perjantai 1. lokakuuta 2021

Juuri

Neulesuunnittelijana pääsee toisinaan herkullisesti tutustumaan lankauutuuksiin hieman etuajassa. Sain viime syksynä käsiini Tukuwoolin uutta DK-vahvuista lankaa. Ja tokihan suunnittelin sille ohjeen, mutta jäin odottelemaan langan julkistusta ja sen jälkeen paksummalle langalle sopivaa viilenevää säätä. Niin, että nyt olisi sen hetki!


Mitä: Juuri / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 4.5 mm
Mistä: Tukuwool DK, 495 g

Koska kyseessä oli uutuuslanka, aloitetaanpa siitä. Jännäsin lankaan tutustumista kovin. Odotin sitä tietty innolla, mutta jännitin myös, koska paksumpi, käsittelemätön suomenlampaan villalanka voisi herkästi olla paitsi karheaa, myös hiukan jäykkää.Vaan tämä lanka vei sydämen ensi silmukalla. Yllätyksekseni langassa oli ihan hirmuisen ihanan löyhä kierre paksuksi langaksi ja se on ehkä jopa hieman Tukuwool Fingeringiä pehmoisempaa. Että tykkäsin! Väriksi valitsin puserooni Ujon. Sen harmahtava vaaleanpunainen sävy on suosikkivärini Tukuwoolin kartasta.Paksu lanka huusi päästä palmikoiksi. Inspiraatiota ei tarvinnut odotella, vaan mielessä siinsi heti muhkea palmikkopusero väljällä mitoituksella ja muhevalla, korkealla kauluksella.
Juuri neulotaan saumattomasti ylhäältä alas. Hartioilla neulotaan joustinta samalla, kun ne muotoillaan lyhennetyin kerroksin. Kun muotoilu on tehty, joustinneule alkaa risteillä paksuina palmikoina. Puseron pitkät hihat ovat sileää neuletta ja hihansuissa on korkea joustin. Myös kaulus neulotaan joustinneuleena ja puseron helmassa on halkio.Alun perin kuvasimme puseron viime talvena hankien keskellä, mutta nyt oli aiheen napata vielä muutama syksyinen kuva, koska talveen on toivon mukaan vielä vähän matkaa. Ohje löytyy nyt Ravelrysta ja verkkokaupastani (www.annajohannadesigns.com) ja koodilla ROOT saa 15% alennusta aina 17.10. asti.

2 kommenttia:

  1. Nyt löytyi se mitä olen useamman vuoden etsinyt,Juuressa on kaikki mitä olen halunnut villapaidalta. Kiitos.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...