lauantai 3. joulukuuta 2011

Fairplay

Jälleen yksi joululahja pulkassa. Tein nimittäin tällä viikolla ystävälle joululahjaksi Kalpa-pipon. Meidän taloudesta ei kuitenkaan löytynyt ketään, joka suostuisi kuvaan väärän tiimin pipo päässään, joten kuvausmallina sai toimia jättilankakerä.


Mitä: Fanipipo / oma ohje
Miten: Pyöröpuikoilla tasona neuloen
Mistä: Novita Ticotico, Novita Wool, Drops Safran

Pipon ohje on itse pitkin matkaa kehitelty, aloitin sen luomalla 160 s.  Logoa varten tein mallipiirroksen Excelin avulla. Yllätyin itsekin, miten hyvin sillä sai tehtyä!:) Kirjoitin taulukon joka soluun kirjaimet värien mukaan: M, V, K ja P. Sitten vain valitsin, että ohjelma korostaa kaikki solut, joissa on M mustaksi, kaikki solut, joissa on V valkoisiksi jne. Sitten vain tulostin  taulukon ja aloin neuloa.

Musta ja valkoinen lanka ovat Novitan Tico ticoa, keltainen oli Novita Woolia ja punainen taisi olla Dropsin Safrania. Lopputulos on hieno, mutta kyllä meinasi tehdessä palaa hermot koko ajan solmuileviin lankoihin! Neljän langan kuljettaminen työn takana ei ole ihan siistiä hommaa.


Tottakai, kuten pipon neulomiseen automaattisesti kuuluu, tästäkin yksilöstä tuli sitten hieman turhan lyhyt. Toivottavasti kelpaa siitä huolimatta ystävälle. Oli nimittäin sen verran työläs, ettei sitä raaskinut enää purkaakaan.

Myös olohuoneen tyyny sai uuden päällisen ja muutama pariton nappi löysi uuden kodin. Yleensä kammoksun napinläpien ompelemista, niissä kun niin helposti voi jokin mennä pieleen. Mutta nyt yllätin itsenikin: viisi onnistunutta napinläpeä heti ensi yrittämällä.


Mitä: Tyyny / oma ohje
Miten: Ompeleminen
Mistä: Verhoilukangas, vanhoja nappeja

Loppuun vielä pari kuvaa joulukranssista, jonka askartelin eilen. Olen tosi tyytyväinen lopputulokseen. Vielä kun löydetään sille kodista arvoisensa paikka. :) Tutustuin tähän liittyen kuumaliimapistooliin ja voin kertoa sen olleen rakkautta ensi silmäyksellä.


Neulisti

9 kommenttia:

 1. Kuumaliiman kun kerran löytää, ei ole paluuta menneeseen! :) Se auttaa hirmuisen paljon kaikissa askartelujutuissa, missä täytyy kiinnittää hankalia materiaaleja (toisin sanottuna materiaaleja, jotka eivät ole huokoisia) toisiinsa. Kuumaliima voittaa pikaliiman 100-0, jos liimasaumaan ei vain kohdistu rasitusta. Kiva tuo kranssi! :) Pitäiskin kaivella oma esille kaapista.. Jo 5.päivä, eikä joulukranssi ole vieläkään ovessa! :/

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommenteista.

  Pipoa oli myös hauska tehdä, kun kuviosta voi koko ajan seurata edistymistä.

  Uskon, että tästä pikaliimatouhusta alkoi nyt vuosikausia kestävä romanssi. :)

  VastaaPoista
 3. Niin tuttua moni juttu tässä bloggauksessa. Liian lyhyet pipot.. kirjoneuleen solmussa olevat langat.. ja kuumaliimaan rakastuminen ensi silmäyksellä.. :) Hieno pipo kaikesta huolimatta :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos. Toivotaan, että se on suht sopiva. :)

  VastaaPoista
 5. Hieno kuvio pipossa! :D Mulla tahtoo olla vähän sama ongelma, ettei pipoista tule oikein koskaa sopivia. Kauniita ovat myös nuo tekemäsi kranssi ja tyynynpäällinen.

  VastaaPoista
 6. Kiitos. Kuviosta tuli omastakin mielestä tosi onnistunut. Seuraavaksi pitäisi omalle miehelle tehdä vastaava, eri tiimin logolla toki.

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Työtä siinä oli, mutta lopputulos on vaivan arvoinen. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...