keskiviikko 16. elokuuta 2017

Hienoakin hienommat

Kuten aiemmin kerroin, Nordic arrows -huivi ei oikein soveltunut seuraneuleeksi. Onneksi olin pakannut neulefestareille mukaani myös vyyhdin lankaa ja sukkapuikot.


Miten: Pyöröpuikot 2.25 mm
Mistä: Easyknits.co.uk Deeply Wicked, 63 g
Ravelryssa

Koska tarvitsin seuraneuleen, halusin jotain näyttävää, mutta yksinkertaista. Sellaista, mitä ei tarvitse ajatella neuloessaan. Tiesin heti, että Tiinan valikoimista löytyy varmasti kaipaamani malli. Ja löytyihän sieltä, mutta minut tuntien, asiaa piti väkipakolla vähän hankaloittaa.


Tästä sukkamallista on tarjolla ohje sekä paksuille worsted-vahvuisille langoille että ohuemmille sport-vahvuisille. Mutta minun lankani oli perus fingeringiä ja tietysti halusin siitä huolimatta neuloa juuri tämän mallin.


Ensin meinasi mennä sormi suuhun, mutta loppujen lopuksi mallin muokkaaminen ohuemmalle langalle onnistui tosi helposti. Loin ohjeen 56 s sijasta 60 s ja jaoin silmukat siten, että takana oli 29 s ja edessä 31 s. Takaosan kaaviota ei siis tarvinut muokata. Etupuolellakin lisäsilmukat tarvitsi muistaa vasta jalkaterän kaavion viimeisen kuvion kohdalla ja ne sopivat siihen paremmin kuin hyvin.


Muokkasin sukkia vähän myös kantapään osalta. Jatkoin takana kierrettyä joustinta kantalapun ajan. Minusta sukat näyttävät aina hienommilta, jos kuviointi jatkuu kantapään yli.


Lanka on tuliaisherkku, jonka ostin vuosi sitten Edinburghista. Olin hekumoinut siitä herkkusukkia itselleni, mutta kun väri mätsää ihan prikulleen mekkoon, jonka ompelin ystävälle kesällä, on sukatkin suorastaan pakko pistää postikustin kyytiin. Onneksi lankaa jäi vielä jäljelle. Langan väri on upea, mutta muuten tämä uusi tuttavuus on vähän ristiriitaisia tuntemuksia herättävä. Lanka on 100% merinoa, mutta tuntuu käpälissä lähinnä puuvillalta. Vähän kuin se olisi värjätty niin puhki, ettei kuitu kestänyt sitä kärsimättä. Lanka tuntui siis kerällä kovalta ja karkealta koostumuksesta huolimatta, mutta oikeastaan valmiit sukat ovat taas aika pehmoiset. Ihme touhua.


Pari viikkoa sitten pienen karhunkierroksen vaeltajat eivät törmänneet karhuihin, mutta hämmentäviin sukankuvaajiin kylläkin.

Neulisti

8 kommenttia:

 1. Aika hämmentävä luontokokemus varmasti... tyypit kuvaamassa sukkia. Olet varmaan päätynyt jonkun lomakuvasikermään komeiden maisemien kanssa.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kertaa en, mutta Skotlannissa saksalaisturistit kysyivät, saavatko ottaa kuvan, kun istuin kallion huipulla neulomassa.

   Poista
 2. Nää on kyllä kauniit, erityisesti tykkään tosta takaosasta valtavasti <3 Sukkien kuvaaminen metikössä on kyllä aina parasta. Tai oikeastaan minkä tahansa neuleen. Ohikulkijat katsoo joskus kuin hullua, kun kekkuloi sukkasilteen tai jonkun huivin kans ties missä, mutta pääasia et itellä on kivaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisinaan on sitä hauskempaa, mitä kahjompana ohikulkijat pitää. 😅

   Poista
 3. Samat sukat juuri puikoilla! Malli on niin kiva. Mä teen fingering-vahvuisesta enkä lisännyt yhtään silmukoita vaikka mietinkin miten mahtaa käydä. Hyvin silti mahtuu jalkaan. Sen verran muokkasin ohjetta minäkin että tein nuhakavennuksen kärkeen. Ihanan värinen lanka on sulla, tosi hehkuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsialastahan se on kiinni. Mä tarvitsen 60s fingering-sukkiin.

   Lanka on tosiaankin upean värinen. Onneksi sitä jäi vielä vaikka kämmekkäisiin.

   Poista
 4. Uuh, mikä punainen<3 Nätit on myös näin modattuna.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...