sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Ei yhtään pöllömpää

Pidin tänäkin vuonna helmikuun alussa startiittiviikkoa, eli aloitin viikon ajan joka päivä uuden neuleen. Yhtenä projektina päätin vihdoin kokeilla hirmuisen suosittuja pöllölapasia.


Miten: Pyöröpuikko 2.5 mm
Mistä: Colinette Jitterbug + Yarngrimoire BFL Sport, 16 + 15 g

Kaiken joululahjaneulonnan jäljiltä sohvan nurkkaus oli melkoisen kaameassa kunnossa. Langanpätkiä siellä, puikkoja täällä ja jämäkeriä ihan kaikkialla. Sattumalta sopivasti, neulottuani ensin veljelle tämän kaulurin ja veljentytölle tämän pipon, jämäkerät jäivät hengaamaan samaan projektipussukkaan. Ja näyttivät ihan siltä, että ne oli suunniteltu pariksi toisilleen. Niinpä päätin, että niistä ehdottomasti pitää neuloa pikkuruiset kirjoneulelapaset.

Langat kävivät yksiin täydellisesti ja ohjekin oli mainio. Lapaset etenivät vauhdikkaasti kaaviota seuratessa, eikä niitä millään malttanut laskea käsistään. Ohje sisältää kaaviot näihin korvatupsullisiin pöllöihin ja lisäksi tupsuttomiin tunturipöllöihin. Ehkä sellaisetkin pitää vielä joskus neuloa.


Nappasin melkein valmiit lapaset mukaan veljelle kylään lähtiessä. Voi sitä pienen ihmisen onnea, kun selvisi, että lapaset kuuluvat sitten valmiina suloiselle veljentytölle. Ensin tatitettiin tädin vieressä neulomista seuraten ja sitten valmiita lapasia kuljetettiin ympäri asuntoa jakkaran päällä kuin suurintakin aarretta. Kelpaa meitin neuloa.

Neulisti

12 kommenttia:

 1. Ihanat lapaset! Hvvä idea tuommoinen starttiviikko, tietenkin sillä edellytyksellä että neuloo kaiken sitten valmiiksi asti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Köh, köh. Kyllä täällä on yhä kesken viime vuodenkin startiittiviikolla aloitettuja neuleita. :P

   Poista
 2. Ihan pöwwöset! Ja kiva neuloa, kun saaja selvästi arvostaa lopputulosta, sydäntä lämmittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri eilen tiedustelin veljeltä, ovatko nämä olleet käytössä. Kuuleman mukaan veljentyttö ei juuri tällä hetkellä tunnusta mahdollisten muitten lapasten olemassaoloa. :D

   Poista
 3. ei todellakaan pöllömpää! ihan waudet tumput! ja kyllä se käyttäjän kiitos on aina paras!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...