sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Paremman puutteessa

Jo on aikoihin eletty.  Lauantai-iltana iski niin vakava inspiraatiovaje, että päätin lopulta tehdä valmiiksi vuoden ajan korin pohjalla hautuneen liivin.


Mitä: Liivi / oma ohje
Miten: Pyöröpuikot 4.0 mm
Mistä: Drops Cotton Viscose

Kauan sitten ostin ison kasan Dropsin Cotton Viscosea kanervan värisenä. Suunnittelin tekeväni hienon liivin omasta päästä. Sillä vain oli suuria valmistumisvaikeuksia, sillä huomasin puolessa välissä, etten pidä neuleesta lainkaan.Liivi odotti ensin pitkään, että neuloisin yläosan viimeiset kolme senttiä. Sen lopulta tehtyäni liivi odotti pitkään höyrytystä. Ja höyrytyksen jälkeen se maustui vuoden korin pohjamudissa, kunnes viimein eilen paremman inspiraation puutteessa sain virkattua ylä- ja vartalo-osan yhteen.

En oikein osaa pitää tästä edelleenkään. Jotenkin se tökkii. Lanka näytti kerällä kauniilta, mutta oli inhottavaa neuloa, eikä oikein tunnu mukavalta iholla näin valmiinakaan. Liivi olisi mielestäni kaivannut kolmannenkin soljen, mutta varastosta löytyi vain kaksi. Sivuprofiili on mielestäni kaunis, mutta edestä se jää liian auki. Noh, aina ei voi voittaa. Saa nähdä, opinko käyttämään tätä.


Joka tapauksessa ohje on siis omasta päästä keksitty. Ensin koetin määrittää sopivan määrän silmukoita koko ympärysmitalle ja sitten vain sovittelin palmikoita sopivin välein. Lopuksi neuloin yläosa kaksinkertaisella langalla poikittaissuunnassa ja virkkasin kiinni alaosaan. Lankaa kului yhteensä 470 g.Sitten jotain ihan muuta. Sain viimein urkittua työkaverilta hänen huomaamattaan, mitä voisin hänelle neuloa. Olen odottanut kovasti, että pääsisin kiittämään kaikesta avusta neuleen muodossa, ja nyt siihen tuli tilaisuus. Puhuttiin yhdessä työhuoneiden kylmyydestä ja sormien palelemisesta, joten askartelin hänelle kämmekkäät.Mitä: Kämmekkäät / oma ohje
Miten: Sukkapuikot 4.0 mm
Mistä: Rowan Silk Tweed, n. 40 g

Malli on oma. Hyvin yksinkertaisethan ne ovat, mutta harkitsen, josko opettelisin kirjoittamaan ohjeen ja laittaisin sen Ravelryyn. :) Erityispiirteinä kämmekkäissä on i-cord joka reunassa, myös aloitusreunassa. Lankana kämmekkäissä on Rowanin Silky Tweed.

Neulisti

11 kommenttia:

 1. Nättiä olet taas tehnyt! Tiedän tunteen, kun tekee jotain, ja lopputulos ei oikein ole sitä, mitä halusi. Mutta jos ulkopuolista uskot, niin kaunis tuo liivi on! Ja ihanan värinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. Mies sanoi ihan samaa. Ehkä sitä ajan myötä oppii käyttämään..

   Poista
 2. Hyvännäköinen! Auttaiskohan pingotus, että olisi sitten edestä vähemmän avonainen? Ohjetta kehiin vaan, sekä liivistä että kämmekkäistä! :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis tuo liivi! :)

  Ohjeet vaan väsäämään. :D Mä ainakin haluaisin kämmekkäitä kokeilla neuloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kaunis liivi !
   Minä aina kastelen kaikki tekeleeni ja kuivatan pyyheliinan päällä. Voisi auttaa ja saisit enemmän leveyttä.
   Nätit nuo kämmekkäät :)

   Poista
 4. Minusta liivi näyttää oikein hyvältä ja siinä on kunnon idea :).

  I-cord on minunkin mielestäni hyvä tapa huolitella, tulee tosi siistiä jälkeä.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Kiitos. Liiviä on siis jo pingotettu silitysraudan höyrytystoiminnon kanssa, mutta se taitaa olla sen verran painava, että vetäytyy sivuille jo senkin takia.

  Liivistä ei enää oikein pysty kunnolla ohjetta kirjoittamaan, kun sen aloittamisesta on niin kauan. En enää muista, millä puikoilla tein! :D

  VastaaPoista
 6. Liivi näyttää kauniilta ja väri on ihana. Minäkin totesin tuosta langasta joskus neuloessani että se halkeilee helposti ja on valmiissa neuleessa aika painava...Onneksi tein vain huivin =) Pidän silti siitä pinnasta ja varsinkin pitsineuleessa se toimii hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jepjep. Oli kyllä viimeinen kerta tämän langan kanssa. On tosi kurjaa, kun jokin kerällä houkutteleva ei toimikaan käytännössä.

   Poista
 7. Kivan näköinenhän tuo liivi on. :D

  VastaaPoista
 8. tuo liivi on ihana olen kohta sitä varmaan 3 kuukautta koullannut, ja miettinyt miten tuo tehdään :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...