maanantai 20. helmikuuta 2012

Harvinaisen harmonista

Tällä kertaa tuli taiteiltua Heidi Kirrmaierin Vitamin D. Minun harmaa lankavalintani tosin tekee tästä vähemmän pirtsakan ja enemmänkin harmonisen ja rauhallisen. Tätä oli todella ilo tehdä! Malli oli hauska ja mukavasti ylhäältä alaspäin neulottava. Koko ajan oli jotain mielenkiintoista tehtävää. Pidän suuresti neuleen lyhennetyillä kerroksilla tehdyistä muotoiluista. Valmiista neuleesta tuli ihanan pehmeä, kevyt ja jotenkin raikkaan oloinen. Ihan tuli kevät!


Mitä: Vitamin D / Heidi Kirrmaier
Miten: Neulonta
Mistä: Cascade Heritage Silk, 220 g

Projektiin hujahti aika lailla tasan kaksi viikkoa. (Siinä välissä piti tosin tehdä se tuskien tunika valmiiksi.) Lankana käytin Cascade Yarnsin Heritage Silkiä vaalean harmaana. Lankaa kului pikkuisen yli kaksi vyyhtiä, eli vähän reilu 200g. Vielä jäi ostoksista yli yksi tumman harmaa vyyhti ja lähes kokonainen vaalean harmaa. Mitähän kivaa niistä keksii? :)

Tuli ensimmäistä kertaa kokeiltua valmiin neuleen liottamista huuhteluainevedessä ja pingottamista. En ole koskaan aiemmin kokenut siihen tarvetta. Tällä kertaa neuletakin kuitenkin kuului olla kauniisti laskeutuva, mutta valmistunut tuotos oli keveydestään huolimatta alkuun kuin tönkkösuolattu silli. Onneksi olen muiden blogeista lukenut, että tämä ongelma on korjattavissa.

Eikun lavuaariin kädenlämpöistä vettä ja hieman huuhteluainetta. Annoin neuleen liota siellä n. 20 minuuttia, asettelin siististi pyyhkeen päälle ja rullasin pyyhkeen sisään kuivumaan. Vähän ajan kuluttua levitin pyyhkeen olohuoneen paksun maton päälle ja neulasin paidan mahdollisimman leveästi kuivumaan päiväksi.


Lopputulos on täydellinen! :) On kyllä todella harvinainen tapaus, sillä jo tätä tehdessä suunnittelin, että teen jonain päivänä vielä toisenkin. Yleensä kyllästyn ohjeisiin yhden kerran jälkeen.

Käykö muillekin niin, että vaivalla pikselöi kaikista kuvista naaman - vain huomatakseen, että vähänkään kauempaa/pienempänä katsottuna näyttää edelleen ihan itseltään? Täytyi turvautua kukkasiin. Pikselöinti ei ehkä onnistunut odotusten mukaisesti, mutta kerrankin oli kuvausolosuhteet kohdillaan. Ihan oli vaikeuksia karsia kuvia. :) 

Keväistä fiilistelyä vaan muillekin!


Neulisti


20 kommenttia:

  1. Ihana! Voin hyvin kuvitella köykäisen lämmön takista huokuvan.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihastuttava neule ja värikin on kaunis!

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana! :) Ja kiitos huuhteluainevinkistä, pitää pistää korvan taakse.

    VastaaPoista
  4. Upea takki, toimii harmaana mainiosti! Ehdoton kevätneule.

    P.s. Miksi se naama pitää piilottaa? :)

    VastaaPoista
  5. Ihana takki, näyttää niin hyvältä Heritage Silkillä tehtynä, täytyy ehkä iteki kokeilla tota lankaa isompiin neuleisiin. And btw, rakastan noita tapetteja!

    VastaaPoista
  6. Tosi ihana. Malli näyttääkin siltä että sitä on ollut kiva neuloa. Mielenkiintoiselta. Tekisipä mieli kokeilla itsekin, vaikka kummitytölle...

    VastaaPoista
  7. Kaunista harmaata! Itsekin tekisi nyt mieli tarttua johonkin harmaaseen neulomukseen/virkkaukseen seuraavaksi. Harmaa tekee hyvää aina välillä :)

    VastaaPoista
  8. Mammutti: Kiitos. Neule tuntuu ihanasti lämmittävältä, mutta sen verran kevyeltä, että sitä voi varmasti käyttää kesälläkin.

    Helyes, Neferi, Enya, Lankakeiju ja amuk: Kiitos!

    Sanna ja virkattu lintu: Itsellekin syttyi romanssi harmaan kanssa. Tästä tulee jotenkin niin kevyt ja raikas olo. :)

    Pirjo: Laitetaan vaan hyvät vinkit kiertämään, ei tosiaan ollut oma keksintö. Kannattaa toki sitten tarkastaa vyötteestä, ettei langalla ole mitään huuhteluainetta/liotusta vastaan.

    Emma: Kiitos. Kaikki ei aina ole ihan julkaisukelpoista.. :D

    Berenike: Kiitoksia. Lanka toimi loistavasti. Ja yllättävän nopeasti tuli valmista, vaikka lanka on tosi ohutta. Ja tapetit; sulla on selvästi hyvä maku! :D Oon itsekin yhä aivan rakastunut niihin. Juuri sopivasti bongasin ne asuntomessuilla, kun oltiin muuttamassa tähän. Eikun selvittämään asuntomessulehdestä, mistä ne on hankittu. Kauppa (http://www.sisustuksenkoodi.fi/) löytyy Turusta. He tilasivat tapetit Ameriikasta asti ja lähettivät matkahuollon kyydissä meille. Kalliit, mutta joka sentin arvoiset. Tästä asunnosta ei voi koskaan muuttaa, ettei joudu luopumaan näistä. :)

    VastaaPoista
  9. Tapeteista vielä: osa noista köynnöksistä on sellaisia hopeisia/kiiltäviä. Tapetti näyttää joka suunnasta hieman eri sävyiseltä, riippuen siitä, miten valo osuu. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella kaunis ja tyylikäs neule !
      Minäkin teen tuollaisen käsittelyn vaatteilleni :)

      Poista
  10. Ihana! tää on mulla jonossa ja nousi taas yhden pykälän lähemmäs toteutusta!

    VastaaPoista
  11. Ihanainen neule, sopii sinulle hyvin,ja tuon tapaisia on mukava heittää hartioille! :)

    VastaaPoista
  12. Ihana neule, keveä ja silti lämpöisen näköinen, kaunis

    VastaaPoista
  13. Kiitos Tui, Elios ja JossuP! Heti se on päässyt kovaan käyttöön! :)

    VastaaPoista
  14. Todella tyylikäs neule! Malli on ihana ja tuo harmaa väri sopii siihen tosi nätisti.

    VastaaPoista
  15. Tosi kaunis. ja ihan Harmaansävy =)Ja kiva tapetti myöskin!

    VastaaPoista
  16. Voi kiitos Tiina ja iikku. Olen itsekin tosi tyytyväinen värivalintaani. Siitä tuli ihku. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...