torstai 28. joulukuuta 2017

Kissanainen

Jos seuraatte meikäneulojaa instan puolella, tiedätte minun osallistuneen tänä vuonna Indie Gift-a-long -tapahtumaan. Siinä valtaisa joukko neulesuunnittelijoita tarjosi viikon ajan ohjeitaan alennuksella ja sitten niistä porukalla KAListellaan joululahjoja. Tästäpä sain hyvän kimmokkeen vihdoin ostaa ja neuloa pitkään ihastelemani sukkaohjeen.


Miten: Pyöröpuikko 2.5 mm
Mistä: SweetGeorgia Yarns "Party of five" Tough Love Sock Mini-skeins, 90 g
Ravelryssa

Sain Vyyhdiltä reilu vuosi sitten lahjaksi ihanan lankapaketin, joka piti sisällään viisi minivyyhtiä SweetGeorgia Yarnsin sukkalankaa toisiinsa sointuvissa väreissä. Hillosin sitä hyvän aikaa lankavarastossani, kunnes tästä löysin sille täydellisen projektin.


Oikeasti tämä kirjoneulesukkien ohje on suunniteltu kahdelle värille, mutta siinä oli juuri sopivasti kissarivistöjä, että kaikki viisi väriä pääsevät käyttöön vähintään kerran.


Sukat aloitetaan varpaista ja niissä tehdään kirjoneuleystävällisesti jälkijättöinen kantapää, jolloin kantapään kohdalle neulotaan vain jämälanka, joka sitten lopuksi puretaan pois ja poimitaan sen reunoilta silmukat kantapäätä varten. Kirjoneuleystävällinen tämä ohje oli, vaan ei käyttäjäystävällinen. Ohjeen mukaan kantapään jämälanka sijoitetaan kirjoneuleessa tietyille kerroksille, mutta missään ei kerrota, minkä mittainen kantapää tulee sitten valmiina olemaan. Että ei ollut mahdollista mitenkään pähkäillä, mikä on omalle jalalle oikea kohta kantapään langalle. Eihän sukkaohjetta voi niin kirjoittaa. Että tee kantapää tähän, se on hyvä paikka.


Minulla meni sukkien koko muutenkin vähän puihin. Ihan ensimmäiseksi nappasin vahingossa 2.5 mm puikot, vaikka yleensä neulon sukkani aina 2.25 mm puikoilla. Lisäksi lankakin oli sitten hiukan tavallista fingering-vahvuista sukkalankaa paksumpaa. Tässä kohtaa mies innostui, että hän voisi kyllä mieluusti tarjoutua sukkien loppusijoituspaikaksi. Mutta eipä tuo kirjoneule mahtunut herran kantapään yli. Että oikeastaan mikään ei mennyt suunnitelmien mukaan. Mutta tuli suunnilleen tähän 39 jalkaan osuvat sukat. Ajattelin kuitenkin vielä pelata kierroksen sukkarulettia ja paketoida nämä naapuriin.


Nämä olivat hauska projekti, vaikka ohjeesta puuttuikin tuo olennainen kantapääinfo. Ja kovasti sievät sukat tuli, vaikka oma kirjoneulekädenjälki tuolta ikävästi irvisteleekin. Houkuttaisi hankkia pari sukkalankasettiä lisääkin, sen verran kivalta lanka tuntui neuloa. Tämähän olisi oikeasti tarkoitettu käytettäväksi gradienttina, jossa värit hissukseen liukuvat seuraavaan, mutta hoksasin sentään sotkea järjestyksen, jotta kirjoneule erottuu. En muuten varmaan ole ainoa, joka näkee mustan langan kohdalla Batmanin kissan sijaan?

Neulisti

11 kommenttia:

 1. Tosi kauniit ja hauskat sukat, siistiä jälkeä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Omaan silmään oma kirjoneulejälki aina irvistelee kamalasti. :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ihanko olis sielläkin yks kissanainen ollut vapaaehtoisena vastaanottajana? :D

   Poista
 3. Kauniit! :) Mutta pakko tunnustaa, etten nähnyt aluksi edes batmania vaan vampyyreja viittoineen koko joukon. :D

  VastaaPoista
 4. Voi mahoton miten vekkulit kissasukat! Vampyyrejä täälläkin nähdään, ihmettelin kovin että missä niitä bätmänejä on! :D

  VastaaPoista
 5. Mutta sen kantapään koonhan voi näppärästi laskea mittaamalla montako kerrosta menee senttiin ja kalkuloimalla siitä. Niin mä aina teen, koska tykkään eniten laiskan naisen afterthoughtista. Tai sitten en tee, vaan oletan, että kantapää on viisi senttiä, ja jos ei ole viisi senttiä, niin kolme senttiä on melkein sama :D

  Hienot vampiirisukat on kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaipa se 5 cm on aika peruspertsa mitta jälkijättöiselle, mutta kyllä mä vaan tykkään, että se pitäisi maksullisessa ohjeessa mainita.

   Onneksi annoin jo sukat eteenpäin. Saattaisin muuten yrittää liidellä näissä ympäri asuntoa ja purra ukkokultaa kaulaan. :D

   Poista
 6. nää on niin ihanat!

  https://www.stoori.fi/rakkaudella-henna/

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...