perjantai 6. kesäkuuta 2014

Sisäinen rauha

Neulominen on mitä parhainta terapiaa. Sisäisen rauhankin sillä voi saavuttaa. Tai ainakin saada aikaan sen nimisen huivin.Mitä: Inner Peace / Joji Locatelli
Miten: Pyöröpuikot 4.0 mm
Mistä: lanitium ex machina bfl/silkki/kashmir, 145 g

http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/inner-peace

Rauhaisaa ja stressitöntä neulottavaa tämä tosiaan oli. Huivi koostui lyhennetyin kerroksin tehdyistä kiiloista ja oli pääasiassa ainaoikeaa höystettynä kierretyllä joustinneuleella. Reunaan tehtiin joka neljäs kerros hapsu. Ne vaativat hieman kärsivällisyyttä, jonka kautta siihen sisäisen rauhan tilaan päästiin, mutta eivät nekään olleet turhan hermojaraastavia. Suosittelisin ohjetta vaikka kelle.

Sen verran huomautettavaa, että opin edellisestä Joji-huivistani hänellä olevan kovin lötkö käsiala. Edellisestä tuli aika mini. Vaihdoin siis puikot ohjeen kokoa suurempaan. Lisäksi ohjeen kuvauksessa tämän sanotaan olevan yhden vyyhdin huivi. Kannattaa kuitenkin huomioida, että ohjeessa suositeltu lanka tulee aika lailla metrimääriltään suuremmissa vyyhdeissä kuin suurin osa fingering-vahvuisista langoista.En tiiä, ootteko huomanneet, mutta vihreä on ikään kuin mun väri. Metsästin täydellistä vihreää pitkään ja muutaman mutkan kautta sain sitä lopulta lanitiumin värjäämänä. Ja väri (Foliage) jäi näköjänsä valikoimiin ihan kaikkien saataville. Hyvä vihreä. Pakko kehua. Ja ihan varsinaisesti bfl/silkki/kashmir-sekoitekaan ei tee käsissä kipeää neuloessa. Ihan mahtavaa lankaa, onneksi sitä jäi vielä vaikkapa kämmekkäisiin.


Huivi on malliltaan enemmän ehkä hartiahuivikäyttöön. Vielä kun oppisin aktiivisemmaksi huivien käyttäjäksi. Tämän nimittäin ehdottomasti pidän itselläni.

Neulisti

18 kommenttia:

 1. Nyt on ainakin ihanan vihreä syy ryhtyä harjoittelemaan huivin käyttöä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäis vissiin saada virkattua se huivikori eteiseen, niin vois muistaa aina lähtiessä napata huivin kaulaan...

   Poista
 2. Ooh ihana! Ja säkin olet söpö :)

  VastaaPoista
 3. Vitsit miten nätti huivi! Vihreä kyllä pukee sua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Eipä se syyttä ole ollut lempivärini vuosikausia.

   Poista
 4. Täällä on aina kaikkea ihanaa vihreää. Lempiväri! Ja hienosti saavutettu sisäinen rauha. Sellainen olisi tarpeen minullekin, kummassakin muodossa :) .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, siihenhän tarvitaan hippusen kärsivällisyyttä, rohtunen anteeksiantoa, vähän viisautta, 4.0 mm pyöröpuikot ja jotain ihanaa lankaa. :D

   Poista
 5. Yhdyn edellisten kuoroon: ihana, sekä väri että malli :)

  VastaaPoista
 6. Ihana huivi ja värikin on mitä kaunein!

  VastaaPoista
 7. Oi miten kaunis huivi! Sairaan hyvä lempiväri, btw :D

  VastaaPoista
 8. Neulominen on kyllä parhaimmillaan meditatiivista, eiks vaan. Ihana huivi ja kaikki siihen liittyvä myös! :)

  VastaaPoista
 9. Ooh, hapsuja! Kaunis huivi ja neuloja :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...