sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Meitin lapakset

Ahkerasti palvelleet rakkaat lapaseni ovat tulleet tiensä päähän. Ei kai auta kuin neuloa uudet.


Miten: Pyöröpuikko 4.0 mm
Mistä: Handu Handdyed Merino DK, 70 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/splitbark

Rakastuin kertaheitolla, kun Tiina esitteli samalla mallilla tehtyjä lapasia tuossa kesällä. Ihan pakko saada omat. Sitten bongasin Toivolan vanhassa pihassa järjestetystä käsityökorttelista, Ilun kojusta ihanan muhkeaa lapaslankaa ja enää multa ei puuttunut kuin aikaa. Sitäkin onneksi lopulta löytyi. Varmaan nuo pikkupakkaset vähän vauhdittivat ajan löytymistä...


Lanka oli jälleen kerran mahtavaa. Valmiit lapaset tuntuvat siltä kuin sujauttaisi kätösensä sulaan voihin. Niin on pehmeää että. Ja ohje sitten. Oli hurjaa huomata, mutta tämä taisi olla ensimmäinen kerta, kun kokeilen Stephen-sedän ohjeita! Tykästyin kovin. Ohje oli selkeä ja helppo, malli simppeli, mutta siinä oli sopivasti jujua. Erityisesti tykkään siitä, että palmikkokuviota löytyy myös kämmenpuolelta.


Koska toisessa reunassa on palmikkoa ja toisessa ainaoikeaa, lapaset olivat valmistuessaan ihan vinot. Onneksi on olemassa lapasblokkeja, joilla sain kruntut oikenemaan. Seuraavat pari vuotta voidaankin sitten suorittaa kokeilua, kestääkö ainaoikea neulos peukussa paremmin käyttöä kuin joustin.

Neulisti

34 kommenttia:

 1. Voi naminaminami! Nää on ihan valtavan ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oon jo monesti harkinnut niiden syömistä, kun ovat niin herkut! :D

   Poista
 2. Kivat lapaset, toivottavasti pysyvät tallessa ja ehjinä. Malli on hupaisa, vähän niinkuin olis sujahtanut käteen vähän väärinpäin (kuvioneule "vinossa" ikäänkuin peukku keskellä kämmentä) ;-)

  VastaaPoista
 3. Hienot on! Mutta sitä en ymmärrä, että miten voi ihminen pärjätä yksillä lapasilla, eikö niitä hukukin talven mittaan yleensä ainakin viidet ja vähintään yksille käy huonosti sellaisissa tapahtumaketjuissa, joihin liittyy koira, ulkoilutus ja päätös siitä, että mikään pesu ei enää riitä?

  Tai siis, eeh, taidan olla yksin ongelmineni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon ollut aina aikalailla yksien lapasten nainen. Mutta suunnitelmia on, kunhan jostain löytyisi aikaa taas toteuttaa.

   Poista
 4. Onpa hirveen ihanat! Ihan superväri, namnam!

  VastaaPoista
 5. Mä siirryin tän postauksen jälkeen askeleen verran lähemmäs Stephen-faniutta. Ihanat lapaset ja ihana malli! (Siis sinä, sedästä voidaan olla montaa mieltä...) Mutta mäkin ihmettelen, että miten voi pärjätä yksillä lapasilla? Johan niihin tulee nenääkin pyyhittyä talven mittaan, joten pitäähän ne pestä. Ei silloinkaan voi pysytellä sisällä: "Sori, en mä voi tulla treffeille, kun mä kuivatan mun lapasia!" (Vaihtelua "hiusten pesulle"...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :D Mulla ei oo koskaan tainnut olla yksiä lapasia enempää. Johtunee siitä, että tykkään eniten neuloa takkeja. Mutta on mulla sentään suunnitelmissa toisetkin lapakset heti, kun saan jostain lisää neulomisaikaa.

   Poista
 6. Kyl onkin päheet lapaset! Väri on aika herkku! :)

  VastaaPoista
 7. Hieno malli! Meinasin valittaa että mainitaan kämmenpalmikot muttei oteta yhtään kuvaa kämmenen puolelta. Kunnes tajusin, että olihan siellä... Hienot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissähän on sekin hauska juttu, että sen lisäksi, ettei kämmenpuolta meinaa erottaa kämmenselästä, niin lapaset näyttävät vielä sisältäkin samalta kuin ulkoa. Vain päätellyt langanpäät paljastavat, kumpi puoli on kyseessä.

   Poista
 8. Komeat on! Ja järjettömän hieno vihreä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilu on taikonut älyttömän kauniin viheriäisen. Samaa mieltä. :)

   Poista
 9. Aivan superihanat! Mä ihastuin myös jo Tiinan lapasiin, mutta nämä ovat vielä ihanamman väriset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ja voiko joku olla ihastumatta niihin jellonantassuihin? :D

   Poista
 10. Ihanat ja niiiin pirteät! Tuollaiset kyllä tarvitsisin tähän harmaaseen talven odotteluun.

  VastaaPoista
 11. Omista tällä mallillani neulotuista oon kovasti tykännyt. Tosin mun lanka oli paljon pliisumpaa...Nää on kyllä mahtavan väriset ja muutenkin hurjan nätit!

  VastaaPoista
 12. Upeat! Mie veikkaisin et kestää kyllä paremmin tuo ainaoikea kuin joustin...

  VastaaPoista
 13. Aivan ihanat! Sekä väri että malli..

  VastaaPoista
 14. Kyllä ovat kivat, löytyykö näiden ohjetta?

  VastaaPoista
 15. No niin olihan se siellä heti alussa mainittuna...

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...