tiistai 30. joulukuuta 2014

Se on pinkki!

Veljentytöllä on todellinen prinsessakausi meneillään. Siihen täytyy ehdottomasti täti-ihmisen ottautua neulomalla mahdollisimman paljon pinkkiä, kun kerran ihan luvan kanssa saa.


Mitä: It's Brrr time / Suvi Simola
Miten: Pyöröpuikot 4.0 mm
Mistä: Yarngrimoire BFL Sport, 47 g
http://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/its-brrr-time

Ostin syksyn kuitupitoisista kokoontumisajoista tämän ärhäkän pinkin langan veljentytön synttärilahja mielessäni. Koko syksy hujahti aika lailla joululahjavuoren painaessa harteitani lysyyn. Viimeisen joululahjanhan sain valmiiksi sopivasti aattona kolmen aikaan. Ihan ajoissa siis. Hetken hengähdys ja seuraavana päivänä pistin tämän pipon puikoille. Hyvä päätös, koska synttäreitä juhlittiinkin pari päivää etuajassa ja olin juuri saanut pipon huitaistua valmiiksi.

Ohje oli jämpti ja toimiva. Miinusta ainoastaan siitä, ettei ohje sisältänyt kaaviota vaan pelkät sanalliset ohjeet. Kaaviosta olisin huomattavasti nopeammin nähnyt, ettei tässä tarvi sen kummemmin pohtia mitä tekee, neuloo vaan. Pipohan siis oli erittäin simppeli projekti. Vähän palmikoita, vähän nurjia raitoja. Lopuksi muutamat sivukavennukset ja iso kasa silmukoitavaa. Plussaa siitä, ettei palmikoissa kikkailtu turhia vimpan päälle. Noiden palmikoiden keskellä on kaksi nurjaa silmukkaa ja jos oikein huolella tahtoisi palmikonkierrot tehdä, niin silmukoita saisi siirrellä puikolta toiselle useampaankin otteeseen. Tässä ohjeessa oli ajateltu, jotta mitä suotta - ei se mihinkään näy, että palmikon kierron jälkeen on neulottu nurjaa oikeiden päälle ja oikeaa nurjien päälle. Ja ihan oikeassa ollaan, ei se mihinkään näy ja oli näin paljon helpompi neulottava.


Tädin sydän oli pakahtua, kun synttärisankari viiletti ympäri kämppää uudessa pipossa ja vielä mainosti juhlakansalle omistavansa myös pipoon sointuvan kauniin vaaleanpunaisen huivin. Awws!

Niin, ja pään lainasta kiitos siskolle.

Neulisti

8 kommenttia:

 1. Pitää ehdottomasti laittaa jonoon! Täydellinen pipo lapsukaisille:)

  VastaaPoista
 2. Suloinen pipo! Prinsessakausi sitten kestää ja kestää, viidettä vuotta mennään. Toisaalta pikkuneidit on helppoja lahjottavia, kaikki pinkki käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, mä nimenomaan toivonkin sen kestävän! :D Nautin kovasti siitä, että on joku, jolle saa neuloa pinkkiä.

   Poista
 3. Pikkuisenko voi tytsä olla ylpeä tädistä ja pinkistä setistään! Kyllä kelpaa.

  VastaaPoista
 4. Hirveen suloinen! Tuo on kiva malli tein kummipojalle syksyllä tuollaisen tosin en pinkkiä =D Väri on kyllä huikeen kiva!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...