keskiviikko 4. syyskuuta 2019

Rakas

Toisinaan saattaa olla niin romanttinen olo, että tulee suunnitelleeksi sukat, joissa on paitsi pitsiä, myös helmiä. Nyt pääsi käymään niin.


Mitä: Rakas / Oma ohje
Miten: pyöröpuikko 2.0 mm
Mistä: Vole's Nest Twist Sock, 75 g

Keväisessä Kierot Puikot -retriitissä oli tarjolla ystävän värjäämiä upeita lankoja ja tottakai sellaista oli ostettava. Ihastuin tähän tiukkakierteiseen merinosukkalankaan ja sen vihreän sävyihin.


Kun tuli aika pistää sukat puikoille, teki mieli tehdä vähän kaikkea. Niinpä sukkiin valikoitui kaunis pitsiä ja kierrettyä joustinta yhdistelevä mallineule, johon päätin lisätä vielä muutamia helmiä.


Sukat neulotaan varpaista varteen ja pistikuvio aloitetaan oikeastaan heti, kun sille on riittävästi tilaa. Kantapää on pyöreä ranskalainen, joka neulotaan lyhennetyin kerroksin.


Erityisen paljon pidän siitä, miten kantapää on kierrettyä joustinta ja sen jälkeen pitsi kulkee ympäri sukan. Ohjeessa on mukana hyvät ohjeet siitä, miten pitsi aloitetaan kantapäässä, jotta se osuu kohdilleen jalkapöydän pitsin kanssa vaikka neuloisit minkä mittaisen jalkaterän.Ohje löytyy Ravelrystä sekä suomeksi että englanniksi ja verkkokaupasta suomeksi. Koodilla DARLING saa tiistai-iltaan asti 25% alennusta.

3 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...