keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Ruso

Kirjan viimeisenä mallina valmistuivat sukat. Tiesin heti, että sellaiset oli kokoelmaan saatava mukaan, kun kerran tarjolla on maanmainion Tukuwool Fingeringin lisäksi nylonilla vahvistettua Tukuwool Sockia.


Mitä: Ruso / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 3.0 mm
Mistä: Tukuwool Sock, 82 g
https://www.ravelry.com/projects/NeulistiMNK/the-girl-who-said-baa-vi

Ruso-sukat ovat yhdistelmä joustinneuletta ja Alma-piposta tuttua palmikkoa. Palmikko kulkee jalan ulkosyrjässä niin edessä kuin takana ja ulottuu takana kantalappuun asti. Kantapään käännös tehdään ranskalaisittan. Pohja on toki sileää, mutta muuten sukat ovat joustinneuletta.


Sukkien mallikappaleen neulominen jäi melkoisen viime tippaan. Meillä oli nääs Hakamaan lammastilan ja kuvaajan kanssa sovittu treffit eräälle päivälle. Pari päivää ennen sovittua kuvausta oli tarjolla uskomattoman kauniita maisemia kirpeässä pakkassäässä, mutta sää uhkasi lauhtua vauhdilla. Lammastilan emäntä soitteli jo huolissaan, että olettehan seuranneet sääennusteita.

Päätin ottaa kilpajuoksun kellon kanssa. Jos saisin ensimmäisen sukan parissa tunnissa kantapään yli, uskaltaisin soittaa kuvaajalle ja siirtää kuvaussession seuraavalle päivälle. Paksusta langasta sukat onneksi neuloutuivat vauhdilla ja ehdin lopulta jopa ajoissa nukkumaan, ettei kuvissa tarvitsisi ihastella polvissa roikkuvia silmäpusseja.


Sää tosiaankin lauhtui uskomatonta vauhtia. Ehdimme saada kuviin kauniin talviset maisemat, mutta tosiasiassa taistelimme koko ajan ympäriltä sulavaa talvea vastaan. Kuvausten alussa oli talvi ja kuvausten lopussa loskaroska. Kiirettä piti, vaan ehdittiinpä.

Itse sukista minulle välittyy sellainen rouhea mökkitunnelma. Sellainen, että nämä pitää kiskoa jalkaan, kun lämmittelee varpaita takkatulen ääressä.


Huh, siinä niitä neuleita piisasi! Mitäs te meinasitte kirjasta ensimmäiseksi neuloa?

Näistäkin kuvista kiitos Miikalle ja vielä kerran erityiskiitos Hakamaan emännälle, joka otti neulekuvien onnistumisen sydämenasiakseen.

Neulisti


3 kommenttia:

  1. Kyllä nää sukat on niin ihanat! Tulee varmastikin neulottua nää Rusot tai sitten Alma ensimmäisenä. :)

    VastaaPoista
  2. Nooo, mulla ois tukusukkaa seljana pari vyyhtiä ;).

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...