: Yarngrimoire Pick-a-Sock + Zelda's dippins Salmiakkisuklaa, 116 + 10 g

Ohje näytti kivalle ja lanka oli herkkua. Mutta jotenkin ei nyt löytynyt yhtään sisälukutaitoa tämän mallin kanssa. Ohjeessa oli pieniä hämäryyksiä, mutta eihän sellaisen nyt pitäisi kokenutta neulojaa häiritä. Jotenkin ei vaan tultu oikein ohjeistuksen kanssa toimeen, vaikkei siinä (eikä neulojassakaan, tietty!) mitään suurempia vikoja ollut. Aina ei vaan natsaa. Laitoin kyllä palautetta suunnitelijalle, joka lupasi silmäillä ohjeen varmuudeksi uudestaan läpi.

Ensin luin lahkeitten ohjeistusta pieleen ja jouduin purkamaan. Sitten keksin, että vetoketjun viereen pitää ehdottomasti saada muutama silmukka aina-oikeaa. Mutta kuinkas sitten raitojen kanssa, kun en tosiaankaan aikonut katkaista lankaa jokaisen raidan jälkeen. Neuloin sitten nuo aina-oikeat koko ajan päävärillä ja vaihdoin raitavärejä vasta sen jälkeen, jotta lopputulos olisi siisti. Ja se ehkä onkin, mutta tämän hienon systeemini vuoksi langat menivät ihan koko ajan solmuun ja sain pysähtyä solmuja aukomaan aina kolmen kerroksen välein. Samaa systeemiä käytin myös tässä ihkutakissa.


Minua kovasti myös epäilytti, että lanka loppuu kesken. Ensin päätin sen vuoksi tehdä enemmän raitoja vartalo-osaan. Sitten alkoi hirvittää, että keltainen väri lopahtaa ja piti ottaa kaveriksi ruskeaa. Loppujen lopuksi ihan hyvin olisi keltainen riittänyt ja punaistakin jäi hieman yli. Turhaa panikointia jälleen. Haalarista tuli huippusöpö ja toivon mukaan Emman värimieltymysten mukainen. Jotenkin sen neulominen vaan tökki ja olin iloinen, kun oli ohi. Aina ei voi voittaa.

Neulisti

19 kommenttia:

 1. Kyllä tuskastelu kannatti, siitä tuli niin soma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko myöntää, että lopputulos on vinoista kavennuksista huolimatta mainio.

   Poista
 2. Aivan ihana! Voisikohan sitä jo alkaa neuloa vaatteita lapsenlapsille, vai olisiko se turhaa painostusta, kun omat lapset on vasta 10 ja 8... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! :D Ehkä toistaiseksi voisit vielä näille muksuille neuloa. :D

   Poista
 3. Tosi hieno! Kannatti tuskailla loppuun saakka. :)

  VastaaPoista
 4. Jotkut projektit ei vaan tunnu yhtä kivoilta kuin näyttävät. Tosi ihana haalari. Hyvä ratkaisu myös tuon vetoketjun kanssa, vaikka työlästä, tiedän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on se vaan niin paljon siistimpi vetoketjun reunus näin tehtynä.

   Poista
 5. Tää on kyllä niin hieno, kiitos tuhannesti :))))

  VastaaPoista
 6. Tosi söpö on kyllä haalari! Kyllä mulle anakin kelpaisi, jos en olis lapseon sinkku. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...