keskiviikko 16. lokakuuta 2019

Hehku

TAITO-lehden tuoreessa joulunumerossa on ohjeitani jopa kaksin kappalein! Miehille suunnitellun Havu-puseron lisäksi suunnittelin joulunumeroon myös mekon.


Mitä: Hehku / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikot 3.5 mm
Mistä: Tukuwool Sock, 425 + 75 g

Jos olikin kovin jännittävää suunnitella ensimmäistä kertaa miesten neule, riitti tässä mekossakin jännitettävää. Viime vuosina neulemaailman vetävin trendi on tuntunut olevan erilaiset kirjoneulekaarrokkeella varustetut puserot. Niinpä minäkin halusin ensimmäistä kertaa kokeilla taitojani sellaisen suunnittelemisessa.Ja kovin hauskaa tämän suunnitteleminen oli, sillä kirjoneulekaarroke vaati ihan omanlaistaan matematiikka toimiakseen. Kaikki eivät ehkä ole samaa mieltä tästä, mutta minusta yhtälönratkaisu on kertakaikkisen lystikästä puuhaa. 


Suunnittelin mekon jo vuosi sitten marraskuussa ja lähetin sen kuvauksiin jouluksi. En ole mitenkään erityisen kärsivällinen ihminen, joten on ollut hirvittävän vaikeaa malttaa odottaa lehden julkaisua. Vaan rautainen maltti on ollut testineulojillakin sillä hekin ovat saaneet odottaa vuoden mekkojen esittelyä!Hehku on mekko, jossa on pyöreä kirjoneulekaarroke. Mekko neulotaan saumatta ylhäältä alaspäin ja kaarrokkeen lisäksi kirjoneuletta on hihansuissa ja helmassa. Mallin voi helposti neuloa myös puseromittaisena, mutta itse olen hullaantunut neulemekkoihin. Mekossa on vyötärömuotoilu, jotta se istuu kauniisti ylle.Halusin pitää Hehkun värityksen jouluisena, mutta tässä mallissa havukuviot olisivat olleet liian kirkuvan jouluisia - haluan ainakin itse käyttää mekko muulloinkin kuin kerran vuodessa. Niinpä kaarroke sai koristeekseen kukkasia ja pieniä vinoneliöitä, joiden keskustaan neulotaan nyppyjä.


Mekossa on pitkät hihat ja hihansuissa kaksiväristä resoria. Mekon helmassa toistuu kaarrokkeen vinoruutukuvio ja sitä seuraa kaksivärinen resori. Pääntien, hihansuiden ja helman reunaan neulotaan muutama kerros sileää, joka saa rennosti rullautua.


Mallikappale valmistui tosiaan noin vuosi sitten ja kylläpä kävi tuuri: juuri, kun mekko vapautui pingotuksesta, iski pieni lumimyräkkä, jonka seurauksena saatiin napattua tunnelmalliset kuvat ennen kuin mallimekko piti pistää postikustin matkaan.


Joulunumeron neuleet ovat muuten TAITO-lehden kojulla Tampereen kässämessuilla nähtävillä, joten suosittelen suuntamaan sinne kojulle messuilla. Lopun kuvista kiitos TAITO-lehdelle!


Yksittäisenä ohjeena Hehku ja Havu tulevat myyntiin keväällä.

7 kommenttia:

 1. Perinne jatkuu näköjään tänä vuonna - nimittäin sellainen, että aina ennen messuja suunnittelet ohjeen johon on pakko hankkia langat sieltä messuilta. Upea!

  VastaaPoista
 2. Hei. Miksi kaula-aukko on näin laaja? Tällaista on mahdotonta talvella pitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta. Makuja on monia ja tässä mekossa avarampi pääntie oli tyylillinen valinta. Itse tykkään kerrospukeutua talvisin ja puenkin mekon alle joka tapauksessa topin tai puseron, jolloin avarampi pääntie ei haittaa.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...