perjantai 13. syyskuuta 2019

Harmas

Maailmassa, jossa kaikki on vuorattu kemikaalein, aito, höttöinen lampaanvilla on puhdasta rakkautta. Vielä erityisen ihanaa se on, jos se on kotimaista ja pehmoista.


Mitä: Harmas / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 3.75 mm
Mistä: Rintalan tila Iivari 2ply, 380 g
https://www.ravelry.com/projects/annaj0hanna/harmas

Viime syksyn kässämessuilla rakastuin Rintalan tilan kojulla pehmoiseen kainuunharmaslankaan ja sen kauniiseen, värjäämättömään, harmahtavaan kermanvalkoiseen sävyyn. Lanka tuoksui hentoisesti lampaalta ja oli lisäksi mukavan ohutta villapaitasuunnitelmia ajatellen.Ja villapaitahan siitä tietty tuli! Aloin keväällä suunnitella ensi talven lempi puseroa. Sen pitäisi olla väljä, jotta siinä on mukava ja rento olla. Halusin puseroon korkean kauluksen, jotta niska pysyy lämpimänä. Ja jotain rouheaa pintaneuletta pitäisi puserossa ehdottomasti olla. Paljon kaikkea kivaa siis.Mutta enemmän kuin mitään muuta, näin tulevassa suosikkipuserossani ylipitkät hihat, taitetut, lämpöiset hihansuut ja niissä aukot peukaloille, jotta pienempiin pyrähdyksiin pakkassäässä ei tarvitsisi erikseen lapasia.Tästä kaikesta syntyi Harmas. Se on väljä, hieman lyhyt laatikkopusero - ei siis vyötärömuotoiluja. Paita on tuplahelmineuletta, mikä antaa neuleelle kiehtovaa pintaa ja rakennetta. Hihat tehdään raglanlisäyksin ja ne ovat paitsi pitkät, myös mukavasti hieman väljät, kuten ylimittaisten hihojen kuuluukin olla. Ja ne hihansuut: resori taitetaan kaksin kerroin ja siihen tehdään muutamin virkatuin silmukoin reunustettu peukaloaukko.Koko homman kruunaa muheva, korkea kaulus. Se neulotaan yksivärisenä patenttineuleena, jolloin se on yhtä aikaa rouhea ja kauniisti laskeutuva. Ja tietysti pusero neulotaan kaulusta lukuunottamatta ylhäältä alas - saumatta, kuten aina. Kokoja löytyy väliltä XXS-3XL ja ohjeen saa Ravelrysta sekä suomeksi että englanniksi, ja verkkokaupan puolelta suomeksi.Tein tosiaan oman Harmakseni jo keväällä. Luulin jo, että sen kuvaamista pitäisi malttaa odottaa tänne syksyyn asti, mutta eräs kaunis, aurinkoinen kevätviikko päättyikin huikeaan lumipyryyn. Joen rantaa myötäilevä luontopolku tarjosi upeat, talviset maisemat kuvauksiin. Nyt odotan vain sään viilenevän sen verran, että voin ottaa suosikkipuseron taas käyttöön!


Nyt on ehkä vielä lämmintä, mutta syyskuu on juuri oikea aika aloittaa tulevan talven pusero, jotta se on valmis lämpötilan tipahtaessa. Ensi viikon loppuun saakka ohjeen saa 25% alennuksella käyttämällä koodia KAINUUGREY.

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...