perjantai 4. elokuuta 2017

Retroraidat

Toisinaan ihmisen tarvii neuloa ihan vaan tavalliset raitasukat. Tai niin se ainakin alunperin ajattelee ja lopputulos on sitten kuitenkin jotain ihan muuta.


Mitä: Raitasukat / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 2.25 mm
Mistä: Cowgirlblues Sock weight, 60 g
Ravelryssa

Käytin keväällä siskoa Tampereella Lankaideassa ihan sillä viattomalla ajatuksella, että sisko ostaa lankaa, minä en. No just. Miten meni noin niin kuin omasta mielestä?


Minkä minä sille mahdoin, että siellä oli hyllyllinen hillittömän suloisia pikkuisia lankakakkuja upeissa väreissä ja ihanan pömpseässä lankapohjassa. Pikkuruiset kerät olivat niin söpösen pulleita, että tuntuivat käsissä stressipalloilta. Ihan avuton olin siinä hyllyn edessä. Muuta ei ollut tehtävissä kuin yrittää päättää, mitkä värit ottaisin.


Lanka on sporttivahvuista, joten sain hyvän tekosyyn ottaa varmuudeksi kolmea eri väriä. Ettei vaan nääs pääse lanka loppumaan kesken! Päädyin lopulta aika retroon värivalikoimaan. Minulle tulee näistä mieleen jotenkin myös Weasleyn perhe Harry Potterin maailmasta.


Niin ja ne simppelit raitasukat. Kyllähän minä aloitin semmoisia neulomaan, mutta sitten keksin, että voisin kokeilla vähän erilaista kantapäätä, koska sen kanssa saisi raidat jatkumaan hauskasti pohjaan asti katkeamatta.


Ja sitten, kun kantapään jälkeen neulominen alkoi olla turhan rentoa, päätin tehdä sukkiin anatomiset kärjet. Siis, kaventelin silmukoita ensin vain pikkuvarpaan puolelta. Enkä tietenkään kirjoittanut mitään ylös, koska kyllähän sen nyt pystyy siitä ensimmäisestä sukasta laskemaan ja elämä olisi muuten ihan liian helppoa.


Söpöä, mutta ei nyt ehkä ihan niin rentoa kuin oli tarkoitus. Vaan koskas se täällä olisi niin mennyt?

Neulisti


6 kommenttia:

 1. Aaah miten ihanat! Mä en vieläkään ole sortunut noihin pikkukeriin, vaikka yhä ne huutelee joka kerta kun olen kaupalla! :D Feeling strong!

  VastaaPoista
 2. Tuleekos tästä ohje ulos? :,D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos joskus yrittäisi ottaa vähän rennommin ja ihan vaan neuloa? 😅

   Poista
 3. Onko tuo kantapää omasta päästä vai jostain olemassa olevasta ohjeesta lainattu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, Vanilla is the new black -sukissa on vähän saman tapainen, mutta tämä oli omasta päästä. Lisäyksiä keskellä kantapäätä.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...