torstai 20. lokakuuta 2016

Luontopolulla

Joskus kauan, kauan sitten ihastuin päätä pahkaa Lumisen Elinan versioon Samen-huivista. Siinä oli ihanan utuiset siniharmaat sävyt. Eipä mennyt montaa vuotta, kun sain huivin omillekin puikoille.


Mitä: Samen / Stephen West
Miten: Pyöröpuikko 3.75 mm
Mistä: Pitsivahvuisia jämiä, 172 g
Ravelryssa

En varsinaisesti lähtenyt kopioimaan ihastelemani huivin värimaailmaa, mutta juuri sen sävyisiä jämiä sattui laatikosta löytymään.Huivin ideana on aika lailla jämien tuhoaminen. Kuinka mainiota! Otetaan viittä eri väristä lankaa, joista käytetään aina kahta kerrallaan ja sitten vaihdetaan niistä toinen seuraavaan väriin. Värit vaihtuvat kivasti asteittain, kun yksi väri pysyy samana aina kahden osion verran.


Huivissa neulotaan vuorotellen ainaoikeinosioita ja lyhennetyin kerroksin tehtyjä reikäkiiloja. Reikäkiilat tulevat vain toiseen reunaan, jolloin huivista tulee aika pitkulainen ja toinen, lyhyempi reuna on kokonaan ainaoikeaa. Jälleen kerran yksinkertaista ja näyttävää. Senhän Stephen-setä osaa. Setä tosin osaa myös kaikkea muunkinlaista näyttävää.


Vaikeinta projektissa oli jämien valitseminen ja järjestely. Hyvän tovin saikin kulumaan etsiessä täydellisesti yhteen sointuvia keriä. Tässä huivissa on tummaa ruskeanvihreää DyeForWoolin merinosilkkiä, harmaanruskeaa Dropsin Lacea, kaurapuuron väristä Isageria, mintunvihreää Dropsin Lacea ja lopuksi vielä sinistä Manos del Uruguayn Lacea. Olin alkuun kovin huolissani siitä, miten räikeä raita olisi tiedossa, kun lopulta pitäisi neuloa yhtä aikaa sinistä ja ruskeanvihreää, mutta yllättävän harmoninen huivista tuli.


Kerroksista tuli lopulta niin nälkävuoden mittaisia, etten jaksanut neuloa ihan loppuun asti. Ohjeen mukaan pitsilangasta neuloessa olisi pitänyt tehdä vielä yhdet osiot kumpaakin sorttia, mutta ihan riittävän suuri huivista tuli näinkin. Ja jämät eivät tietenkään loppuneet vieläkään. Näistä saisi varmaan toisen samanmoisen vielä! Ehkä sitten joskus hamassa tulevaisuudessa. Vai onko muilla tiedossa hyviä projekteja, joihin saa upotettua pitsilangan jämiä?Luontopolun varrelta löytyi maailman kaunein kanto kuvausalustaksi. Huivi istui väreiltäänkin luontopolun varrelle kuin norppa Saimaaseen tai jotain sinne päin.

Neulisti

12 kommenttia:

 1. Oi miten kaunis neule jälleen keran!

  VastaaPoista
 2. Onpas kaunis!! Juuri tätä ohje + Jag(2 eri ohjeet, in two different stitches) odottavat valmis tallenettuna vielä neulojalle. Kiitos kuvista, nyt on ehkä vähän helpompi värien valinta.... mutta vain ehkä.

  VastaaPoista
 3. Ihana väritykseltään ja malliltaan:)
  Jopa houkutteleva työ!

  Kiva blogi:)))

  T. NinS

  VastaaPoista
 4. Oi miten kivat värit ja hyvin sommiteltu! Voisiko jämistä tulla raitapaita? Samalla idealla, kaksinkertaisena neuloen. Nythän on jo mallitilkkukin neulottuna tuossa 😉

  VastaaPoista
 5. Upea! Minäkin olen useasti ihastellut Lumisen Elinan versiota Samenista, ehkä vielä joskus saan sen puikoille...

  VastaaPoista
 6. Kuin kauheen paljon siulla onkaan pitsilankajämiä? :D Tosi kaunis huivi tuli, jotenkin rauhoittavaa katseltavaa...

  VastaaPoista
 7. Kaunis huivi. Ihanan utuiset värit. Sininen ei ole ollenkaan minun värini, mutta viehättää silti tässä suuresti.

  VastaaPoista
 8. Ihana, ihana huivi! Etenkin nuo värit ovat ihana mahtavat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää onkin kyllä ihan sun näköinen huivi! Jos en olisi luvannut tätä toisaalle, kysyisin sun osoitetta. :)

   Poista
  2. Oi, olisipa ollut aikasta mahtavaa saada huivisi! :D Nyt tyydyn siihen, että aloitan itse uuden huivin neulomisen. Sillä nyt on sellainen olo, että uusi on saatava.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...