keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Sukkamatto

Kuten aiemmin kerroin, Kieroissa puikoissa oli sukkamattomaalauspaja. (Oletteko koskaan pistäneet merkille, miten kovasti pidän yhdysyhdysyhdyssanoista?) Ja tietty sukkamatosta piti neuloa sukat.


Mitä: Vanilla is the new black / Anneh Fletcher
Miten: Pyöröpuikko 2.25 mm
Mistä: Itse maalattu sukkamatto, 63 g
Ravelryssa

Sukkamaton maalaaminen ei tämän maton kohdalla ollut niinkään maalaamista kuin roiskimista. Täytin pipetin milloin keltaisella, pinkillä, vihreällä, violetilla ja milloin mustalla, ja roiskin menemään. Puolet hauskuudesta tuli värin kauniista leviämisestä sukkamatolle ja puolet pipetin pörinä-äänistä. Huumorintajuni taisi sen viikonlopun osalta olla viisivuotiaan tasolla. Mutta hei, hulluilla on halvat huvit.


Värien roiskiminen oli niin hauskaa puuhaa, etten missään vaiheessa muistanut katsoa, menevätkö värit oikeasti maton läpi myös sinne nurjalle puolelle. Eivät nimittäin menneet. Tarkoituksena oli väri-ilottelu, mutta maton toinen puoli jäi lähes valkoiseksi, mikä sitten näkyy myös valmiissa sukissa vaalentavana efektinä. Onhan näissä väriä, mutta ei niin syvinä sävyinä kuin oli ajatus.


Koska sukkamatossa lanka saa väreineen olla pääosassa, sukat piti neuloa sileänä. Koska ihan perussukat eivät kiinnosta kuitenkaan neulomiskokemuksena, päätin hauskuuttaa itseäni kantapäällä. Ajattelin ensin, etten jaksa kaivaa ohjetta esiin, vaan teen kantapään omasta päästä. Tässä sukkaohjeessa on kuitenkin niin simppeli kantis, että tulin ihan sattumalta tehneeksi sen juuri ohjeen mukaisesti, niin merkkasin nyt sitten noudattaneeni ohjetta.


Neulomisessa hauskinta oli seurata, miten värien asettuminen muuttui, kun purin mattoa ja neuloin sitä sukaksi. Maton aloituspää oli jäänyt valkoiseksi, niin toisessa sukassa on valkoinen resori ja toisessa ei. Onpa itse värjätyn näköistä.


Värien leikkiä seuratessa alkoi näyttää kovasti siltä, että neulon toverin sukkia, enkä omiani. Jos joku näyttäisi näitä sukkia ja kysyisi, kenen ne mahtavat olla, veikkaisin kyllä kaveria enkä itseäni. Että ei jäänyt vaihtoehtoja, piti neuloa yhtä kokoa itselle liian isot. Toki sitten kuvausreissulla vaalea lanka likaantui sukanpohjista niin pahasti, että saas nähdä, noinko nämä kelpaavat enää kaverille.

Neulisti

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...