tiistai 3. tammikuuta 2017

Satakieli

Jos joku ei vielä tiennyt, niin toveri Alanderin adventtikalenterimuotoinen mysteerihuivineulonta oli joulukuun kuuminta hottia. Meikäneulojalle se oli marraskuun kuuminta hottia, koska testineuloin huivin silloin.


Mitä: Satakieli / Heidi Alander
Miten: Pyöröpuikko 4.5 mm
Mistä: Madelinetosh Merino Light + Hedgehog Fibres Sock + Canon Hand Dyes Lewis MCN Twist Sock, 104 + 46 + 12 g
Ravelryssa

Lupauduin innolla testaamaan ohjeen englanninkielisen version, jotta loput himoneulojien tukiryhmästä saivat rauhassa pitää itseään jännityksessä koko kalenterineulonnan ajan. Enpä itsekään nähnyt valmista huivia ennen kuin olin omassani jo pitkällä menossa.Satakieli neulotaan viidestä eri väristä. Neljää tarvitsee isosti ja viides väri on kontrastiväri, jolla tehdään vain muutama kerros. Valikoin huiviin jämälankakorista herkkuja yksi toisensa perään. Ainoastaan väriä C varten korkkasin uuden vyyhdin.


Halusin kaikkien lankojen olevan samaa hempeää värimaailmaa. Jos jämäkorin loput epävärikerät olisivat olleet yhtään isompia, ette erottaisi huivin värejä toisistaan. Koska sellainen maku meitillä sattuu olemaan. Nyt väriyhdistelmästä tuli aikas maalaisromanttinen. Sellainen vanhanaikainen ja nostalginen. Tykkään.


Lankojen riittävyys jännitti hiukan, koska mallihuivi on neulottu Tukuwoolista, joka on ilmavuutensa ansiosta ihan huisin riittoisaa. Mutta hyvin kävi. Pienimmästäkin jämäkerästä jäi vähän lankaa yli.Puoliympyrän mallinen huivi koostuu kahdestatoista ohjepalasesta, joissa neulotaan ainaoikeaa raitaa ja yksiväristä pitsiä. Tykkään mallista kovasti. Se on toimiva kokonaisuus, ja kuitenkaan sen neulominen ei ollut ennalta-arvattavaa. Tai siis, että olihan siinä koko ajan niitä ainaoikeita raitoja odotettavissa, mutta ne eivät koskaan menneet niin kuin olisin veikannut. Sellainen mysteerineulonnan kuuluu ollakin - että ei voi itse päätellä, mitä seuraavaksi tehdään.


Huivin päättelyyn oli kaksi vaihtoehtoista tapaa. Itse valitsin nirkkoreunan, koska tiesin sen korostavan maalaisromanttista tunnelmaa entisestään. Tästä tuli ihana!

Neulisti

27 kommenttia:

 1. Kaunis kokonaisuus - huivin malli ja värit on just eikä melkein. :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana! En ole nähnyt muiden versioita samasta ohjeesta mut musta näyttää ensi näkemältä siltä ettet olis voinut parempia värejä valita!

  VastaaPoista
 3. Tämä on ehdottomasti kaunein näkemäni versio tästä huivista! Täydellinen väritys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. :) Oli kyllä mahdottoman haastavaa valita värejä huiviin, jonka kuvaa ei ollut nähnyt. :D

   Poista
 4. Et sitten enää horompia jämiä löytäny? ;)
  Upeat värit kyllä, romanttisuus on erittäin jees! Miun oma satakieli (huomattavasti rustiikkisempi) on just pingottumassa, tykkäsin kyllä mallista!
  P.s. Luin toiseksi viimeisestä lauseesta, että nirkkoreuna horostaa kokonaisuutta :,DDDDD Sen se kyllä myös tekee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai horostaa? :D :D :D

   Tää voi muille näyttää aika jännältä kommentilta, jos ei satu tietämään, että tässä ollaan lankojen suhteen merkkihoroja. :D
   Ja btw, mun kaikki jämät on horoja. ;)

   Poista
 5. Aivan ihanat värit! Pitää kyllä itsekin tehdä tuo satakieli:)

  VastaaPoista
 6. Erittäin nostalgis-romanttis-harmoninen kokonaisuus ja totisesti herkut langat! On Tukuwoolkin varmaan ihan maittavaa, mutten osaa nähdä sitä oikein huivilankana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on makuasioita. Mä pääsin hipeltämään Tukusta neulottua versiota ja sanoisin Tukun toimivan oikein hyvin huivilankanakin. :)

   Poista
 7. Kauniita nostalgiavärejä! Sinulla on muutenkin ollut huikean tehokas käsityövuosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No täytyy sanoa, että koostetta kasatessa yllätin itsenikin. :D

   Poista
 8. Niin kaunis!
  Keksin hyväntekeväisyyshaasteen vahvasti neuloosissa oleville blogisteille ja haastoin tietenkin sinut! Käytkö blogissani kurkkaamassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Kävin kurkkimassa. Mulla on nyt tipaton tammikuu (=ei uusia aloituksia, jos on vanhoja neuleita kesken) meneillään, mutta koitan muistaa palata asiaan heti helmikuussa.

   Poista
 9. Tämä on kyllä yksi kauneimmista näkemistäni versioista Satakielestä.

  VastaaPoista
 10. Oi, tämä on kyllä niin kaunis! Ja upeat kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Marraskuussa sai hyvin vielä syyskuvat. :D

   Poista
 11. Värit on kyllä just eikä melkein ihanat <3

  VastaaPoista
 12. Todella kaunis huivi ja niin kauniin värinen.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...