keskiviikko 31. elokuuta 2016

Sunnuntaipuhteita

Johan siitä hetki kuluikin, kun viimeksi esittelin täällä uusia projektipussukoita. Niin, projektipussukoita, niitähän multa puuttuikin.


Mitä: Holiday bag / Hue Loco
Miten: Ompelukoneella
Mistä: Sekalaisia puuvillatilkkuja

Okei, on mahdollista, että oikeasti mulla on ihan riittämiin projektipussukoita. Mutta mitäs kauppaavat niin somia kuoseja! Ja sitä paitsi nämä ovat niin palkitsevia projekteja, kun valmistuvat nopeasti ja pääsevät aina käyttöönkin. Tällä kertaa tein kaksi pienempää pussukkaa ja kaksi jättikokoista, joihin mahtuu vaikka paitaprojekti.


Ravelryn puolella on Kahelien Ompeluseura -nimisessä ryhmässä ollut elokuun ajan projektipussukkaompeluhäppeninki. Joka viikko on otettu käsittelyyn eri ohje ja lopuksi kaikilla on kasa projektipussukoita. Kätevää ja kivaa.


Minä otin osaa vasta näin viime hetkellä, kun vastaan tuli kivan näköinen uusi ohje. Varsinaisesti tässä ei ole mitään kovin ihmeellistä. Mutta pienillä asioilla on iso vaikutus. Pussukoista tulee heti paljon eläväisempiä, kun käyttää kahta eri kangasta.


Leikkelin kankaat sen mukaan, minkä kokoisia vetoketjuja kotoa sattui löytymään. Ulkoasun nappasin tuosta Holiday bagin ohjeesta, mutta ompeluohjeita seurasin täältä. Jälkimmäisessä ohjeessa on neuvottu kiva vinkki vetoketjun päiden piilottamiseen. Näin pussista tulee huolitellumman oloinen. Varoituksen sana vaan, että juurikin siinä vetoketjun ompelemisen kohdalla on ohjeistettu väärin.. Tai ainakin kuvassa saumat taitetaan juurikin päinvastoin kuin miten ne pitää taittaa, jotta lopputuloksesta tulee halutun näköinen. Itsehän hoksasin tämän vasta neljännen pussukan kohdalla.

On mahdollista, että tilasin saman tien myös lisää kankaita. Oho. Hups.

Neulisti

9 kommenttia:

 1. Warning! Warning! Warning!
  Cuteness overload.
  System will crash in 10 seconds and turn into hundreds of dancing baby unicorns that shoot rainbows from their horns and puff cotton candy from the other end.
  Warning! Warning! Warning!

  VastaaPoista
 2. Usakaltaakohan tuota tunnustaakaan, etten omista yhtään projektipussukkaa. Miten musta rupesi tuntumaan, että semmoinen pitäisi olla. Ja aika äkkiäkin vielä..:)

  VastaaPoista
 3. Ihanat! Ja kiitti linkkivinkistä, kävin heti ottamassa oppia vetoketjujen ompeluun, täytyykin tehdä se noin ensi kerran!

  VastaaPoista
 4. Ihania! Mistä olet nuo kankaat löytänyt? Tai osaatko vinkata mitään nettikauppaa mistä löytyisi kivoja kankaita tälläisiin pussukoihin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punahilkkakangas on Almandiinista, jolla on nettikauppa. Siellä on paljon tosi somia kankaita. Kettukankaan olen ostanut jo suljetusta kivijalkaliikkeestä ja loput kankaat löytyivät Mikkelin Korunapista. Sillä ei ole kai verkkokauppaa, mutta kannattaa käydä paikan päällä, jos on Mikkelin lähistöllä liikkeellä. On meinaan ihana kangasvalikoima. Pussukoita varten ostan kankaat yleensä ihan paikan päältä kivijalkaliikkeistä ja kädentaitomessuilta. Mutta kannattaa etsiä esim. Etsystä hakusanoilla cotton fabric.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...