perjantai 16. marraskuuta 2018

Tampereen messut 2018

Pääsylippu saatu messuilta postausta vastaan

On taas se aika vuodesta, kun some täyttyy tunnelmakuvista Tampereen kädentaitomessuilta. Minäkin pääsin parin vuoden tauon jälkeen messuille ilakoimaan - ja ensimmäistä kertaa useammaksi päiväksi!


Messut senkun kasvavat vuosi vuodelta. Paikalla oli tuttuun tapaan kotimaan parhaat lankakaupat, joiden kojuilta löytyi niin koti- kuin ulkomaisia käsinvärjättyjä lankoja. Itselleni aamun kiireisin kohde oli Kässäkerho Pom Pomin koju, sillä käsinvärjäämiensä lankaihanuuksien lisäksi heillä on nykyään myynnissä myös upeita pellavakankaita ja niille sopivia kaavoja.


Messuilta löytyy upea valikoima kotimaisia kangaskauppiaita, mutta vaikka ostinkin tänään muutamat kankaat, ykkösjuttu minulle on ehdottomasti villa kaikissa ihanissa olomuodoissaan. Ihastelin lankoja lammastilojen kojuilla, Kerttuvillan kutomia upeita villapeittoja ja messuilta löytyneitä muutamaakin kehruunäytöstä. Kehrääjien killalla oli oma piste E-hallissa ja C-hallin puolelta taas löysin pikkuserkkuni kehräämästä ahvenanmaan lammasta Aholaidan lammastilan kojulta. Sepä vasta olikin sattuma! Kojulla oli näytillä myös komeita villasta tehtyjä kransseja. Ruukin kehräämön osastolla taas oli askarreltu villasta huisin kauniit "joulukuuset" valoineen.


Messuilla tuntuu käyvän kahden sorttista messukansaa: on niitä, jotka hakevat messuilta käsityötarvikkeita ja sitten niitä, jotka kaipaavat valmiita käsitöitä. Koska itse kuulun ensimmäiseen ryhmään, olen aiempina vuosina messuillessani voinut helposti jättää E-hallin kokonaan välistä, sillä se on aiempina vuosina keskittynyt lähinnä valmistuotteisiin. Tänä vuonna joka neulojan kuitenkin syytä suunnata sinne, sillä iloisena yllätyksenä messuilla on tällä kertaa mukana myös ulkomaalaisia lankavärjäreitä, joille on varattu E-hallissa ihan oma nurkkauksensa! Kävin kompastelemassa ainakin puolalaisen Martin's labin ja tanskalaisen G-uld:n osastoilla. Paikalla ovat lisäksi ruotsalainen Dandelion yarns ja brittiläinen Skein queen.


Tässä päällimmäiset tunnelmat ensimmäisestä messupäivästä näännyksissä. Oman saaliin esittelyäkin täytyy odottaa myöhempään, sillä en millään jaksanut kantaa kaikkia herkkuja autolta hotelliin. Oho hups. 

Muistakaahan huomenna tulla moikkaamaan minua ja muita kässäbloggaajia messuille toisen kerroksen Mars-kokoustilaan. Sinne pääsee pääaulasta. Meillä on siellä kässäbloggaajien ja lukijoiden treffit 14-15:30.

Neulisti

5 kommenttia:

 1. Olipa kiva nähdä pikaisesti. Messuissa ja kaikissa muissakin kässäkoontumisissa on kyllä ihan parasta se, että somesta tutut ihmiset voi kohdata - vaikkapa vain pienenkin hetken - kasvotusten. Eikä kaikki se lanka siinä sivussa tietenkään haitaksi ole..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan parasta on bongailla tuttuja messuilta ja vertailla ostoksia!

   Poista
 2. Lankap**noa oli tosiaan tarjolla yllinkyllin! Tuli taas todettua, että yksi päivä on ehdottomasti liian vähän messuiluun. Eka päivä tarvitaan ihailuun ja salamarakastumisostoksiin, ja toinen päivä sitten rauhassa hengailuun ja harkittuihin hankintoihin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä hillitsin itseni ekana päivänä lankojen osalta hyvin... kunnes ehdin sinne E-halliin asti.

   Poista
 3. Hei, muistatko kenen valmistamia nuo huovutetut kissat ja koirat ovat?

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...