tiistai 17. tammikuuta 2017

Firman pipo

Muistatteko, kun lapsena monilla oli firman pipo päässä? Niitä tuli joulupaketeista ja sitten sitä oltiin sukulaissetien käveleviä mainoksia pulkkamäessä.


Mitä: Peruspipo reunuksella / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 3.5 mm
Mistä: BC Garn Semilla, 42 g
Ravelryssa

Minun ei varsinaisesti ollut ensinkään tarkoitus neuloa joululahjoja, mutta kun inspiraatio iskee, ei sitä käy kieltäminen. Kas kun kaimalla on semmoinen kulttuurituotantofirma, Tuottajat. Ja sitten sillä samalla kaimalla suloinen pieni nappisilmä, jolla ei vielä ollut firman pipoa.

Helpommalla olisin varmaan päässyt, jos olisin vaan kirjonut valmiin pipon päälle tekstin, mutta toteutin tämän niin, että neuloin pipoon reunuksen onteloneuleena. Loin siis joka toisen silmukan sinisellä ja joka toisen valkoisella. Silmukat neulotaan omilla väreillään, kunnes tullaan kuvion kohdalle, jolloin kirjainten silmukat neulotaankin päinvastaisilla väreillä. Reunuksen jälkeen neuloin sisä- ja ulkopuolen silmukat yhteen ja tein pipon loppuun turkoosilla langalla.


Tämä olisi ollut hyvinkin nopea projekti, jos olisin vaivautunut heti kysymään Googlelta pienen lapsen päänympärystä. Nyt sen sijaan neuloin ensin pipon valmiiksi, tiedustelin Googlelta mittoja perästä ja purin työn. Ja sitten uudestaan järkevämmällä silmukkamäärällä. Joskus olisi kiva kiivetä puuhun pää edellä, mutta nää on näitä. Lahja kuuleman mukaan osui ja upposi.

Neulisti

2 kommenttia:

  1. Mahtava idea! Tuli heti mieleen eräs yrittäjä, jolle voisi tehdä firman pipon. Voi niitä firman pipoja, joita minunkin lapsuudessani oli koko perheellä. Meillä ne oli useinmiten äitini työn takia erään pankin pipoja. Iskällä taisi olla enemmän lippiksiä, autohuolto se ja se, jne...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin oli pankkien pipoja ja lisäksi kumikorjaamon. :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...