torstai 22. marraskuuta 2018

Väriä elämään

tai sitten ei.


Mitä: Ihan vaan sukat / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 2.25 mm
Mistä: Jämälangoista, 60 g

Muutama vuosi sitten keksin hirmuisen hauskan tavan käyttää jämälankoja. Neuloin ystävälle sukat raidoittaen kahta lähes saman väristä jämää, jolloin sukista ei hoksannut raitoja ensinkään. Voi olla, että olen maailman ainoa neuloja, jonka mielestä se oli hirvittävän hauskaa, mutta niin kovasti kuitenkin, että halusin ottaa aiheesta uusinnan.


Kaivelin jämälankakorista kasan mahdollisimman vaaleita lankoja ja neuloin raitasukat. Loin 60 silmukkaa, neuloin 12 kerrosta resoria yhdellä värillä, vaihdoin sitten sileään neuleeseen ja aloin raidoittaa. Kantapää on ranskalainen kantis, eli sellainen, joka kantapään käännöksessä muotoillaan pyöreäksi.


Ihan väritys ei mennyt niin kuin ajattelin. Ensinnäkään langat olivat hieman liian hyvin toisistaan erottuvia ja ihana sininen kimallelanka olikin huomattavasti sinisempää kuin ajattelin. Katsokaa nyt, kuinka räikeänä se sukissa vilkkuu! Julkeaa.

Ei näitä varsinaisesti värikkäiksi voi haukkua, mutta minä tykkään kovasti. Kaipaan aina toisinaan vaaleita sukkia asukokonaisuuksia täydentämään, niin nytpä on sellaiset.


Värien erottuminen jäi hieman kaivelemaan ja aion kyllä ottaa vielä uusinnan lankojen sekoittelussa. Jämäkorissa olisi aineksia ainakin haalena minttuisiin ja syvän vihreisiin jämäraitoihin.

Neulisti

8 kommenttia:

 1. Kaikessa epävärisyydessään nämä on kyllä hirmu nätit!

  VastaaPoista
 2. Mie oon joskus tehnyt samalla tavalla raidoittaen, niin että värit sulautuvat toisiinsa. Se on hauskaa! ;) Nätit sukat. Mulle tulee mieleen maitokahvi.

  VastaaPoista
 3. Hahhaa, epävärisyys puri omaan nilkkaan: kahdesta värittömästä tulikin VÄRIKÄS :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuulla, kuinka tikahdut omaan nauruusi näytön sillä puolen. :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...