lauantai 10. huhtikuuta 2021

Lohtu

Tänään esittelyssä takki, jonka ohjeen julkaisua on odotettu jo syksystä asti.


Mitä: Lohtu / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikot 3.0 ja 3.75 mm
Mistä: Kässäkerho Pom Pom Suoma Single, 330 g

Aika usein etenkin sosiaalisessa mediassa neulomisesta tulee sellainen mielikuva, että kaikki on aina vain ihanaa ja rentouttavaa. Mutta neulomisella on myös toinen, lohdullinen puoli: villa voi imeä murheita itseensä tehdäkseen niiden kantamisesta edes vähän siedettävämpää. Neuleprojekteihin jäävät muistoksi silmukoita neuloessa vuodatetut kyyneleet (ja onnellisetkin muistot toki).Kaikkien neulemallien takana ei ole sateenkaarista ja yksisarvisista lähtenyt inspiraatio. Tämä takki syntyi tarpeesta saada villainen haarniska itsensä ja elämän väliin. Moni varmasti tunnistaa tilanteen, kun elämä potkii päähän ja sitä astelee lankakauppaan ajatuksella ostaa hieman lohtulankaa. Kävin kesällä Kässäkerho Pom Pomissa lohtulangan tarpeessa. Tiesin heti, että niihin harmeihin auttaisi vain suomenlampaan villa. Niinpä poimin matkaani sylillisen Suoma Sinkkua ja niistä syntyi Lohtu-takki.Lohtu on ihanan lämmin, mutta kevyt takki. Siinä on pyöreä kaarroke ja takki on kauttaaltaan kaksiväristä patenttineuletta. Vain pääntie, nappilistat ja hihansuut ovat ainaoikeaa.


Takin muotoilut ovat ihanan yksinkertaiset: niska muotoillaan lyhennetyin kerroksin ainaoikein neulottavan pääntien aikana ja itse takin kaikki muotoilu tapahtuu yksinkertaisilla patenttilisäyksillä kaarrokkeen aikana.


Hihat ovat leveät ja ne kavennellaan kasaan vasta juuri ennen hihansuun ainaoikeinreunuksia. Vartalossa ei ole niin mitään muotoiluja vaan suora helma päätellään siistillä italiailaisella päättelyllä. Jos tekniikka ei ole ennestään tuttu, löytyy Instagramin puolelta profiilini kohokohdista aiheesta videotutoriaali.


Lohtu on muuten siitä hauska takki, että jos langanpäät päättelee oikein siististi, tätä voi käyttää kummin päin vain. Tarvitsee vain ommella napit kummallekin puolelle. Kaksivärisen patentin kanssa takin sisäpuoli on vieläpä eri värinen kuin oikea puoli.Takin julkaisua on odotettu hyvä tovi, koska ilm. koronan takia pohjalangoista on pulaa kaikkialla. Mutta nyt tänään tarjolla on paitsi Lohtu-takin ohje, myös Pompsulla on luvassa päivitys Suoma Sinkusta! Koodilla COMFORT saat muuten Lohdun ohjeen 15% alennuksella verkkokaupassa, Ravelryssa ja PayHipissä aina 18.04. asti.

2 kommenttia:

  1. "Villainen haarniska" = olen myyty, tämä lähtee työjonoon heti kun lankavarasto saadaan alle kymmenen kilon. On aina mielenkiintoista tietää tarinat neuleiden takana <3

    VastaaPoista
  2. Ihana takki, mutta myös sen alla oleva hame(/mekko?) on tosi ihana! Voitko vinkata valmistajan? :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...